Jump to content
Annons

AndreasLindahl

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Verkar otroligt bökigt att behöva dra en massa sladdar för att kunna spela in från interna ljudkällor. Ut-kontakterna på mitt ljudkort används ju i normala fall av mina högtalare... Jäkligt skumt, och dåligt, att detta inte går att göra med den här typen av ljudkort. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men just nu saknar jag mitt Soundblaster Live... 😆
  2. I den dropdown-listan kan jag endast välja följande: M-Audio Delta AP S/PDIF M-Audio Delta AP 1/2 M-Audio Delta AP Multi M-Audio Delta AP Mon. Mixer Att välja något av dessa alternativ löser tyvärr inte problemet. Grejen är ju den att jag inte vill spela in något som är kopplat till något av ljudkortets portar, utan ljud som spelas upp "internt" i datorn.
  3. Med mitt gamla ljudkort - ett Soundblaster Live - kunde jag utan problem använda Soundforge för att "spela av" delar av mp3:or (uppspelade i t ex Winamp), streamat ljud från webben, ljud från en dvd-film som spelades upp på datorn etc. Nu när jag har bytt ljudkort till ett Audiophile 2496 går inte detta längre. Den vanliga Windows XP-ljudmixern där man väljer inspelningskälla (I mitt fall "what you hear", eller något i den stilen) finns inte längre kvar, utan jag måste använda mig av ljudkortets mixer istället, och så vitt jag kan se kan man där inte välja vilken källa man skall använda vid inspelning. Kort och gott - hur fasen gör jag för att spela in?
  4. Bra idé! Den lösningen ska jag titta närmare på.
  5. Mmm... om jag bara hade varit någorlunda händig, så... Risken är att resultatet mer skulle påminna om en Alfons Åberg-helikopter än ett tangentbords-ställ 😆
  6. Skall äntligen kasta ut mitt Soundblaster kort, som skall bytas ut mot ett som är lite smidigare och bättre vad gäller musikskapande. Men jag vill inte riktigt skiljas från vissa av mina Soundfonts. Någon som vet om det går att använda Soundfonts i Cubase, trots att man inte har något Soundblaster-kort? Någon schysst plugin som löser detta, till exempel?
  7. Letar efter ett litet fiffigt ställ, eller hylla, till mitt tangentbord, så att tangentbordet kommer upp en bit, över mitt MIDI-keyboard när jag har detta på skrivbordet. Som det är nu står mitt MIDI-keyboard framför tangentbordet, vilket gör att jag måste sträcka mig och vrida kroppen i mer eller mindre bisarra vinklar när jag ska skriva något, eller använda mig av något fiffigt kortkommando. Visst, jag skulle ju kunna ställa tangentbordet på en trave böcker, så att det kommer upp i samma höjd som mitt keyboard, men det vore kul med en lite snyggare lösning. Någon som vet om det finns en sådan?
  8. Ja, det förstod jag. Men jag förstår inte varför du använder en span-tag när det går lika bra, och är mer logiskt, med en vanlig länk-tag.
  9. Varför använda en span-tag, när det är en länk?
  10. Thirteen Days. Mycket bra musik av Trevor Jones. 🙁
  11. AndreasLindahl

    Filmmusik

    Harry Gregson-Williams har skrivit musiken till Metal Gear Solid 2. Bill Brown har skrivit musiken till Rainbow Six-spelen. Och Hans Zimmer får ofta alldeles för mycket cred för The Rock. Han gjorde egentligen ingenting, utan det mesta skrevs av Nick Glennie-Smith och Harry Gregson-Williams.
×
×
  • Skapa ny...