Jump to content
Annons

gklav99

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Cubase Studio 4.5, M-Audio fast track pro,
    Intel quad core
    8 GB RAM, ,
    Windows 7 Pro sp1
  1. Har nu provt ljudkortet med en dator med XP installerat och det fungerar utmärkt. måste ju vara drivrutinen som inte fungerar med Windows 7 64 bitars pro. !!
  2. Ja! du menar när man är inne i Cubase. eller finns det någon monitor knapp i Guitar rig när man kör den som separat program. Hur jag än bär mig åt så får jag inget utslag på input i Guitar Rig
  3. Är det så att man skall få ut processade ljudet direkt ut från TRS output. Behöver man någon programvara som kopplar ljudet via ljudkort och Guitar RIG? Jag har bara installerat drivrutinen till ljudkortet. I mitt gamla EMU 0404 kort så var det tvunget med en programvara som kopplade ihop detta. ?? suck
  4. Förmodligen inte. Jag har en skarp version av Guitar Rig 2 som inte heller fungerar. Samma problem där.
  5. Hej Har nyss köpt ett nytt ljudkort M- audio fast track pro. och laddat ned Guitar rig 5 Demo men får inget ljud. Har kopplat in gitarren på ingång ett och monitorerna på TRS output. Ljutkortet fungerar i övrigt som det skall i Cubase när det gäller MIDI o.s.v. men samma där inget ljud i guitar rig om jag använder den som en insert. Jag kan höra råljudet från gitarren i högtalarna men inget processat ljud. Om jag kör Guitar rig som enskillt program och går in under audio och settings så hittar den: Driver: ASIO Device: M-audio USB ASIO Status: running Sample rate: 44100 Routing / inputs: Guitar rig 5 in L = 1: Line in fast track pro Guitar rig 5 in R = 2:Line in fast track pro Routing / outputs Guitar rig 5 out L = 1: analog ½ fast track pro Guitar rig 5 out R = 2: analog ½ fast track pro Vad gör jag för fel?
  6. Vet inte om jag törs ropa hej men jag fick ett tips av en gammal studio räv som jag pratade med på en musik affär. jag beskrev mitt problem för honom och han sa att det är ett gammalt Cubase problem. Som han tyckte det lät konstigt om det inte var fixat i Studio 4:an. Men han sa leta reda på filen "ignoreportfilter" som ligger för mig under C:\Program\Steinberg\Cubase Studio 4\midi port enabler. Flytta upp den direkt under Cubase Studio 4 Mappen och sedan skulle det fungera och nu har jag spelat en hel dag utan problem.
  7. Håller med...skitkort Vad för dator, moderkort har du tänkte om det finns någon gemensam nämnare där.
  8. Nu har jag korresponderat ett antal gånger fram och tillbaka med E-MU och helt klart vill dom inte se det som ett problem som beror på varken deras ljudkort eller programvara. Dom har inga andra som har det här problemet. Det enda tips jag fick var att kontrollera så att jag inte har viloläge eller vänteläge aktiverat för att det ska tydligen inte klara av det. Sedan ville dom att jag skulle byta PCI plats i datorn på ljudkortet. gav ingenting. Varför i alla mina dagar skulle jag byta bort mitt Audiophile ljudkort för den här skräpet. ALDRIG MER E-MU!!!
  9. OK jag har kommit på samma sätt, har precis skrivit ett brev till EMU support och hoppas att få ett svar av dom. Jag har haft det här problemet snart ett år utan att komma framåt. Jag skriver om jag får ut något av detta. Har även haft problem när jag startar upp¨datorn så är ljudkortet ur funktion men om man hägerklickar i E-MU verktygs ikonen och kör restore default och bootar om datorn så fungerar det normalt.
  10. Hej har precis samma problem likadant ljudkort Det konstiga är att det kan ibland fungera normalt för att nästa gång jag startar upp cubase blir det en fördröjning precis som du beskriver och jag är väl medveten om latency inställningar osv. mycket frustrerande.
  11. Kan du ge mig en hint om vad som fick dig att lösa problemet Pratade idag med Musik affärn som jag köpt Cubase på dom var inne på att det var ändrat sättet att editera i Audio editorn och att ändrnigarna inte var införda i manualen som följer med programvaran. kan det stämma?
  12. Försöker att lära mig hur man quantiserar Audio Hittar inte "Audio tempo definition tool" varför?? Den finns inte i Menyn Försöker att följa manualen. Någon som vet ???
  13. Ett vanligt standard (för mig 2 st pukor)
  14. gklav99

    Mixa trummor "midi"

    Jag sitter och knackar trummor på mitt piano med Groove agent och har en fundering. Om man vill skapa en lite bredare stereo bild av sina trummor hur skall man då gå tillväga. skall man lägga varje trumma på var sin kanal och panorera var för sig eller finns det något annat sätt... Kör för övrigt Cubase Studio 4
  15. Tack för hjälpen. Det gäller i och för sig HAlion SE, HAlion one fungerar bra som alla de övriga VST instrumnenten. Men jag skall prova om dina tips fungerar i det här fallet också. Fick lite tips på Cubase.net som fungerade för mig "Try right clicking on the Halion SE. You should see a couple of options to search for the samples. Select the Halion Content folder. Search Directories. One or both of these options worked for me, can't remember."
×
×
  • Skapa ny...