Jump to content
Annons

qamar

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  • Stad/plats
    Haninge
  1. Jag har ett xp. Har testat att skifta inställningarna fram och tillbaka nu, men utan förändring 🙁Jag känner mig handfallen.. har du tetstat att inaktivera nätverkskortet? vet inte om det är just det som krockar med ljudkortet men på min dator verkade det vara så. Nej, det har jag inte gjort. Hur gör man det? tryck på startmenyn och högerklicka på "den här datorn" och välj egenskaper. sen under maskinvara-fliken trycker du på knappen som det står "enhetshanteraren" på. sen ska du leta upp katergorin nätverkskort och trycka på pluset som finns till vänster som den kategorin. då får du fram ditt nätverkskort. högerklicka på det ock välj "inaktivera" och saken är biff! du kan ju dock inte använda internet och så när du gjort det här och vill sufra igen får du göra om proceduren och välja "aktivera" när du högerklickat på nätverkskortet. hoppas att det hjälper. Jag ska testa att koppla om allt via det externa ljudkortet först, och se om det blir bättre. Annars testar jag denna variant. Tack för bra instruktioner om nätverkskorts-inaktivering! 😄 Nu ska vi se om jag får detta att funka.
  2. Jag vet inte om jag förstod frågan rätt, men högtalarna är inte direktkopplade eller så till ljudkortet, utan dom är kopplade till datorn (liksom det externa ljudkortet). Jag har även testat med hörlurar till datorn, men även där blir det knäpptyst. Har jag däremot hörlurarna kopplade direkt till ljudkortet, så hörs det ju faktiskt.. Men hur jag kan få ut ljudet via datorn? Vad kan det vara som är fel? När jag använder den andra Asio-drivern så hörs det som sagt, men inte då jag väljer ljudkortet. Tada! Felsökning klar. Koppla hörlurar och högtalare till Emu ljudkortet och du får ljud. Kopplar du via datorn kommer latencyn att bli ohygglig! Så best practice, kör allt igenom ditt Emu kort. Asio drivrutinerna stöder bara ett ljudkort åt gången. Ja, latencyn är fruktansvärd i nuläget (via datorn). Va skönt, då kopplar jag bara om allt via Emu ljudkortet istället, och så borde problemet eller ja, problemen, vara ur världen. Underbart! Så skönt. Tack för hjälpen!! 🙁
  3. Jag vet inte om jag förstod frågan rätt, men högtalarna är inte direktkopplade eller så till ljudkortet, utan dom är kopplade till datorn (liksom det externa ljudkortet). Jag har även testat med hörlurar till datorn, men även där blir det knäpptyst. Har jag däremot hörlurarna kopplade direkt till ljudkortet, så hörs det ju faktiskt.. Men hur jag kan få ut ljudet via datorn? Vad kan det vara som är fel? När jag använder den andra Asio-drivern så hörs det som sagt, men inte då jag väljer ljudkortet.
  4. Jag har ett xp. Har testat att skifta inställningarna fram och tillbaka nu, men utan förändring 🙂Jag känner mig handfallen.. har du tetstat att inaktivera nätverkskortet? vet inte om det är just det som krockar med ljudkortet men på min dator verkade det vara så. Nej, det har jag inte gjort. Hur gör man det?
  5. Jag har ett xp. Har testat att skifta inställningarna fram och tillbaka nu, men utan förändring 🙂Jag känner mig handfallen..
  6. Hejsan! Jag lånar tråden, eftersom jag har ett problem av liknande karaktär. Jag hör inget ljud när jag har valt mitt ljudkort (emu0404) som Asio-driver. Endast staplarna rör på sig i programmet (Cubase 4), så midi-signalen verkar ju iaf ta sig fram. Har testat att byta Asio-driver till "Asio DirectX full duplex driver" och då får jag ljud i högtalarna.. men ljudet hackar så mycket vid uppspelning då, så jag vill helst inte använda den drivern. Finns det nån som har nån idé om vad jag kan hitt' på nu för å lösa detta? Tacksam för hjälp!
