Jump to content
Annons

mrsafe

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har monitorerna kopplade i Line Out och hörlurarna i hörlursutgången. Monitorsmixers säger du..Kanske är det som är lösningen. Känns ändå skumt att inte ljudkortet klarar att ha ljud i både monitorerna och hörlurarna på ett smidigt sätt. Är det någon som vet mer om monitormixers? Vad är bra att köpa där?
  2. Hej! Jag har ett externt ljudkort, Lexicon Omega, och håller på att lära mig spela in. När jag sjunger i min mikrofon har jag ett par hörlurar på mig. För att sedan lyssna på det jag spelat in har jag ett par studiomonitorer inkopplat i ljudkortet. Till mitt problem. Jag har ljud i mina hörlurar men så fort jag slår på mina studiomonitorer så dör ljudet i hörlurarana och studiomonitorerna spelar upp allt ljud istället. Allt är inkopplat i mitt externa ljudkort Lexicon Omega. Kan man få ljud i både studiomonitorerna och hörlurarana samtidigt?? Eller finns det något annat smidigt sätt att skifta ljudet mellan hörlurarna och studiomonitorerna?? Som det är nu får jag gå in på baksidan av mina monitorer och stänga av strömmen där för att få tillbaka ljudet i hörlurarna vilket är VÄLDIGT OMSTÄNDIGT! Är det någon som har erfarenhet av detta? Finns det en lösning?
  3. mycket bra information, det tackar jag för. 😉 Men det verkar som att de flesta tycker att StudioProjects B1 är ett bättre köp än ADK A51e. Har jag rätt?
  4. hej! Jag har letat efter skillnaden i ljud mellan mikronerna StudioProjects B1 och ADK A51e men inte hittat det (har kollat i flera forum). Jag var på musikbörsen i veckan och killen därinne påstod att B1-micken ändrade ljudet mer än ADK-micken och tyckte att ADK-micken är ett bättre val. Han sa också något om att B1-micken gav ett bättre ljud om man sjunger nasalt. Han vill jag ska köpa ADK-micken men tester på nätet pekar på att B1-micken är bättre. Vad är skillnaden mellan dem? Någon som lyssnat på ljudet från båda mikrofonerna? Ps. Jag ska spela in sång och gitarr.
  5. Hej! Jag har nyligen köpen mac och ska sätta igång och spela in musik på datorn. Frågan är bara vad behöver jag?? (jag är lite av en nybörjare) 1) Jag har tänkt köpa en mikrofon kring 1000 kr. Vilken mikrofon rekommenderas? Det jag främst kommer spela in är sång och gitarrljud. 2) Jag har också tänkt köpa keyboarden för ca 1000kr på Appels hemsida. Är den bästa alternativet? 3) Är det bra att köra både mikrofon och keyboard via USB eller ska jag köra på de vanliga kontakterna? (Jag har läst något om att USB-mikronfoner kan ge en fördröjning i ljudet då det passerar in i datorn) Jag kanske även begränsar mig om jag bara kör via USB-kontakter?? (om jag vill koppla in fler instrument m.m.) 4) Om jag inte kör på USB-mikrofon/keyboard, då behöver jag väl någon sak mellan datorn och mikrofonen/keyboarden. Vad kallas det och vilken rekommenderas? (inte för dyr) Nu blev det många frågor i ett men ni kanske vet svaret på någon av dem, eller alla :-). Tack för alla svar!!
×
×
  • Skapa ny...