Jump to content
Annons

Roadster

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. För någon annan som som eventuellt stöter på på problemet om var man startar Superior 2.0 och har ProTools så hittade jag grundproblemet och får svara på min egen fråga. Detta är säkert självklart för de flesta men man måste göra en "Stereo audio track" i Protools och sedan välja "plugin" och "multichannel instrument plugin". Jag hade själv bara försökt med mono audio track vilket inte fungerar.
  2. Ni som kör Superior 2.0 och Protools var startar ni upp Superior? Ska den liksom EZ-player visa sig under plugins i Protools?
  3. Jag har hittat lösningen på halva problemet. När jag i Protools från mixern väljer plugin och sen instrument så kan jag där välja EZ-player (som också fanns med på installationsskivorna) och när jag startar EZ får jag upp computer-ID. Men var väljer jag Superior? Även det borde väl vara från Protools någonstans?
  4. Jag installerade ett nyinköpt Superior 2.0 på min PC. Jag lade installationen på C: där jag även har Protools LE 7.4 installerat (dock i en annan mapp). Hela installationen med 5 skivor gick problemfritt men hur kommer jag åt att starta programmet? Jag har registrerat Superior på Toontracks hemsida men det återstår "authorization" vilket kräver computer ID och det numret verkar man ska få fram när superior startas vilket jag nu inte kan. Har jag installerat på fel ställe? Tilläggas kan är att jag är nybörjare på Protools och musikprogram i övrigt.
  5. Ja en "manuell" uppdatering från skivan var det som fattades så nu är allt ok.
  6. Jo pluggarna fanns mycket riktigt på installationsskivan. Jag fick "manuellt" installera dom från skivan. Lite rörigt att få allt att fungera när man är nybörjare.
  7. Har gjort en installation av PT-LE 7.4 på min pc. Ser i enhetshanteraren ett gult utropstecken för protools-midihantering. Provade att välja uppdatera drivrutin automatiskt från enhetshanteraren men inget nytt hittas. Har jag gjort något fel under installationen? Kan jag med "manuell" sökväg hitta rätt drivrutin på installationsskivan? Nu vet jag inte om jag den närmaste tiden behöver denna midihantering eftersom jag är nybörjare och det övriga verkar fungera, men om funktionen för midi ska finnas i PT-LE 7.4 är det trots allt något som är fel. Är det någon som vet vad som är fel?
  8. Ok. Då borde dom ligga på installationsskivan för protools 7.4 för någon speciell skiva för dessa pluggar följde inte med i köpet (M-boxen köptes ny från musikaffär). Är det någon som vet exakt var pluggarna ligger?
  9. Roadster

    Plugins och licenser

    Köpte nyligen en M-box2 Factory med PT-LE 7.4 till min PC och har lyckats registrera min iLok-nyckel så att jag kan se att jag har följande 5 licenser på nyckeln: Moogerfooger Analog Delay, JOEMEEKSC2T Photo Optical Compressor, JOEMEEK VC5T Meequalizer, Cosmonaut Voice och Digidesign Maxim. Nu till min fundering, var är dessa pluggar som jag har licensen till ? Ligger dom i någon mapp på installationsskivan? Sätter jag i iLok-nyckeln i datorn så händer inget, borde jag se pluggarna? Kan någon tala om hur man gör för att prova någon av dessa pluggar i protools?
  10. "Tråden" börjar bli gammal så jag undrar om detta fortfarande gäller? Om man köper tex en ny Mbox2 så kan man installera Protools LE på två datorer och flytta Mboxen mellan datorerna?
  11. Om man bara har en firewire 400 Mbps anslutning i datorn samt ett antal USB och ska ansluta ett externt ljudkort samt en extern hårdisk vad kan då vara bästa lösningen? 1. Extern hårdisk med firewire 400 Mbps och ett usb-ljudkort. 2. Extern hårdisk med usb samt firewire-ljudkort med 400 Mbps. 3. Extern hårdisk firewire med 400 Mbps seriekopplad med ett firewire-ljudkort med 400 Mbps = Dom delar på bandbredden och får 200 Mbps var.
  12. Jag har redan köpt en Toshiba P300-19R. Det verkar inte vara helt enkelt att med säkerhet hitta ett passande ljudkort. Tex på RME-forumet (där även RME supporten gör inlägg) hittade jag denna tråd bla angående firewirechippet i Toshiban som verkar vara ett O2 micro vilket gör det osäkert om ett RME-kort funkar. http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=3873 Gällande Mbox och då även USB-korten inkluderat finns det en osäkerhet. Se tex denna tråd: http://duc.digidesign.com/showthread.php?t...lite&page=2 Tillverkarna av ljudkorten verkar testa kompabiliteten mot vissa datorer och så anger dom på hemsidan om datormodellen rekommenderas eller inte. Tyvärr hinner dom givetvis inte testa alla modeller. Det bästa är om man kan få veta om någon provat den kombination av dator och ljudkort man tänkt köpa.
  13. Finns det någon som har ett kompatibelt externt ljudkort till en Toshiba P300-19R ? Vilket i så fall? Har tittat på både Mbox-korten och RME-fireface men på deras hemsidor går det inte med säkerhet att utläsa om korten är kompatibla med datorn.
  14. Har läst att många tycker att Apogee duet har en hög "ljudkvalitet". Finns det något motsvarande ljudkort för Windowsdatorer för under 10000 kr? Antalet ingångar behöver inte vara mer än två. Kan tex Mbox-korten mäta sig i "ljudkvalitet"?
  15. Ok då vet jag att man kan seriekoppla firewireprodukter. Jag tar ett exempel: Nya Macbook pro med en firewireport till en separat firewirehårdisk (som måste ha två firewireportar). Sen vidare från hårddisken till ett Apogee duet ljudkort. Är det så det går till ? Blir det verkligen inga kvalitetsnackdelar med detta jämfört med tex förra modellen av Macbook pro som har två firewireportar?
×
×
  • Skapa ny...