Jump to content
Annons

BennyBanana

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om BennyBanana

  • Födelsedag 1984-07-24

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Skara
  1. Ha! Kul! Liten värld eller? 😠 Okej, men det låter som att Mbox 2 är ungefär vad jag söker då. Tack för all hjälp!
  2. Just nu så har jag inget speciellt program jag kör med. Jag tror t.o.m. att jag kör med nåt gratisprogram som jag laddat ner nånstans. 😠 För om det funkar med Mbox 2 så tror jag att jag kommer att satsa på en sån. Jag har en kompis (www.myspace.com/pontusredin) som sysslar mycket med sånt här, och han har vid flera tillfällen pratat sig varm om just Mbox. Protools LE, är det budgetvarianten av standard-Protools då eller?
  3. Dessa två kriterier går oftast inte hand i hand. Men detta har diskuterast här ofta så gör en sökning. Jaja, jag tog bort den biten då. 😠 Jag har gjort sökningar, men jag har inte hittat några direkta svar på några saker (En del saker hittade jag dock), och eftersom jag är ny när det gäller studio och sånt så tar jag gärna emot all hjälp jag kan få. 😠 EDIT: Tack Limpan! Så Mbox är inget jag ska ha då?
  4. Det behövs inte många kanaler samtidigt, kanske 4 st, fast då tar jag nog i lite i överkant. Men runt där. Angående pianot så är det ju inget "riktigt" piano, utan ett sånt här stagepiano (Om någon missade det): Angående datorn jag har så är det en ganska billig dator (Dell), som jag har hottat upp med lite mer RAM bara, så den har knappt några andra ingångar än ingång för nätverkskabel, 3 usb, ingång för hörlurar och mick, och en ingång ifall man vill koppla in en skärm. Ja, det är faktiskt bara det... 😊 Så firewire kanske inte funkar då eller? Det lär antagligen bli iMac eller nåt sånt så småningom om nåt år eller så, men just nu räcker budgeten inte riktigt till. 🙂 Budgeten ja. Ja, det beror ju lite på, man kan ju alltid spara ihop lite. Men kanske 4000-5000-6000 eller så? Jag har faktiskt inte funderat ut nåt direkt "budget" som så, för som sagt, man kan ju alltid spara ihop i så fall. Så budgeten är mer en parentes just nu. Ingen jättedyrt, dock. (Läs: 10.000 och uppåt) Vad är förresten Digidesign Mbox 2? Det låter ju bra, men är det ens sånt som jag ska ha?
  5. Hej! Nu så är jag i full gång med att bygga mig en liten studio. Jag har kollat in monitorer jag vill ha (Event TR6), jag har köpt ett Yamaha P90 stagepiano som ska komma närsomhelst, och beställt lite extra ram till datorn (En laptop, förövrigt). Så nu är frågan vad som behövs egentligen för min del: Ett mixerbord (Jag har kollat på Soundcraft EPM6), eller separat(a?) preamp(s?) och ljudkort? Just nu så använder jag en Line6 TonePort UX2 för lite inspelningar, men jag anar att det inte "räcker till" sen om jag ska ha stagepianot och monitorerna där igenom (Eller, har jag fått allt helt om bakfoten?). Det jag kommer spela in är ju pianot, gitarr och sång (Trummor och bas fixar jag väl med nåt program senare antagligen. Iallafall trummor), så vad är tillräckligt: Behöver jag ett mixerbord för att koppla ihop allt och få det att låta bra, eller räcker det med preamp(s?) och nåt bra ljudkort (Eller räcker kanske t.om. Toneporten?). Just nu sitter jag bara med laptopen och toneporten, inget annat (Det är antingen på ingång, eller planeras att köpas), så förklara för mig lite hur jag ska göra? Jag är inte jätteavancerad, men jag vill ha grejer som låter bra och räcker till. Kom ihåg att jag är nybörjare när det gäller det här, så gå varsamt fram med mig.. 😊 Tack på förhand!
  6. Jaha, jag undrar hur många olika musikforum man är medlem på nu.. 😆 Iallafall, Benny Nilsson heter jag. Ursprungligen från småland, nuvarande boende med sambon i Stockholm. Sysslar främst med gitarr, men har börjat intressera mig mer och mer för allt möjligt hur det går till i studion och så. Om ni vill höra mig spela nåt så kan ni ju surfa in på min myspacesida, www.myspace.com/bennynilsson. Sysslar främst med fusion och rock. Håller just nu på att besvära folk inne på synth-delen av det här forumet. Så om ni kan nåt om såna grejer så kan ni kanske titta in och se om ni kan hjälpa mig.. 😳 Tack och hej! /Benny
  7. Det blev visst ändrade planer. Jag ringde på den där Yamahan Motifen, och då var den redan såld, han hade bara glömt att ta bort annonsen. 🙂 Så nu står jag på ruta ett igen. Jag puttade upp den ungefärliga budgeten till 10.000, begagnat då helst. Det behöver inte vara så många avancerade saker och ljud i, så länge de som är där är bra. Vägda tangenter (gärna så pianolika som möjligt), och 88 av dem är som sagt att föredra. Så om någon har några tips så hojta gärna till. /Benny EDIT: Efter lite runtluskande så bestämde jag mig till slut för en Yamaha P90. Den verkar perfekt för det vi söker. Tack android för råd också! Precis som du sa så hittade jag mycket av den avgörande informationen här på forumet. 😛
  8. Efter en god natts sömn så bestämde jag mig tillslut för en Fatar SL900 Pro. Så nu är det bara själva synthmodulen jag ska ha då. Jag kollade lite på Yamaha Motif Rack, som verkade väldigt trevlig. Men sen så hittade jag helt plötsligt Yamaha Motif Rack ES. Vad är skillnaden på de två (Om någon) egentligen, förutom bokstäverna "ES" på fronten?
  9. Hej! Första posten här på forumet. 🙂 Iallafall, jag tänkte skaffa en controller keyboard av nåt slag. Min sambo är klassiskt skolad pianist, och vi tänkte skaffa en controller keyboard som har så lik piano-känsla som möjligt. Vi funderade på att köpa en Roland JV 1010 synth modul (främst för pianoljudet i, som jag har hört mycket gott om) och använda till. Men, varken jag eller min sambo har nån aning om vad som är bra, så då tänkte jag be om lite råd. Vilken är en bra prisvärd controller keyboard, runt 2-3000 begagnad helst? Jag kollade lite på M-Audio Keystation Pro 88 och M-Audio Keystation 88ES, nån av dom som är vettiga? Annars, kom gärna med förslag! 😛 Om det finns nån "vanlig" synth som är värd att nämna också, så för all del! Då, eftersom vi slipper köpa nån synthmodul till, så hamnar ju priset nånstans runt 4500-5000 begagnat. Men om det blir billigare så gör det inget. 😛 Jajustdetja! På grund av sakerna hon spelar (Mycket klassiskt som sagt) så får det gärna vara 88-tangenters. Tack! /Benny EDIT: Se mitt sista inlägg.
×
×
  • Skapa ny...