Jump to content
Annons

PeterWidell

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av PeterWidell

  1. Riktigt svårt att välja vilken som skulle får tio av de två högst upp på min lista. Skulle vilja ge dem 8p var egentligen. hehe. Jag gillar sången skarpt i båda och de småarga syntharna. Men arpeggiot i weekend drog ner den lite, tyvärr påminner nästan alla regelbundna arpeggion allt för mkt om NES och dylikt, för mig. Man tror liksom att man får ett extraliv mitt i låten.... vilket vid närmare eftertanke inte är helt fel att få av en låt.... men men. 10p - The sound of one hand clapping 6p - Weekend 4p - Better days, trots att det låter som "bad days" om man inte läst titeln...hehu 2p - Raindrops
  2. Bump.... Ingen som kan hjälpa mig? Det är ett helvete att sitta med tinnitus ut ur monitorerna hela tiden.
  3. Jag har aldrig använt toner över F ändå. De är så skrikiga.
  4. Nepp, jag har ett par Samson Resolv 65a. Vad är grejen med ESI då? Jag hade inte pipet förut när jag körde med datorns(mac pro) interna ljudkort till mixern och sen till monitorerna. Sen jag körde igång min nya mixer med inbyggt ljudkort har monitorn börjat pipa. Kopplar jag däremot hörlurar eller vanliga datorhögtalare in i mixern får jag inget pip.
  5. PeterWidell

    Pip i monitorerna

    Jag får ett väldigt högfrekvent pip i monitorerna, men bara när Logic är igång. Lyssnar jag på itunes eller liknande fungerar det utmärkt. Vad kan det bero på? Tack på förhand!
  6. Du får gärna skriva och förklara hur du gjorde, jag har själv inte ens försökt men jag har tänkt länge att jag skall sätta mig och assigna några kontroller från min Legacy Collection MS20'a. Hade vart toppen!
  7. Jag är på gång att köpa ett ljudkort nu, har kört på standardkortet på min Mac Pro tills nu. Jag har läst de trådar jag hittat angående ljudkort här på forumet och även sökt, men jag lyckas inte hitta någon info om ESI DuaFire som jag hittade på Jam och tyckte att det passade mina behov. Är det någon som har några erfarenheter av det, eller några synpunkter ändå? Annars är det... PRESONUS INSPIRE 1394 Lexicon LAMBDA ALESIS IO|2 ...som jag spanat in. Mina behov just nu är minst en xlr med fantom och preamp samt två line in, men jag köper gärna lite lite mer än vad jag behöer just nu pga att jag kommer flytta in i ett kollektiv där vi kommer att ha studio/replokal med diverse uppsättnignar och musikstilar. Har ni några råd att ge? Tack på förhand!
  8. Jag kan inte hjälpa dig, men jag kan fyllå på med mitt problem gällande samma högtalare. Jag använde de som högtalare för lite stämmingsmusik under en middag för någon månad sedan och efter det har de inte fungerat, de låter helt sprängda. Jag köpte nya diskantelement då det var det som verkade vara felet, men det hjälpte inte. Kan förstärkardelen i högtalarna gå sönder såpass lätt? Hemskt tacksam för svar.
  9. Tack, men varför kom inte de trådarna fram när jag sökte på "plug"? I vilket fall som helst tänkte jag att man här skulle posta ENBART de pluggar som fungerar i Logic. I de trådar du postade står det alla möjliga pluggar, men inte i vilket format de är varpå man måste gå in på varenda länk och kolla det.
  10. PeterWidell

    Användbara plugs

    Jag hittade ingen tråd där folk rekommenderade olika pluggar, så jag startar en ny. Både gratis och köpepluggar är välkomna. Själv är jag mest intresserad av trummpluggar men allt är intressant.
×
×
  • Skapa ny...