  7. Ja, efter att ha satt mig in i nästintill Allt som har med studio och inspelning att göra den senaste tiden, och mycket tack vare forumets många proffsiga tips, så har jag lärt mig rätt mycket den senaste tiden, och har tillexempel fattat nu att jag säkert kan använda min keyboard. Det visste jag inte innan jag frågade runt..men så vet jag ju också att jag har ännu mer som jag inte har lärt mig ännu..så ni kan nog få stå ut med mig och mina frågor ett tag till.. 😆 Teckensnittet jag valde när jag skrev tidigare inlägg här i forumet, valde jag efter att ha läst sidan i "Lågupplöst" version..(gissa om den ser tråkig ut i den versionen iaf på min dator). 😏 Därför försökte jag mest att spice'a upp tillvaron här lite.. Men det var bara en engångsföreteelse..orkar inte hålla på med inställningarna i framtiden..tar så lång tid att pyssla med sånt. Kommer inte att köra nåt mer Comic sans eller nån blå färg heller dessvärre 🙂 om inte nån insisterar. Var ju bara tvungen att pröva iaf 🙂
  8. Tusen tack för alla svar, och för att ni har förklarat på ett så bra sätt att jag äntligen tror jag har fattat hur man gör. 😕 Ska först och främst ut och försöka hitta nåt bra ljudkort och/med program, och sen koppla det till datorn med resten av all utrustning jag kan behöva (min Yamaha keyboard har Midi out och in, så den kanske jag kan använda isåfall?)..och sen är det bara att tuta och köra..eller? Jag hoppas att det blir lika lätt som det låter.. 😉 Tack igen!
  9. Jag har tänkt mig att spela in musik med klaviatur i 1:a hand, och sen sång allt eftersom. Sort av musik..typ filmmusik och liknande. Jag kommer satsa på allt som är värt priset för att få ett så bra slutresultat som möjligt, så kondensatormick verkar vara en av de saker som jag kommer att kosta på med tiden, även ett klaviatur, om min keyboard inte går att använda. Hur är det med externa ljudkort? Ger de också micken(och ev. instrument) el som en preamp gör? Är det något annat som de (externa ljudkort) behöver kopplas ihop med? En dator eller något liknande? (Frågorna kan verka dumma, men jag är värsta nybörjaren när det kommer till sådana här saker) 😛 Jag har tänkt använda datorn som jag har idag. Så är det nu bara för mig att gå och köpa ett externt ljudkort, en bra kondensator-mick och ev. ett klaviatur, och koppla ihop dom med den? Eller borde jag skaffa något mer, som kanske ett "redigeringsprogram" eller nåt, typ Cubase 4 eller så? Eller har jag förstått allt fel? 😱 Era svar är värda guld för mig! Tack! 🙂
  10. Hej! Jag är en musiker sedan länge, men en riktig nybörjare när det kommer till allt som har med teknisk utrustning att göra. 🙂 Och nu är det så att jag har tänkt försöka göra slag i saken av min gamla dröm, nämligen att kunna producera min egen musik. Skaffade mig ett program (Streetstyle från Ejay) till datorn på Åhlens för flera år sen, och blev mäktigt besviken på resultatet. 🙁 Därför har jag nu, efter många om och men bestämt mig för att fråga er experter här ute i forumet om råd, innan jag spenderar mer pengar på nåt annat. 🙂 Tanken är att kunna göra egen musik, ev. med hjälp av någon programvara där det finns små trum-loopar eller liknande för bakgrunden. Har idag en multimediadator, ev. bra monitorer och en stor keyboard från Yamaha, men har för övrigt ingen aning om var jag ska börja för att kunna göra egen musik. Vad behöver jag? Har ingen aning om vad Ljudkort, Preamp, etc. betyder, 😲 så jag är lite rädd för att jag kommer köpa nåt jag ev. redan äger eller har installerat i min nuvarande dator (mc). Jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig vidare. Tack på förhand! 🙂
×
×
  • Skapa ny...