Jump to content
Annons

erdistfroh

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ASIO4All II gjorde precis det jag ville. Tack för svaren.
  2. Hej. Letar efter ett superbilligt USB/FW ljudkort som ger mig möjligheten att göra elektronisk musik i Cubase 3 och Ableton Live 8 på min laptop utan problem med delay. Som det är nu med mitt inbyggda ljudkort är ohållbart. Jag ska alltså bara använda mig av VST´s on the go så att säga. Inga fysiska instrument direkt i laptopen. Har kollat lite på t.ex. BEHRINGER U-CONTROL UCA 202 för 300kr hos thomann.. Hade det hjälpt mot mitt delayproblem? Tack på förhand.
  3. For tillfallet skulle det kannas smidigare med en porta. Vi har bytt replokal ett antal ganger senaste tiden pga. diverse anledningar. Fast a andra sidan kanns firewire interface mer langsiktigt. Jag ar splittrad... Eventuell dator som skulle anvandas pa plats skulle vara en 2.6 ghz p4 med 1gig ram. Eller mojligvis laptopen med Core 2 duo 1gig ram. Hur langt racker det?
  4. Tackar och bockar for dom snabba svaren jag fatt:) En digitalporta blir det.
  5. Det skulle nog passa nar jag tanker efter for da behover jag inte sa kraftfull dator i replokalen vilket ar bra for dom kostar pengarn. men da undrar jag om det ar nagot speciellt jag ska tanka pa med digitalportor. Nagra vanliga fallgropar? Nagot jag ska akta mig for? Nagot den maste ha? Borde portan har forstarkarsimulatur eller ar det battre att gora i Cubase eller liknande i efterhand?
  6. Skulle den r'a'cka eller behover jag nanting mer for att borja spela in. Forutom trummickar och sant dvs? Forresten, skulle en porta kunna gora jobbet at mig?
  7. Hej. Till att borja med vill jag ursakta mig for att jag inte kan skriva 'A' och 'O'. Sitter i england och hoppas ni kan ha overseende men det. Sen kan tillagas att jag ar novis inom inspelningsteknik. Nu till amnet. Det jag vill gora ar att spela in latar i replokalen pa enklaste och billigaste satt. Det som jag tankt spela in ar 2 el-gitarrer och 1 bas. Dom tankte jag lajna for att sedan satta nan v-amp plugg pa dom sparen. Sen ar det trummor som kommer att spelas in separat. Nu borjar det kannas lite mer klurigt for mig. Kommer nog narmicka upp sattet + 2 overhead. Om det skulle vara mojligt skulle jag garna dra in dom pa varsin kanal men det drar forstas upp priset. Sa jag tankte att man kan dra det via en mixer och sen kora dom allihop pa en kanal. Det jag undrar over ar vilken typ av hardvara jag borde investera i. Skulle ett billig firewire/usb interface med micpreamps + en mixer gora jobbet? Eller borde jag investera i ett maktigt ljudkort med inbyggda preamps? Skulle en porta kunna gora jobbet? Hoppas nagon kan hjalpa mig noglurlunda snabbt For jag hade tankt mig att eventuallt kopa grejer har pga det otroligt stora sortimentet har borta. Tack pa forhand!
×
×
  • Skapa ny...