Jump to content
Annons

trunroswi

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag förstår inte riktigt hur man skall kunna höra sig själv och mixen på olika volymkontroller. Finns det mixerbord med en sådan inbyggd funktion?
  2. Jag kanske skrev lite otydligt men sådär långt har jag redan tänkt. Det är själva hårdvaran jag inte är säker på. Vad som behövs för att få medhörningen att fungera. Om man bara kör in allt i en mixer och sen ut i hörlurar kommer ju alla höra samma sak, då kanske det känns lite svårspelat. För alla kommer vilja höja sina instrument och då blir det bara högre av allt.
  3. Det är okay. 😉 Det finns bandmedlemmar, de vet inte bara om det än. Jag skall försöka presentera en lösning för dem som de inte kan tacka nej till. De är småbarnsföräldrar så det är därför det behöver vara tyst, för de vill inte lämna barnen för att repa.
  4. trunroswi

    Tyst repning

    Hej! Jag försöker klura ut vad man behöver för utrustning för att kunna ha en tyst replokal. Det som skall in är: Digitala trummor Sång Elgitarr Elbas Ev. klaviatur av något slag, har inte börjat med det än. Utrusningen jag har att tillgå nu är: 1 st Alto S-6 8-kanals mixer. 1 st MXL990 kondensatormikrofon. I bästa fall tänkte jag att jag kunde ta min lilla Alto-mixer och bara plugga in allt i den, och sen ut i en hörlursförstärkare (som jag inte har). Men då uppstår väl problem med medhörning? Så vad gör man och vilken utrustning kan vara lämplig? Man vill väl nästan att alla i bandet skall kunna justera volymen på sitt eget intstrument men ändå höra alla andra? Jag är nybörjare på det här, det kanske märks. Men planen är att vi skall kunna repa i ett rum utan att störa allt för mycket, det är väl bara sången som kommer höras riktigt mycket. Så det jag vill åt är alltså tips på utrustning som kan vara lämplig och det för gärna vara billigare än bättre, men en balans är ju viktig. D.v.s. allt som kommer ut från instrument ändå till öronen. Mixer, förstärkare, hörlurar och mer kanske? Kanske någon sitter på något liknande.
  5. Hehe! 😎 Det kan nog vara att jag är ovan med sången, har inga problem att jamma med elgitarr+förstärkare på någorlunda hög volym. Kanske ändrar mig om jag lyckas spela in en låt där det låter ok när jag sjunger.
  6. tack för alla svaren, skall testa det kommande vecka 😕
  7. Jag brukar sitta och jamma med gitarren och få fram riktigt sköna grejer, men så fort jag sätter mig framför datorn för att spela in så kommer det inget. Ännu värre med sången, sjunger mycket då jag har en ensamt jobb, men så fort jag har en mikrofon framför mig så kommer det ut små viskningar som att man vore en blyg 10-åring som inte vågar prata. Texter kommer jag på när jag jobbar också, men sen när man kommer hem och skall skriva ner dem så kommer man på sig själv med att "det där funkar ju inte, det låter ju jätteknäppt". Sen det sista är ju att jag bor i lägenhet och känner att jag inte vågar sjunga här för att jag är rädd att grannarna skall tycka jag är kass. Gitarrspelandet brukar jag lösa med en lång sladd ut i vardagsrummet och bara sätta på en inspelning och sen sitta nån timme och lira, men det är lite jobbigt, för man känner hela tiden att man vill göra något av det man kommer på och då blir det ett jävla spring fram och tillbaka. De egna låtarna jag har gjort är verkligen skitdåliga allt låter så stelt och jag kan inte sjunga så bra heller, hemma. 😄 Vad gör man?
  8. Tack för svaret, det inspirerar mig att lära mig mixa ordentligt och inte lägga ut onödiga pengar på utrustning. Det har jag redan gjort på elgitarrerna, och jag spelar inte bättre för att de blev dyrare. 🙂
  9. Jag vet att folk uppskattar att man letar i forumet innan man skriver och jag anser att jag letat tillräckligt. 🙂 Det här ämnet verkar stämma in ganska bra på min fråga: Jag har ett par Pioneer CS-3070 (högtaler) med en Pioneer A-209R (förstärkare), som jag funderar på att ställa vid datorn ist för vid TV/Stereon. Är det något som duger någorlunda till mixning? Om tveksamt, är de fortfarande bättre än monitorer för 1500-2000kr?
  10. trunroswi

    Hejsan!

    Jag heter - och skall precis börja mysa i min hemmastudio. Kommer säkert ha stor nytta av det här forumet. Jag är ledig i några dagar nu så jag sprang ner och köpte lite grejer i den lokala musikbutiken. Lånade ett - av en polare igår och fyllde på med en - och div. kablar, ett - & en - idag. Saker jag hade från början är en relativt ny PC, ett gäng elgitarrer "modell 6000 kr och ner", en - & min älskade gamla - som jag fick när jag fyllde - för en sådär - år sedan. Just nu använder jag enbart -. Mitt mål är att skaffa lite grejer inom något år så att jag kan spela in med en midikeyboard och kanske börja skriva lite bättre musik, jag brukar mest jamma fram korta låtar med lite "-" på cirka 30-60 sekunders längd. Edit 2007-11-30: Jag har precis införskaffat ett - som skall installeras. Min "studio" består för närvarande av: 1 st. - 1 st. - 1 st. - 😛 1 st. - 1 st. - 1 st. - 1 par - Div kablar & gitarrer
×
×
  • Skapa ny...