Jump to content
Annons

endumen50

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag använder Noteworthy Composer just nu men det tar så lång tid att knappa not för not. Man använder piltangenter och övriga tangentbordet för att knappa in noterna en efter en. Om man kunde "spela" in noterna på ett keyboard (och helst alla stämmor samtidigt) så skulle det gå fortare. Att "spela in" en stämma i taget skulle vara ett lyft även det. Då borde det funka med Finale Songwriter (kostar 39,95 USD som uppgtradering från Notepad). Kolla hemsidan för spec och funktioner. Har testat notepad och tycker att det är rätt så enkelt att jobba med. Jag kollade hemsidan för programmet du använder. Det verkar som att du skall kunna använda midi-keyboard även här "You can use an external MIDI keyboard for real-time and step-time entry of your music. Use the record button to record a new performance while the current song is played, and then polish it in the notation editor. For step-time input, you can interactively input your notes remotely from a MIDI keyboard while editing a score." Tack för tipsen! Jag har laddat ner Finale Notepad och känt litet på det och det verkar vara enklare att använda än NWC (utan MIDI-keyboard) för det ändamål jag har. Det kan hända att svaret på följande fråga finns om jag läser alla hjälpfiler i programmen, men du kanske vet svaret direkt: Om man skall köpa ett MIDI-keyboard. Behöver man bara ett enkelt monofoniskt som man bara kan spela en ton i taget på, eller finns det några fördelar att köpa ett riktigt polyfoniskt keyboard med midi. Ursäkta om denna fråga är korkad, men: Kan man spela sopran-alt-tenor och basstämman samtidigt så att de går in i separata kanaler (och noteras på fyra olika notrader) eller måste man ta dem en och en, stämma för stämma?
  2. Jag använder Noteworthy Composer just nu men det tar så lång tid att knappa not för not. Man använder piltangenter och övriga tangentbordet för att knappa in noterna en efter en. Om man kunde "spela" in noterna på ett keyboard (och helst alla stämmor samtidigt) så skulle det gå fortare. Att "spela in" en stämma i taget skulle vara ett lyft även det.
  3. endumen50

    Nybörjare MIDI

    Jag är total nybörjare och behöver råd. Jag vill kunna spela in midi-filer med ett keyboard. Filerna skall användas i övningssyfte för en kör. Jag hade tänkt mig en så billig lösning som möjligt t.ex. ett keyboard och en dator med lämplig programvara. Man skall kunna spela in de olika stämmorna på olika kanaler så att man antingen kan lyssna på sin egen stämma eller tillsammans med en eller flera andra stämmor. Hur fungerar det - kan man spela in flera stämmor samtidigt så att de hamnar på olika kanaler eller måste de spelas in en och en? Om man måste spela in varje stämma för sig, då räcker det väl med ett enkelt monofont keyboard eller finns det några fällor här? Om man har ett polyfont keybord - kan man då spela in flera stämmor samtidigt så att varje stämma hamnar i en egen kanal? Om man skall spela in varje stämma en och en måste man kunna lyssna på den gamla inspelningen samtidigt som man spelar in nästa stämma. Är det någon som har förslag på ett billigt keyboard och ett lämpligt dataprogram<?
×
×
  • Skapa ny...