Jump to content
Annons

Ludortudor

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! det är så att jag nyligen skrev ner en låt i midi, som är tillägnad min flickvän. Jag lovade henne att hon skulle få höra den till helgen, men jag vill inte spela upp den i midiformat. Finns det någon som skulle kunna hjälpa till och lägga på några schyssta pluggar på midispåren? Datorn som jag har cubase på har kraschat (blue screen off death), och på denna dator funkar cubase inte alls. Finns det någon vänlig själ där ute?
  2. 😕 sorry, sitter vid en annan dator, har nuendo på den. så det funkar inte riktigt likadant då...tror jag;P Nej du har ju helt rätt! MIDI ser helt olika ut beroende på vilken sequencer eller DAW man använder...Nuendo och Cubase har ju inte ens någon likhet i namnet, så varför skulle då MIDI funka på samma sätt... 🤪 p.s "Reset on part end" och "Reset on stop" är två starka kandidater till nästa riksdagsval hittar inte ens något som heter så, prövade med att gå in på functions>delete controllers men det funkade iallafall inte. Jag är nybörjare och jag skämms inte för att fråga saker som jag inte kan.
  3. 🙂 😎 sorry, sitter vid en annan dator, har nuendo på den. så det funkar inte riktigt likadant då...tror jag;P
  4. Ludortudor

    Slayer 2 VSTi

    Jag har stött på ett litet problem när jag använder Slayer 2 VSTi i Cubase. När jag ställer in ett instruments preset (i MIDI-format förstås) i Slayer 2 och sedan trycker på play, så får den för sig att den ska byta till något helt annat. När jag stoppar och ändrar till rätt preset och sedan trycker play igen, så byter den återigen preset till samma "default" som innan. Testar jag däremot byta preset under uppspelning så håller den sig kvar tills jag stoppar och spelar upp igen. Hur fixar jag detta?
  5. jag har samma problem:/ skulle uppskatta lite hjälp:)
  6. Ludortudor

    Midi

    hur gör man det då?😏..fan vad jag känner mig som en tönt^^ Det bästa du kan göra i nuläget, är egentligen att läsa i Getting Started-manualen, så kommer du igång på ett enkelt sätt och lär dig begreppen som används. När du har läst in lite mer där, så blir det lättare att både ställa bra frågor som går att svara på - och att förstå svaren... 🙂 jag fattar noll ändå;D får väl ta och gå en kurs eller något^^ Om det är språket som är problemet, så finns det ett par böcker på svenska: http://www.datorstudion.com/ http://www.slagmedia.se/ Och så förstås Majkens site: http://www.majken.se/cubase/ Instruktionsvideo finns från http://www.askvideo.com/ - men bara på engelska. har fått det att funka nu, men när jag lägger på allt för många vst plugins så kraschar hela programmet:S Det beror kanske på att du försöker köra med lägre latency än din dator orkar med - eller så kör du med för många tunga VSTi... har en 20000 kr dator med 4 gb i ram...tycker att det borde funka:/ Det beror på hur mycket du försöker köra samtidigt, hur tunga pluggarna är - och hur låg latency du har ställt in. Kan du beskriva vilka pluggar du kör och hur många av varje, hur många midispår det är samtidigt, vilka plugineffekter du har (om du kör några sådana) - och vilken latency du kör med? Vad är det för någon CPU och vilket ljudkort? Vilket chipset är det på moderkortet? det är inte alls så många..8 st...jag kör med de som redan finns i cubase plus att jag använder ez drummer och guitar rig.. latancy står på ca 6,5 in och ut..det är en hp pavilion...mycket mer kan jag inte svara på nu...det är inte min dator;)
  7. Ludortudor

    Midi

    hur gör man det då?😛..fan vad jag känner mig som en tönt^^ Det bästa du kan göra i nuläget, är egentligen att läsa i Getting Started-manualen, så kommer du igång på ett enkelt sätt och lär dig begreppen som används. När du har läst in lite mer där, så blir det lättare att både ställa bra frågor som går att svara på - och att förstå svaren... 😏 jag fattar noll ändå;D får väl ta och gå en kurs eller något^^ Om det är språket som är problemet, så finns det ett par böcker på svenska: http://www.datorstudion.com/ http://www.slagmedia.se/ Och så förstås Majkens site: http://www.majken.se/cubase/ Instruktionsvideo finns från http://www.askvideo.com/ - men bara på engelska. har fått det att funka nu, men när jag lägger på allt för många vst plugins så kraschar hela programmet:S Det beror kanske på att du försöker köra med lägre latency än din dator orkar med - eller så kör du med för många tunga VSTi... har en 20000 kr dator med 4 gb i ram...tycker att det borde funka:/
  8. Ludortudor

    Midi

    hur gör man det då?😛..fan vad jag känner mig som en tönt^^ Det bästa du kan göra i nuläget, är egentligen att läsa i Getting Started-manualen, så kommer du igång på ett enkelt sätt och lär dig begreppen som används. När du har läst in lite mer där, så blir det lättare att både ställa bra frågor som går att svara på - och att förstå svaren... 😛 jag fattar noll ändå;D får väl ta och gå en kurs eller något^^ Om det är språket som är problemet, så finns det ett par böcker på svenska: http://www.datorstudion.com/ http://www.slagmedia.se/ Och så förstås Majkens site: http://www.majken.se/cubase/ Instruktionsvideo finns från http://www.askvideo.com/ - men bara på engelska. har fått det att funka nu, men när jag lägger på allt för många vst plugins så kraschar hela programmet:S
  9. Ludortudor

    Midi

    hur gör man det då?😆..fan vad jag känner mig som en tönt^^ Det bästa du kan göra i nuläget, är egentligen att läsa i Getting Started-manualen, så kommer du igång på ett enkelt sätt och lär dig begreppen som används. När du har läst in lite mer där, så blir det lättare att både ställa bra frågor som går att svara på - och att förstå svaren... 😄 jag fattar noll ändå;D får väl ta och gå en kurs eller något^^
  10. Ludortudor

    Midi

    hur gör man det då?😛..fan vad jag känner mig som en tönt^^
  11. Ludortudor

    Midi

    det får väl vara löjligt då...jag har gjort allt det där...men jag får inte fram något ljud när jag spelar upp det?
  12. Ludortudor

    Midi

    nej fan jag fattar inte ett skit:O..ingen som kan göra det åt mig?^^ vill bara höra hur det låter med mer trovärdig instrument:)
  13. Ludortudor

    Midi

    men går det att lägga olika instrument på alla delarna?...jag menar det är ju bara en stor smet...alla instrument ligger ju inte för sig... Jadå, högerklicka på det grötiga midi-spåret och välj typ "Dissolve nånting". Kan hända att det ligger på nån meny där, men det är inte svårt. det kan ju inte vara så enkelt?:S..
  14. Ludortudor

    Midi

    men går det att lägga olika instrument på alla delarna?...jag menar det är ju bara en stor smet...alla instrument ligger ju inte för sig...
×
×
  • Skapa ny...