Jump to content
Annons

Frussa

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Intressant! Jag ska testa att lägga basen lägre än bastrumman nästa gång. Jag brukar nämligen alltid ha det tvärtom.
  2. Frågan har säkert blivit ställd innan på forumet, men efter en del sökning hittade jag inget som relaterade till min genre - elektroniskt. Hela produktionen förlitar sig mer eller mindre av kicken och basen, och om man får de elementen fel blir allting fel. Som det ser ut just nu lämnar jag mina kicks oförändrade, de får inte smaka på någon eq:ing överhuvudtaget. Däremot basen brukar jag dra av vid 30hz. Jag har använt bland annat O-zone och jämfört med andra låtar genom att "solo" low band och vad jag kan konstatera är att väldigt många låtar i samma genre har basslingan energi från 20-22hz. Det jag verkligen inte begriper är att hur i helskotta får man de andra elementen i ens mix att inte missgynnas och rent av dränkas när man skär basen så pass långt ner? Det jag vill säga är alltså; om man prioriterar basen och kicken (skär dem runt 20hz) får man inte så oväntat, ett riktigt gött bottom end. Fast å andra sidan låter resten av mixen inte bra. Vice versa, låter basen tråkig och energifattig men resten av mixen sitter precis där den ska. Hur ska man kunna vandra på denna fina linje?
  3. Frussa

    Pitch automation

    Hallå där, jag undrar bara om det på något vis är möjligt att pitcha upp ett ljud över tid i fl studio med hjälp av automation clip? Jag har försökt på några sätt men får inte riktigt till det, är det en speciell plugin som ska till eller?
  4. Ja, jag har provat att ändra buffersizen gav tyvärr ingen vidare respons på det skulle vilja se. Något som dock är intressant är att jag körde upp aktivitetshanteraren och checkade hur mycket cpu datorn använde när man har igång FL, alla fyra kärnor gick upp i taket(97% av max.) Men att byta ut Alloy och Ozone känns inte bra hah, då jag köpte dem ur egen plånbok för inte så länge sedan. Det får isåfall bli en ny processor, där jag tror felet ligger.
  5. Jag överdrev kanske lite med att ha ozone på varje kanal, men utan överdrift så använder jag definitivt alloy på de flesta. För övrigt har jag en fyrkärnig processor från intel med 2.33ghz i varje.
  6. Ja, som rubriken lyder så hackar FL Studio när jag försöker maximera användningen av olika plugins t.ex alloy och ozone som jag använder på alla kanaler. Min dator är utrustad med ett operativsystem på 32 bitar och ett ram på 4gb, vilket är fullkomligt onödigt då man inte kan använda sig av den sista gb:n på grund av operativsystemet, kan felet ligga i operativsystemet? Jag har också ett externt ljudkort från steinberg som är kopplad via en USB port, inte USB2 port. Om ni har någon aning om vad det kan vara som drar ner FL Studio så kom gärna med svar, för jag vill inte uppgradera något i min dator i onödan!
  7. Okej, det programmet är väl inte gratis?
  8. Jag funderar på att göra en låt. Min kompis har sjungit in ett röstklipp och jag ska fixa den. Och sp är det så här jag har prövat massa olika effekter till vocodern, men det låter aldrig som jag tänkt mig. Jag menar jag vill ha ungefär en sån effekt på rösten som secondtunez har 😉 Hur gör jag? Tips tack 😮
  9. Frussa

    Vocals...

    Hej, jag skulle vilja veta hur man lägger in vocal filen i fl och får den att funka. Jag har laddat ner free samples från vipzone men jag bara inte hur man använder dom 😆 Tacksam för svar.
  10. Frussa

    z3ta+

    Hej! Jag använder mig av z3ta+ när jag gör musik i fl studio. Men nu här om dagen så funka det inte riktigt ljudet liksom mattades av och hördes ingenting och sen kom ljudet tillbaka 😲 Vet någon möjligtvis vad det är för fel på min VST?
  11. Frussa

    Flp till mp3

    Hej! Jag har en fråga om hur man får flp filen till en mp3 fill. Så att man kan spela upp sin låt som man har gjort i FL studio i tex Windows media player lr liknande. Tacksam för svar
  12. och har man inte råd me V-Station så kan man ju ladda ner PolyIblit det är fasiken samma synth fast helt gratis. skillnaden mellan v-station och polyiblit är i princip bara att v-station har effektprocessorer vilket gör att presetsen låter fetare och man typ tror att den är bättre därför... men annars är det samma sak: 3 oscillatorer o en brusgenerator. oscillatorerna på v-station kan agera lfo och på polyiblit finns det 4 dedikerade lfo's så man slipper offra en osc där. Men vet du du hur man lägger in ljuden i fl studio så man kan använda dom för det vet nte jag 😉 .
×
×
  • Skapa ny...