Jump to content
Annons

oasisdanno

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. med tanke på de artister som du nämner i inlägget (har iofs bara lyssnat hyfsat mycket på conor, inget på den andre) så känns det som om du kansek bör rikta in dig på en dreadnought. furch d20 säger många är prisvärd. jag gillade inte riktigt ljudet i den, tyckte att diskanten tog över alldeles för mycket. testade även en taylor 210 för inte så länge sedan. den har "bara" en solid topp men lät riktigt bra tyckte jag. vissa kanske säger att en taylor i de prisklasserna inte är något att satsa på, men jag blev imponerad av ljudet i den. sen är det kanske idé att även testa eastman-guror. om du tycker om ljudet i dem är de riktigt prisvärda. alla de här gitarrerna ligger ungefär i det prissegment som du nämner, men ingen har pickup. själv tycker jag inte att det behövs, kanske om man lirar mycket live, men inte annars. men jag faller också in i kören som säger provspela. provspela så många du kan och gärna under samma förutsättningar.
  2. testar att kapa den här tråden. det har ju äntligen släppts drivare för 0404 till 64-bitarsversionen av macar och jag har suttit och lirat en stund nu men upplever då och då ett knäppande ljud i bakgrunden. det knäpper till lite då och då alltså. jag har inga problem med latencyn och sådana här knärr förekommer både med och utan pålagda effekter. det ska sägas att jag använt garageband, men det ska väl inte spela någon roll. har testat med två olika gitarrer och två olika telekablar, men samma resultat. så jag tror knappast felet ligger där. är det så att emu 0404 helt enkelt inte lirar med mac - även fast det numer finns nya drivare? någon annan som har samma erfarenheter som jag?
  3. Hej Henrik. Jag har precis samma problem, och jag ångrar verkligen idag köpet av HP Vista.. Sitter nu med E-MU 04040 / USB Har installerat ljudkortet och det är igång och fungerar, men programvaran verkar inte fungera pga Vista. Har även hämtat drivrutiner på EMU`s hemsida utan resultat. Problem att få Wavelab 5 lite att fungera, kan inte spara osv. Har du fått ordning på din E-MU? Isåfall kan du vara så snäll o skriva och tala om hur och vad du har gjort. Är det verkligen nödvändigt att man måste installera XP på partition för att kunna använda det medföljande programmet Wavelab 5 lite när man ska göra musik? Jag är så fruktansvärt trött för detta problem har hållt mig vaken i tre dygn. Jag måste bara få detta att fungera. Jag är i desperat behov av råd och tips ... Tackar på förhand....... Hälsningar // Bettan // har du testat med att avaktivera det trådlösa nätverket? det fungerar för mig. jag har iofs bytt till xp, men jag testade aldrig att stänga av det trådlösa med vista. om inte det fungerar kan du testa att inaktivera nätverkskortet helt och hållet. jag har förvisso en compaq, men som jag förstått det sitter det snarlika komponenter i de datorerna.
  4. Jag har ett xp. Har testat att skifta inställningarna fram och tillbaka nu, men utan förändring 🙁Jag känner mig handfallen.. har du tetstat att inaktivera nätverkskortet? vet inte om det är just det som krockar med ljudkortet men på min dator verkade det vara så. Nej, det har jag inte gjort. Hur gör man det? tryck på startmenyn och högerklicka på "den här datorn" och välj egenskaper. sen under maskinvara-fliken trycker du på knappen som det står "enhetshanteraren" på. sen ska du leta upp katergorin nätverkskort och trycka på pluset som finns till vänster som den kategorin. då får du fram ditt nätverkskort. högerklicka på det ock välj "inaktivera" och saken är biff! du kan ju dock inte använda internet och så när du gjort det här och vill sufra igen får du göra om proceduren och välja "aktivera" när du högerklickat på nätverkskortet. hoppas att det hjälper.
  5. Jag har ett xp. Har testat att skifta inställningarna fram och tillbaka nu, men utan förändring 🙂Jag känner mig handfallen.. har du tetstat att inaktivera nätverkskortet? vet inte om det är just det som krockar med ljudkortet men på min dator verkade det vara så.
  6. vad har du för operativsystem? jag har ett likadant kort som du och hade stora problem med det i vista. testade dock aldrig att inaktivera nätverkskortet i vista, så det kanske fungerar. hur som helst installerade jag xp istället och hade lite småkrångel med kortet tills jag stängde av nätverkskortet och sendan dess har det fungerat. testa att ta upp mixern (om man gör det med f3 fortfarande vet jag inte) och byta utgång på master out till den digitala och sedan tillbaka till den analoga. då fick jag ljud även med nätverkskortet aktiverat, men det småstrulade lite och med jämna mellanrum var jag tvungen att göra om proceduren för jag tappade ljudet hela tiden. edit: glömde att lägga till att jag hade precis samma problem som dig innan. alltså att jag fick staplarna att röra sig både på in- och utkanalerna men inget ljud ändå.
  7. asio-drivrutinen är den som hör till ljudkortet: och såhär ser vst outputs ut, antar att analog 1 menas utgången bak på ljudkortet. testade också att importera en mp3-fil, men fick precis samma resultat. edit: kollade runt lite i device setup och hittade det här: är ju konstigt att det inte är aktiv, men det går inte att klicka på den och ändra till yes. är det kanske det som är problemet? ok, nu har jag pillat lite till ohc kommit fram till att om jag tar fram mixern (med f3) alltså, och sen byter utgång till det digitala och sen tillbaka till den analoga så kommer det ljud. men om jag trycker på stop och väljer att spola tillbaka till början (men knappen som tar en direkt tillbaka, inte den som spolar tillbaka succestivt) så försvinner ljudet och jag måste göra om det jag gjorde första gången för att få tillbaka ljudet. vad fan kan det här bero på? jag står helt handfallen tja, nu funkar det i alla fall. kan ha varit nätverkskortet som störde på något sätt, för när jag testade att inaktivera det så verkade allt fungera vettigt iaf.
  8. asio-drivrutinen är den som hör till ljudkortet: och såhär ser vst outputs ut, antar att analog 1 menas utgången bak på ljudkortet. testade också att importera en mp3-fil, men fick precis samma resultat. edit: kollade runt lite i device setup och hittade det här: är ju konstigt att det inte är aktiv, men det går inte att klicka på den och ändra till yes. är det kanske det som är problemet? ok, nu har jag pillat lite till ohc kommit fram till att om jag tar fram mixern (med f3) alltså, och sen byter utgång till det digitala och sen tillbaka till den analoga så kommer det ljud. men om jag trycker på stop och väljer att spola tillbaka till början (men knappen som tar en direkt tillbaka, inte den som spolar tillbaka succestivt) så försvinner ljudet och jag måste göra om det jag gjorde första gången för att få tillbaka ljudet. vad fan kan det här bero på? jag står helt handfallen
  9. asio-drivrutinen är den som hör till ljudkortet: och såhär ser vst outputs ut, antar att analog 1 menas utgången bak på ljudkortet. testade också att importera en mp3-fil, men fick precis samma resultat. edit: kollade runt lite i device setup och hittade det här: är ju konstigt att det inte är aktiv, men det går inte att klicka på den och ändra till yes. är det kanske det som är problemet?
  10. oasisdanno

