Jump to content
Annons

rundi

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om rundi

  • Födelsedag 1959-12-31

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Västra Frölunda
  • Intressen
    Foto, video, musik och teknik i största allmänhet
  1. Många externa diskar lägger sig i viloläge då som inte används på ett tag, och den väntan du ser på 2-3 sekunder kan mycket väl vara disken som behöver tid på sig att vakna upp. Om det är 2-3 sekunder vid laddning av första, och sen snabb laddning på efterföljande laddningar (inom några minuter) så är detta den troliga orsaken.
  2. Ställ nu inte till ytterligare i min valångest 😆 I studio ingår dessutom Mainstage, Soundtracks Pro, Compressor, Waveburner och detta är produkter som varit kostsamma fristående förut, och som jag tror att du inte behöver. Utan att vara någon expert så tror jag att dessa också kan vara en del i förklaringen till att Studio kostar mer än express (när det nu inte är så stor skillnad på själva grundbulten, dvs Logic Pro 8 och Logic Express)
  3. Bra, det var precis min tanke med rapporten. Att både kunna säga nåt om en helt ny produkt samt att sprida lite erfarenheter från en som aldrig använt programmet förut.
  4. Till exempel NI Kontakt 2... som jag fick att krascha lite grann i början innan jag blivit varm i kläderna (och fått veta workaround från NI support). I övrigt så har jag många gånger upplevt just med program som jag aldrig tidigare använt att dom kraschar/hänger innan jag kommit underfund med just det programmets egenheter.
  5. Hej alla... Ingen fråga - bara en rapport/fundering från en ny Logic Pro-användare. Efter att ha kört PC+Cubase i många år och Atari+Pro-24 innan dess bestämde jag mig i somras för att slänga mig in i Mac-världen (hade inte rört vid en Mac innan detta). Köpte en Mac Pro som jag nu har lekt med i ett par månader. Var nu mogen för att testa lite musicerande så jag införskaffade Native Instruments Kontakt 2 och Guitar Rig 2 samt lade en beställning på Cubase Studio 4. Efter att ha väntat på leverans av Cubase i över en månad så såg jag helt plötsligt att Apple släppte Logic Studio till ett kanon-pris, så helt plötsligt hade jag avbeställt Cubase och beställt Logic Studio (vilket jag aldrig tidigare har använt, eller har sett användas (jag är en ren hobby-musiker)). Så, igår lämpade UPS av en tung låda med 8 DVD-skivor samt diverse manualer... (julafton-känsla). Installation = 1,5 timme (många gigabyte blir det), sen dags för en första test. Eftersom jag aldrig använt Logic Pro tidigare så räknade jag med problem att komma igång, samt diverse krascher eftersom jag trycker på fel knappar och ikoner - döm om min förvåning när jag 5 timmar senare inser att jag måste lämna datorn för att få lite sömn innan jobbet idag. Under dessa 5 timmer kraschade inte programmet en enda gång, trots att jag klickade helt ologiskt och säkert valde saker som ingen annan skulle ha valt och i en ordning som inte listas i någon manual. Dessutom var det inga som helst problem att hitta fram till hur man plockar in instrument, hur man spelar in både midi och ljud, samt även att redigera hjälpligt. Slutsats: Jag tyckte Cubase var bra och hade inte leveransen dröjt hade jag fortsatt med Cubase, men efter 5 timmar med Logic pro 8 vet jag att jag inte kommer att längta tillbaks. Allt fungerar kanon och det lilla jag har sett av programmet och gränssnitten uppfyller mina krav till råge. Jag hittade hela tiden medan jag klickade runt, nya saker som fungerade intuitivt och som gjorde att allt kändes genomtänkt. Nu gäller det bara att lära sig alla kortkommandon och finesser så man blir lite snabbare. Jag har dessutom heller aldrig tidigare jobbat med loopar, så med tanke på den stora mängden som kom med i paketet så antar jag att detta blir min stora utmaning den närmaste tiden. Eftersom jag håller på en del med video också så skulle det inte förvåna mig om jag snart också lämnar Avid Liquid Edition på PC'n och kör loss med Final Cut Studio på Macen också 🙂
×
×
  • Skapa ny...