Jump to content
Annons

Lina

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja... så får det nog bli. Lite bökigt som du säger men det löser i alla fall problemet.
  2. Tack, men det har jag förstått... problemet är den stora nivåskillnaden mellan metronomen och det inspelade. Ställer jag metronomvolymreglaget i mitten av skalan så dör jag... nästan, och sänker jag då hörlursvolymen så har jag en på tok för svag medhörning. Sänk den mer än till halva skalan då. Problemet är att det inte räcker att dra ner den till minsta möjliga.
  3. Tack, men det har jag förstått... problemet är den stora nivåskillnaden mellan metronomen och det inspelade. Ställer jag metronomvolymreglaget i mitten av skalan så dör jag... nästan, och sänker jag då hörlursvolymen så har jag en på tok för svag medhörning.
  4. Ok sorry! Jag är tacksam för alla försök att lösa mitt problem 😳 , även om ingen satt fingret på lösningen än. Någon mer som har någon idé?
  5. Ja... om man använder MIDI-metronomen, men jag använder audio-metronomen... tänkte att jag skulle slippa använda MIDI-metronomen.
  6. OK, jag ska förklara lite bättre... Problemet är att om jag ställer medhörningen i hörlurarna lagom högt så är metromonljudet så starkt att det läcker ut ur lurarna och kommer med i inspelningen... trots att volymregeln i "Metronome Setup..." står så lågt det går. Och jag har inte kommit på något sätt att höja allt utom metronomen så att jag kan sänka den totala hörlursvolymen och därmed även metronomljudet.
  7. Nope... inget audition-reglage längst till höger. Längst till höger finns "Main-out 12 left". Jag använder för tillfället Cubase LE, kan det förklara saken? Jag fattar noll 🙂
  8. Hittar inget Audition-reglage i mixern... 😕
  9. Lina

    för stark metronomvolym

    Har problem med att metronomen låter mkt starkare än allt annat trots att jag ställt metronomvolymen på lägsta möjliga. 😕 Vad kan detta bero på? Jag använder audiometronomen.
  10. Tack! Nu funkar det att spela in... ett problem återstår: Jag får inget ljud ut i hörlurarna som är kopplade till ljudkortet, vad kan det bero på? (Det går bra att lyssna på det inspelade genom hörlursuttaget på JVn.) Jag kom på vad felet var... några klick i Firebox-mixern så löste det sig. 🙂
  11. Tack! Nu funkar det att spela in... ett problem återstår: Jag får inget ljud ut i hörlurarna som är kopplade till ljudkortet, vad kan det bero på? (Det går bra att lyssna på det inspelade genom hörlursuttaget på JVn.)
  12. Hej alla, Om jag vill spela in ett spår i Cubase med ljud från en Roland JV 1080. Ska jag då koppla den till mic/instrumentingångarna eller till line in på ljudkortet (Presonus Firebox). ...har inte riktigt koll på det här med förstärkt kontra icke förstärkt signal... (För övrigt så har jag en midiklaviatur som är kopplad via USB direkt till datorn och enligt manualen ska ljudmodulen kopplas till klaviaturens midi in och ut... stämmer det?) Finns det några kopplingar som riskerar att förstöra utrustningen eller är det bara att glatt pröva sig fram?
×
×
  • Skapa ny...