Jump to content
Annons

Maizon

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Maizon

  1. Maizon

    Revalver MKIII

    Dina ljudexempel låter verkligen asgrymma! Har laddat ner demot nu. Men hur mycket jag än skruvar så låter det skit. Har guran inkopplad via en stealthplug e det dåligt? Kan du inte avslöja exakt hur du gjort?
  2. Tack för tipset men jag har läst att Tracktion 2 inte har någon mixer. Isf kan det ju inte vara ett så lättarbetat program?
  3. Jag är jäkligt trött på att cubase sequencer inte är lika "smidig" som i Reason 4. Vill ju gärna ha en seq som stöder vst också. Finns det något annat program som har en seq som påminner om den i Reason 4?
  4. Funderar på att köpa ny dator för att uppgradera studion lite 😉 Hittade en lite intressant dator på blocket, iaf specsen, bra pris också. Vad tror ni om denna? Kan man lita på annonsören? http://www.blocket.se/vi/14076411.htm?ca=11_s
  5. kan vara så att du inte "gått in" i clippet, dubbelklicka så att noterna blir röda och inte grå ah tack för den 😑 nu saknar jag bara line tool för att ställa in velocity manuellt. eller är den också vektorbaserad? i så fall hittar jag den inte 😠 Du kanske redan har hittat vart man ställer in velocity manuellt men jag kan ju tipsa ändå för dom som inte vet ☺️ Ha pennan aktiverad sen håller man bara in "ctrl" och drar på velocityfältet, på mac håller man in "option"
  6. Det står på propellerheads hemsida att man som betatestare inte får avslöja såna detaljer.
  7. Hoppas det kommer en uppdatering som fixar detta Finns det någon finess med att styra volymen via MIDI? Det går ju lika bra på audiospåret eller hur? Jag tror inte det finns någon finess med att styra volymen med midi - Jag har bara haft det som en vana:) Får vänja mig vid att mixa via VSTI audio kanalen istället - förövrigt är jag ganska ny på Cubase har kört logic förut så jag vet inte om det är fel att styra volymen på midi?? kanske det rätta sättet är att mixa via audio kanalen?? Hur gör proffsen??🙁 Jag är också van att mixa via midi. Det är så lätt att man börjar pilla på volym regeln bredvid på kanalstrippen. Men problemet med nexus är ju löst om jag mixar via audiokanalen istället. Hittade förövrigt svaret på varför min nexus krånglade via midi. ReFx har valt att ändra volymrattens midi från cc#7 till cc#9 eller nåt liknande via en uppdatering. Så den är nu nte synkad med cubase midivolym. Volymen går ju att ändra men det här medför att volymen ändras till standardvärden varje gång man startar upp en låt med nexus. Men lösningen är som ni säger att styra volymen via audiokanalen istället.
  8. Jag provade med det nu men det funkade inte heller, däremot upptäckte jag att det bara är nexus som har det här volym problemet, jätte märkligt.
  9. Jag hade cubase sx installerat på laptopen förut då kunde jag styra volymratten via mixerregeln, men så går det inte att göra på min stationära dator nu. Det är inte så, att du tittar på fel kanal i mixern? Det finns en eller flera midikanaler för synten - men även en eller flera stereokanaler för audio från synten... Den som hanterar midi skickar data till synten - medan den som hanterar audio, reglerar mixen i Cubase och inte påverkar syntens inställningar. Jo jag upptäckte att det fanns två kanaler med samma ljud. Men nu har jag upptäckt ett annat jobbigare problem, Volymrattarna på min nexus nollställs varje gång jag startar upp en låt. Så alla volyminställningar är fel men när jag trycker på alla kanaler så blir volymen bra igen, jätte jobbigt, vad kan detta bero på?
  10. Jag hade cubase sx installerat på laptopen förut då kunde jag styra volymratten via mixerregeln, men så går det inte att göra på min stationära dator nu.
  11. Problemet är att jag inte kan styra volymratten på vst instrumentet via mixern. För när jag flyttar mixerreglaget så ska volymratten på vst instrumentet också snurra men det gör den inte, nån som vet vad det är för fel?
×
×
  • Skapa ny...