Jump to content
Annons

Nystrom

Medlem
  • Antal inlägg

    319
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av Nystrom

  1. Men finns det elpiano som har midi ut? för jag ska använda dem till mer än stråkar och piano. ja, jag ska ha kvar min 49 till trummor för dem har inget motstånd alls i tangenterna, slagkänsliga ja.. men inget motstånd vilket är perfekt när jag kör mina trummor.

    För jag har hört att pianoljuden är ganska värdelösa i digitalpiano om du inte spenderar en större slant. Dessutom vill jag kunna ha den på ett skrivbord. Vill alltså inte att den ska vara större än en midiklaviatur (88). men jag använder mycket olika samplingsbibilotek, så jag vill inte BARA köra piano och stråkar.

    Om svaret är ja på mina frågor, kan du då rekommendera en specifik?

    Jag har själv ett Yamaha np-30. Dock är det bara semi vägda, bra känsla men till piano så skulle jag häldre ha heltunga tangenter.

    Brukar spela på ett Casio PX-130 ibland, fulltunga tangenter, schysst respons.

    Om jag skulle vara du skulle jag åka och provspela nånstans.

    Tipps på läsning:

    https://www.studio.se/index.php/topic/86401-vilken-keyboard-ska-jag-kopa/

  2. Tänkte köpa en ny midiklaviatur då 49 är på tok för litet. Orkar fan inte hoppa fram och tillbaka hela tiden. Någon som har något schysst förslag?

    Har väl ingen speciell budget.. men har väl ingen större lust att slänga iväg mer än 6.600kr

    Har kollat lite på MPK88, men har hört att deras "känsla i tangenterna" inte ska vara dem bästa. Så vad säger ni? Vilken är den bästa 88-tangenters MIDIklaviaturen där ute, enligt er?

    Antar att det bara är stråkar och piano du behöver mer än 49 tangenter till, då skulle jag köpa ett elpiano med tunga tangenter. Då kommer du undan billigare med.

    Med tanke på att trummor/synt kan du ju spela på din 49-tangentare 🙂

  3. Okej då förstår jag. Men en ipod kostar ju rätt mycket också. Det kanske blir nästa steg.

    Du får en iPod nano för en femhunka.

    Jag har haft diverse billigare och dyrare mp3or sen den eran. Min bekvämaste lyssning till vardags som jag användt är Apple's nya hörsnäckor. Riktigt bekväma och bra ljud.

    Annars har jag användt mina Beyerdynamic Dt 250 innan, dom är ärligare, men inte lika bekväma att lyssna i länge.

  4. Om jag tex gör en egen Tracklist på Spotify med mina egna skapade låtar kan vem som helst lyssna på dessa då ? Såfall kommer dom vara online hela tiden eller bara så länge jag har dom i min playlist ?

    Nej, dina lokala filer som du importerat i Spotify kommer endast kunna spelas på din dator (eller en annan dator där den personen importerat samma spår).

    Om du vill få ut din musik på spotify så vill ta mig friheten att citera ifrån stims hemsida.

    Hur bär jag mig åt för att få ut min musik på Spotify?

    Du måste gå via en så kallad aggregator. Här kommer några tips på sådana: X5 Music Group, www.x5musicgroup.com, MusicBase, www. musicbase.se, CDBaby, www.cdbaby.com, Record Union, www.recordunion.com, DittoMusic, www.dittomusic.com

    -Detta självklart om du inte har en skivbolag som fixar det åt dig, eller har avtal med spotify. Vet inte riktigt hur den processen går till, mer än att den funkar.

  5. Finns det ingen pad-knapp på mik eller ljudkort som du kan utnyttja?

    Vänligen,

    CHAE

    Nepp, tyvärr. Provade att köra igenom en Line-box som har nån liknande funktion. Dock utan resultat.

    Kolla så ingen av dom berörda ljudsladdarna löper intill en bildskärm, en batteri-eliminator, TV eller lysrör. Skulle kunna vara magnetfält som stör.

    Earth loops, antar dom menar "Jordslingor" alt "Krypströmmar". Det är i princip när en apparat jordar sig i en annan apparat, istället för att jorda i mark (via vägguttaget). http://www.epanorama...oop/basics.html

    Tror inte ditt missljud beror på jordslinga. Dom störningarna brukar vara annorlunda, och mer statiska. Din störning i inspelningen verkar ha en direkt dynamisk koppling till ljudnivå (volym).

