Jump to content
Annons

svante

Medlem
  • Antal inlägg

    253
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt

1 följare

Om svante

  • Födelsedag 1974-08-20

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    södermanland
  1. På med engelsk textremsa när du kollar film/tv, oavsett originalspråk. Där hittar jag ofta snygga fraser/meningar som funkar fint att sätt in i diverse sammanhang. Att köra valfri svensk text (helst, låt, dikt eller annat poetiskt verk) genom valfri översättare genererar både garv och en och annan idé. Prata engelska för dig själv. Översätt meningar som betyder något för dig. Tja...så gör jag. Lycka till! Rim och Synonymlexikon btw.
  2. Hello! Laga!!! Jag köpte för länge sen en Alhambragitarr och vad jag har förstått så kan man få otroligt fina gitarrer för en relativt liten slant när det gälller dem. Min kostade också 4000 ca och det är inte den ljudstarkaste spanska gitarr jag spelat på, men klangen är grymt trevlig! Det är fler än jag som köpt sig Alhambragitarrer och som säger sig vara väldigt nöjda med dem. Jag hade lagat om det vore min gitarr.
  3. Hej hopp! Jag är en snart 40-årig fantönt till Nintendo och måste tipsa dig om en grej. Om du anslöt till Nintendos e-shop innan ett visst datum så får du ladda ner 10 spel nu och 10 spel senare i år. Dock oldschool-spel men ändå värt. Lite gratis spelhistoria till lillparveln m.a.o. Om ni inte gjort detta så ska det visst gå att få gratisspelen iaf. Checka länken. http://3dsvc.nintendolife.com/news/2011/08/nintendo_europe_offers_new_way_into_3ds_ambassador_program Mvh Svante
  4. Metal är ju inte mitt stop öl egentligen, men medleyt lät bra och roligt! Nice!
  5. svante

    Frank Zappa

    För ett par år sedan så ärvde jag en komplett vinylsamling vad gäller Zappa. Har lyssnat igenom en del och måste säga att jag kan faktiskt inte avgöra om jag tycker att han är genial eller inte. Han var utan tvekan enormt kreativ. Och själv hittar jag en del pärlor, men allt faller mig definitivt inte i smaken. Vad gäller gitarrspelet så är jag ingen anhängare, men hans innovativa kapacitet kan jag respektera. Han är värd att utforska iallafall.
  6. På vissa midikeyboards så kan man ju höja tonarten ett halvt tonsteg. Likaså brukar man kunna göra det på vissa mjukvarysyntar. Annars kan du ju sänka alla de redan färdiga spåren ett halvt tonsteg, spela in ditt nya spår och till sist höja rubbet ett halvt tonsteg. Glad helg. Svante
  7. Återgångston vill jag minnas. Kan kanske kallas växelton också.
  8. Hellu. Vad gäller att få ordning på eq, kompressor och så vidare så finns säkert en del sjyssta presets att utgå ifrån i Cubase. Börja med en sådan och justera utifrån det läget. Ifrån presets får man lite kännedom om vad som KAN fungera bra. Att enkom köra förinställda ljud är sällan kul, varken för öronen eller den kreativt lagda. Good luck!
  9. Alltså; Vattenorgelsamplern POSEIDON med unika vågformer!
  10. När jag gick in på deras sida så stod det REASON 5 och RECORD 1.5. Men det är borta nu. Förmodligen ett medvetet "misstag" från propparna som då lyckas dra igång en hype igen om ni frågar mig. Dom är rätt duktiga på sånt.
  11. Att det är illegalt nedtankad midi-sprit alltså? Kan förklara saken.
  12. Lägg ner!!!!! Tröttsamma newbies! Skaffar er värsta prylarna o orkar inte lära er hur man använder dem....suuuuck!!!! Jag snear UUUR!! Read T F M A N U A L!!!!
  13. Har oxå kört mbox mini på 2 datorer. Fungerar finfint. Minin är väldigt portabel dessutom. Uppgraderade sedan till Mbox Pro som är något större att ta med sig. Kör på Minin du!
  14. Jag håller med dig totalt här. Hade jag varit en artist och låtit skivbolag förändra mina verk så att jag inte längre kan stå för dem 100% hade jag inte heller tagit åt mig så värst mkt av recensioner. Däremot när man lägger upp låtar för kritik här eller på andra ställen så är det för att få hjälp och respons. Man vill höra vad som låter bra och vad som låter dåligt helt enkelt och absolut inget skitsnack. Jag undervisar i musikskapande och jag har sett så jäkla många gånger att negativt formulerad kritik kan förstöra helt totalt för musikmakaren, emedans positiv feedback kan ge en människa arbetslust och en positiv vilja att fixa till/ifrågasätta de detaljer som i kritikerns öron inte låter bra, samt att musikskaparlusten sponsras. Tyvärr, tyvärr och åter tyvärr så finns det väldigt många som anser att via internetforum så råder en slag laglöshet som tillåter dig bemöta vemsomhelst hursomhelst. Trots interna forumregler som bestrider detta. Jag vet faktiskt inte varför folk gillar att bete sig illa åt och använda sig av mindre smarta ordalag. Det bottnar kanske i någon slags otillräcklighet som man får utlopp för via att skriva av sig på ett offensivt vis och därmed kan lägga sig och känna att man får en slags maktkänsla bekräftad. Ren spekulation här och absolut inte riktad till någon aktuell tråd eller trådskrivare. Kontentan är i vilket fall som vanligt som du säger. Bemöt andra som du själv vill bli bemött. ALLA vinner på att få ett sjysst svar på ett inlägg eller en låtuppladdning. En tråkig eller elak ton i ett svar skapar enkom oreda och tråkiga konflikter. Den som påstår något annat har tyvärr fel. Ha en bra dag. Svante
  15. Så här tänker jag; Är det en låt vars genre som inte är min kopp te så väljer jag att låta bli att kommentera den. Det känns bara som slöseri med tid för mig själv och den som gjort låten. Är det en låt vars genre är min kopp te så bör man ju alltid eftersträva att ge konstruktiv kritik på ett trevligt sätt. Det är ju ganska enkelt att göra egentligen? Tyvärr måste jag bekänna att jag inte längre lägger ut låtar för kritik på svenska forum. Just på grund av att responsen många gånger inte är så värst trevligt formulerade. Amerikanska forum (garageband.com exempelvis) däremot, där är det en helt annan ton i skällan enligt mina erfarenheter. Mkt vänligare bemötande och inte sällan med skön självdistans. Visst finns det puckon även där men procentuellt sett så leder jänkarna grymt när det gäller att utdela tips på ett trivsamt sätt. Vet inte vad det boeror på. Ha det.
×
×
  • Skapa ny...