    inget ljud ut i LE

    har skaffat ett emu usb 0404 och har efter mycket om och men fått det att fungera på min dator. nu är det så att det cubase le som följde med är det programmet som jag skulle vilja använda eftersom jag har mest kunskap i det och tycker att de pluginsen som följer med är bra mycket vettigare än de i sonar le. problemet är bara att jag inte kan få något ljud ut från programmet efter att jag har spelat in ett spår. först hade jag inte ens en signal ut efter att jag har spelat in, men när jag satte ner bufferstorleken för att få ner latencyn så verkade de här fixa sig. cubase hittar ljudkortet och det är den asio-driveren som är inställd under device settings. nu får jag alltså en signal ut (det syns på ljudmätaren som rör sig), men det låter absolut ingenting i högtalarna. det gör det däremot när jag spelar in med sonar le, men det programmet vill jag helst inte använda när jag ändå har cubase. i mixern syns det bara spåren som jag har lagt till, och inget "ut"-spår. men det ska det kanske inte vara? i vst outputs får jag upp både den analoga utgången och den digitala och mycket riktigt så rör sig mätarna där också när jag spelar upp det som jag spelat in, men inget hörs ut från högtalarna. självklart har jag kopplat högtalarna till utgången bak på ljudkortet och det fungerar som sagt i sonar le. någon som vet något enkelt som jag har missat? väldigt frustrerande att inte kunna göra något, jag har gjort det mesta som jag kan komma på. tacksam för all hjälp. edit: kan väl vara värt att nämna att metronomen inte hörs heller, vilket den gjorde förut. och då har jag inte ändrat ett dugg med något som kan vara relaterat till den...
  11. tack som fan. sökte och hittade en person med ungefär samma problem och han deaktiverade nätverkskortet. när jag gjorde samma sak så gick det, hittills, hur fint som helst.
  12. Hur kan du vara säker på det? jag har xp på datorn nu, så det verkar väl som om något är fel med datorn. har inte hittat alla drivare än. t ex ljudkortets (alltså det i datorn), kan det spela in tror ni? dessutom tappar programen 0404:an helt och hållet ibland, det hände aldrig i vista.
  13. tja allihopa. har precis samma problem som trådskaparen, men sitter på en compaq presario v6610EO, men den verkar ha i princip samma komponenter som trådskaparens sånär på processeorn. jag orkade dock inte med vista och alla problem som jag stött på hittills med os:et och bestämde mig för att köra xp på dator, trots katastrofalt dålig support från hp (de rekommenderade att jag skulle köra vista och ville inte skicka ut några drivrutiner till mig, dessutom räcker de som finns på hp:s hemsida inte till på långa vägar, det finns t ex inga drivare till ljudkortet i xp!) men fan, problemet kvarstod. jag har exakt samma problem nu som med vista. eller nästan. saken är som sådan att det kan låta alldeles utmärkt i en trettio sekunder, sen kommer det fruktansvärda störningar när jag spelar in. ibland kommer de med på spåret, men ibland gör de det inte. någon som vet vad detta kan bero på? någon som har kortet och använder det fungarande i xp? sen kan jag också passa på att fråga. har fått tag på en tveksam kopia på cubase sx 3, och där kan jag inte ens spela upp spåren som kommer in, trots att programmet hittar mitt ljudkort (det externa då, det som sitter i finns ju inga drivare till) och att det är angivet i outputs. någon som upplevt detta?
×
×
  • Skapa ny...