    Okej, tack för informationen! Ska läsa mer om krypströmmar!

    Update: Problemet försvinner om jag sänker gainen till botten, sedan höjjar "monitor ut". Ju längre ner volymen ut är, ju högre missljud.

    Har lyckats spela in tamburinen, det blev helt okej. Men tänka att mitt ljudkort dansar på en av sina sista valser.

  6. Idag när jag satt igång ljudkortet så var det ett liknande ljud. Låter som när en elmotor startas, fast av ett varmt mer "buzz" liknande ljud.

    Samma som i mitt ljudexemplar, ljudet kommer även fram (fast mycket mindre klart) om fantom-matningen är på vid playback av någonting.

    Stänger jag av fantom-matningen så finns ljudet kvar. Men det är så pass lågt så jag vet inte om det är jag som inbillar mig eller inte...

    Har sökt vidare och någon met liknande fel nämnde något om "Earth loops". Någon som har någon kunskap om det som kan förklara lite?

  7. Skumt. Hade jag vart i ditt ställe skulle jag testa att sänka volymen på mickförstärkaren, sänk en hel del, för det låter som tamburinen är så skarp att den orsakar en diffus dist högst uppe i registret. Annat alternativ kan vara att det är vinddraget från handen/tamburinen - om du håller tamburinen väldigt nära - som alstrar det låga bullret.

    Men det är ju andra saker som låter samtidigt som tamburinen. Tänker inte på klicket utan det hörs en elbas och låter som en gitarr i bakgrunden.

    Jag provade olika positioner ifrån micken, även fast jag stod 2-3 meter bakom micken i ett hörn så fanns ljudet fortfarande kvar.

    -Klicket var en tabbe vid utsparning ifrån mitt håll, om det hörs något i bakrunden (elbas och gitarr, så är det läck igenom väggen eller lurarna)

    Kan inte lyssna för spelaren funkar inte. Men det är nog tamburinen som gnisslar, för du har inte testat någon annan tamburin? Kan vara cymbalerna som gnisslar mot metallstolparna.

    Det är inte gnissel ifrån metallstolparna, det låter mer som nån slags störning.

    -Sket i spelaren och la in länken istället nu!

  8. Hejsan!

    Jag försökte nyss spela in en tamburin hemma, efter mycket pyssel med olika mickar så får jag inte till det.

    När jag spelar på tamburinen, så blir det någon slags störning i form av ett gnällande ljud.

    Det gnällande ljudet kommer bara fram när jag spelar på tamburinen, shaker, sång, acke gura (u name it..) funkar utan problem.

    Bifogar en snutt ifrån missljudet jag menar, någon som har nån idé på vad det är?

    -Följdfråga, hur får jag bort det?

    Mickar jag provat, SP b1, Röde Nt1a & ett stereopar av småmembraniga kondensatormickar.

    
    https://www.dropbox.com/s/nplhcwmqm8g55um/Output%201-2.mp3
    

  9. Fick idag en gammal radio ifrån 30-talet av Farfar som kommer ställas som decoration i studion.

    Helt fungerande, det enda som behövs är att snickra ihop en antenn.

    Philips 522a

    WEVi2Op.jpg

    n6sgJYT.jpg

    Har några tankegångar på att ta tag i någon el-kunnig vän och installera en brygga för Tele in/ut.

    Man borde kunna använda den som någon slags förstärkare, vore coolt och se hur man kan färga ljudet med den ☺️

    Har hittat manualen och kopplingschema till den, så finns det någon som har koll på gamla apparater så kan den ju skicka ett PM så kan vi byta några ord.

    Vore ett sjukt kul projekt.

    - Om inte annat så är den sjukt fin att titta på.

  10. Öppna den pluggen du vill använda i pianorollen, clicka på rex. Om det kommer upp en ruta så klicka på antingen everything eller den som menas för midi (kommer inte ihåg vad den heter). När den börjar rulla på så är det fritt fram att spela.

  11. Metronome eller som man brukar kalla det "klick".

    Symbolen bredvid play etc i FL. Ser ute lite som den här:

    il_570xN.388570484_fl5w.jpg

    Annars kan du lägga ett par simpla trumor. kick på 4/4 och en snare på 3an typ.

    Tänker du i livesammanhang så är det bara öva öva öva

×
×
  • Skapa ny...