Jump to content
Annons

Stemas

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Stemas

  • Födelsedag 1985-02-26

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Ser nice ut, men vill inte använda datorn. Jag tycker helt enkelt inte det är kul, jag gör musik enbart som hobby. DivineCo: Alesis 3630 ser helt klart intressant ut! Verkar fått fin kritik också.
  2. Jag vill ha lite mera "Umpf" till mina electribe EMX trummor. Samt kompression på hela mixen så den håller sig lite tajtare. O kanske ha lite sidechaining på andra synthar. Men jag har så lite att gå på. Jag har bara använt mjukvarukompressorer tidigare. På tex tv apparater och datorutrustning m.m så betalar man ju mer för mer prestanda/funktioner. Men det va svårt att se vad som skiljer kompressorer åt, när det inte står på "Pappret" lixom.
  3. Jag satt o kollade lite på kompressor, o det fanns en jäkla massa att välja på, en av dom billigaste var den här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=130736 . Jaha tänkte jag, den verkar ju schysst. Har alla funktioner jag kan behöva osv. Men vad är som gör att detnskiljer så många tusenlappar mellan andra kompressorer? Den populäraste på prisjakt va den här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=246618 . Som verkar ha mycket mindre funktioner. Är det verkligen så stor skillnad ljudmässigt? Att dom billiga låter dåligt, och dom dyra låter bra? Sen va det en som kosta 29k http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=267472 och den kanske har nåt high end ljud som proffsiga producenter vill åt, det kan jag kanske förstå, men dom som ligger mellan 1 och 5 tusen, vad är det som skiljer dom åt så mkt att det skiljer flera tusenlappar?
  4. Det är inte bara Gameporten som trilskas, Det är Ljudkortet också, jag har ett gammalt Creative audigy 2 zs pro som har funkat jättebra innan. Har alla ingångar/utgångar jag behövt, latencyn har varit ok osv. Men när jag installerade det tillsammans med win7 så blev det en massa problem, bland annat en fördröjning på audio-in kanalen på en halv sekund. letat runt hela internet efter en lösning, men det verkar helt enkelt som att Creatives drivrutiner är för gamla, o det verkar inte komma några nya på ett tag... Verkligen synd för jag gillar win7 annars. Snabbt, skön layout osv.
  5. Jasså? Så jag kommer ha samma prestanda i spel och program?
  6. jag har haft många problem med Win7 64bit, inga drivrutiner för mitt ljudkort, plus att jag nu märkte att jag inte kan använda min spel-joystick för att win7 inte stödjer Gameport. Det får helt enkelt vara nog nu! Jag har en gammal winxp 32 bitar cd liggandes, min fråga är; Vad finns det för nackdelar att nedgradera? jag vet att jag inte kommer att kunna använda directX 10 i spel, vilket är tråkigt eftersom jag precis köpt ett nytt graffekort. Men får helt enkelt tåla det. Vad är det igentligen som är skillnaden mellan 64 och 32 bits? Jag har 4 gb minne. Kommer jag inte kunna använda allt? Är det fler funktioner som försvinner? Tacksam för svar.
  7. Hej. Jag skulle vilja lära mig grunderna inom elektronik. Det är ett rätt brett ämne kanske, men jag vill kunna reparera enkla fel på elektronikprylar när dom går sönder, felsöka osv. Vart kan man börja? Finns det någon bra litteratur eller hemsidor där man kan lära sig om lödning, kompontenter, kretskort etc. Jag har för mig att man kan köpa små "kit" som man själv löder ihop. Det verkar vara ett bra sett att lära sig, vart kan man hitta sånt? Kommer ihåg när jag va liten så fanns det ett spel som hette typ den lilla elektrikern eller nåt sånt 🙂 men det känns som det inte är så givande om det är för barn, plus att jag har för mig att den va rätt dyr. Några tips?
  8. Okej, här är adaptern som man beställer från thomann. Där står information om volt osv. Vad jag har förstått så ska man inte använda en adapter som e för stark, för då kan man skada prylarna. Den här adaptern med utbytbara kontakter du pratar om, är det billigaste lösningen? Skulle du kunna skicka en direktlänk, så att jag vet att det är rätt? 😛
  9. Stemas

    Kaoss Pad mini adapter

    Jag köpte för ett tag sen en kaoss pad mini. Men det kom ingen El adapter till, utan man får använda batterier till den, som tar slut rätt snabbt. Så jag kollade upp vad en Elsladd kostade, o jag hittar bara på Thomann, där man ju måste betala frakten också, så det skulle gå på 450 spänn. Det känns som en väldigt onödig utgift, jag är inte ens särskild nöjd över mitt köp av kaoss paden, så jag är inte så sugen på att lägga ner mer pengar. Finns det ingen billig variant att köpa på typ claes olsson? Jag vet inte hur det fungerar med sånt där, om man måste ha exakt rätt adapter till rätt pryl. Någon som vet?
  10. Stemas

    Val av sampler

    Tjena. Jag äger nu en Electribe EMX och en microkorg. Jag vill lägga till en sampler, främst för att kunna spela in fraser och ackord från microkorgen, och sedan lägga i lager, i realtid medans jag spelar live. Dom jag har kollat på är; Korg Kaoss pad KP3 Verkar ha väldigt bra effektdel, samt är snabb och lättarbetat. Samplerdelen verkar dock vara lite snålt tilltaget, med bara 4 banker. Roland ph-404 Verkar riktigt schysst, avancerad samplerdel med sequencer samt många effekter. Roland ph-303 Har inte riktigt förstått vad som är skillnaden mellan den och php-404, förutom utseendet och mindre lagringsutrymme. Någon som tror sig veta vad som skulle bli bäst köp för mig? Just nu lutar det år ph-303an. Gärna begagnad också eftersom priset är en faktor. Finns det någon annan produkt som jag missat? Förutom mpc serien som är för dyr och overkill funktioner för det jag ska använda den till.
  11. Stemas

    Korg Microkorg

    Tjena! jag tänkte låna tråden lite snabbt och fråga om Microkorg har chordmemory, Dvs att om man trycker ner en tangent, eller skickar en miditon, så kan den spela upp ett helt ackord efter det? Jag funderar också på en microkorg, och det är en funktion jag skulle ha stor nytta av.
  12. Stemas

    Beat Masher

    Ja precis! härligt
  13. Stemas

    Beat Masher

    Kan börja med att säga att jag är helt ny på ableton live. Har bara använt det som ett komplement till reason förut. Men jag undrar om det finns någon inbyggd Beat Masher funktion? Jag vill koppla in min Korg Electribe MX på en kanal och köra effekter på den kanalen i realtid, däribland en beatmasher. Jag vill genom att trycka på en midikontroller kunna upprepa sista beatet osv. Vet inte om jag gjort mig tillräkligt tydlig. Någon som har tips? Finns det någon plugin för syftet?
  14. Hej. Är det möjligt att byta spår i sequencerfönstret med hjälp av en midikontroll? Det vill säga att; Om jag sitter o spelar med mitt midikeyboard till en subtractor, och sen vill byta så att jag lirar på en Malmström, Så kan jag byta midi input med hjälp av en knapp på tex en padkontroll, istället för att behöva sitta o klicka i med musen på datorn? Hoppas någon ialafall förstod vad jag undrade
×
×
  • Skapa ny...