Jump to content
Annons

erisja

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Aha, inspectorn var bra att känna till! Tack!
  2. erisja

    transponera midi

    Det här är säkert busenkelt för alla studiogäddor som lurar här, men jag har inte lyckats hitta nåt svar, så här kör vi... Om man vill spela in midi i säg tonart D (pga bekvämlighet och oförmåga) men själva låten går i F, hur gör man detta? Man kan ju fixa till i efterhand men det är ju inte så trevligt att spela in i D när man har medhörning i en annan tonart. Det går tyvärr inte att transponera direkt på keyboarden. Någon? Jag kör Cubase VST/32 5.0.
  3. Stort tack för tipset! Det hade jag aldrig lyckats klura ut. Ska testa i helgen...
  4. Det hela verkar röra sig om nåt skumt elektriskt. Hör bara: När jag bara kopplar ljudkortet till förstärkaren (även dvd-spelare är ansluten), då fungerar det fint. Men när jag kopplar en scartkabel mellan dvd och tv, då tappar ljudkortet kontakt med datorn! Med scartkabel i dvd:n och tv:n urkopplad fungerar det. Med scartkabel mellan dvd och tv, och tv:n helt avstängd från nätet, då fungerar det inte! Problemet landar alltså till slut i min tv! Extremt otippat om jag får säga det själv. Kan någon lämna en slipad analys på detta?
  5. Jag kör en Dell inspiron 6000 med förinstallerat xp. Kan bara inte förstå vad det är som skiter sig. Signalen går ut kanal 1 och 2 men direkt sladdarna är i mellan ljudkort och förstärkare tappar den kontakt. Det här med hårdvaruadresser har jag inte mycket koll på! Är det samma sak som IRQ?
  6. Hej! Har tyvärr ingen lösning på problemet, kan bara meddela att jag också har problem med att datorn (bärbar) tappar kontakten med 410:an. När jag kopplar in sladdar från ljudkortet till en förstärkare är det klippt, annars verkar det fungera bra (jag har dock inte testat ljudkortet så länge!). Mycket märkligt tycker jag. Någon som har tips på lösning?
  7. Nu är det avgjort. Gulp! Det blev en Dell Inspiron 6000 (testvinnare i PC för Alla). Jag tycker att det blev mycket dator för 12500 kr. Hoppas bara att det funkar: 1 Gb RAM 128 Mb ATI Mobility grafikkort 60 Gb (7200 rpm) DVD-brännare Intel M 1,6 Ghz Sedan ett M-audio Firewire 410. Nu vill jag inte ha några negativa synpunkter!
  8. Tackar för alla goda råd! Jag har nu börjat luta starkt åt att skippa Dell och kanske rent av köra på en Powerbook 1 Gb enligt tipset ovan. Jag känner att jag inte har någon lust att hålla på och mecka med datorn för att få saker att fungera. Det är helt klart värt några tusenlappar att det flyter direkt. Att Mac ser ut som dom gör att ju ingen nackdel heller... Shit, det som började som en tanke på en hyfsat billig laptop slutar nu med ett jävulskt pengaflöde!
  9. Egentligen inga jättekrävande saker: lite Pagemaker, bildbehandling, ordbehandling, surfande, ladda ner lite grejer, kolla nån film kanske. Jag är ju inget spelfreak som tur är så där sparar man ju en del kapacitet...
  10. Får man be om en mer beskrivande förklaring och förslag på alternativa lösningar? 😛 Andra märken/modeller? Om man köper en Frost... finns det nackdelar med att den audioanpassad? Det borde ju betyda att något annat fått stryka på foten. Frågan är vad? Är Frost fullt duglig på andra områden?
  11. Tänkte köpa en bärbar dator och önskar synpunkter från detta visa forum! Planen är att spela in audio på två kanaler (gitarr och sång) och sedan lägga på lite audiospår i efterhand. Arbetet sker i Cubase. Förutom musik vill jag även att den ska duga till annat... som ljudkort tänker jag mig ett Firewire M-audio 41.0 Ett alternativ är en Dell inspiron 6000 med följande spec: - 60 Gb (7,200rpm) IDE Hard Drive - 512MB 400MHz DDR2 RAM (2x256) - Intel® Pentium® M processor 730 (1.60GHz, 2MB L2 cache,533MHz FSB) ATI X300 grafik - 24x CDRW/24x DVD Combo Drive Pris runt 15000 kr Ett annat alternativ är Frost ACM Mobile - Pentium M 725 2MB Cache (1.6 GHz) - 512 Mb PC2700 RAM (1x512) - DVD/CDRW Combo - 60 Gb 7200 varvs hårddisk 8Mb - 15.1" SXGA skärm i 1400*1050 upplösning - Dualview ATi Radeon 9600 grafik 64 Mb GRAM - TV-ut - 100Mbit LAN - Firewire, 3xUSB 2.0 - Audiooptimerat Windows XP Pro med flerspråks stöd. Denna går på 19995 kr Finns det några andra bra bärbara som kan rekommenderas? Är inte helt bekväm med Mac-världen även om dom gör snygga saker...
  12. Jo, jag undrar om någon har bra tips på hur man spelar in akustisk gitarr. Min önskan är att få en ren gitarrsignal trots att jag sjunger samtidigt. Min gura har inbyggd mik men det låter inte bra när jag kopplar den direkt till ljudkortet. Ljudet blir vasst och obehagligt. Några fågor: 1. Går det att få bra ljud med inbyggd mik? Hur bra/dyr måste en sådan mik vara? Jag har en stålsträngad Takamine i 5-6000 kr-klassen (mik vete fan...) 2. Kan en Pod line 6 eller nåt vara lösningen? Eller är det i princip samma sak som att redigera signalen i efterhand (det är ju att föredra)? Jag har ett EMU APS så det kanske fungerar... 3. Kan en lösning vara att koppla gitarren till en förstärkare som sedan mikas med en Shure 57 som är vänd bort från sången? Miken och förstärkaren kanske placeras i ett annat rum rent av... Är det lönt att testa? /Ziggge
  13. Har du koll på hur man gör mer i detalj? Har testat hur många varianter som helst känns det som! /E
  14. Jobbar med Cubase VST och har problem. Jag spelar in sång och gitarr samtidigt men vill sedan kunna mixa dem separat och justera ljudnivåerna. Går detta? Om det inte går, vet någon vilken programvara/ljudkort som är lämpligt? Mitt nuvarande ljudkort är EM-U APS. //Erik
×
×
  • Skapa ny...