Jump to content
Annons

Lomas

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Perfekt, precis vad jag ville höra! Tack för den informationen.
  2. Hej och tack för svaret! Jag kör Mac. Det jag funderar på nu är egentligen Ableton Live som i och för sig följde med när jag köpte en Mbox, tillsammans med PT LE. Det kan ju tyckas tyda på att man ska våga köra båda på samma, men jag är så jävla okunnig vad gäller den biten så jag vill inte kliva in och förstöra nåt. Jag har EZ drummer, bland annat, och skulle gärna vilja kunna göra trumspår på samma dator, även om jag måste köra via ett annat program än PT.
  3. Jag gjorde en uppgradering för någon vecka sedan eftersom den version som följde med inte var kompatibel med mitt OS. Kanske kan löna sig att prova ändå. Tack!
  4. Funderar på om det kan tänkas finnas några problem med att köra fler än ett program på samma dator? Är det möjligt att köra så eller får man räkna med en massa problem? Det vore kul att kunna få det bästa av åtminstone två världar 😉
  5. Tack för svaret! Jag har kollat i plugnifoldern och där ligger både Sampletank och T-racks. Ingen av dom dyker upp under inserts.
  6. Hoi! Jag har Protools på en Macbook 2Ghz, 2 Gb RAM. Det funkar finfint för vad jag gör hittills, men jag försökte installera medföljande pluggar (Ignition pack) och installationen verkade gå felfritt. Men jag har inte greppat hur jag får fram dessa pluggar i Protools. Under Audiosuite kommer dom inte upp alls. Det handlar om Sampletank och T-racks (bland annat). Något väldigt självklart som jag missar?
  7. Ja den har jag hittat och förstått hur den fungerar. Men jag får inte med "pannade" saker. Har en session med en gitarr vänster och en gitarr höger men dom slås bara ihop, och det är inte monoknappen på boxen som är intryckt.
  8. Lomas

    Medhörning med Mbox

    Ok. Detta är säkert en ganska dum fråga men än så länge är jag helt borta vad gäller signalvägar hit och dit. Kopplade in en Mbox 2 och kan inte komma på hur jag ska få till medlyssningen. Alltså jag vill höra det som jag gjort "i datorn" samtidigt som jag hör vad som kommer in genom micken. Körde tidigare med ett M-audio kort och en mixer och lyckades på något sätt få till det där, men kan inte komma på hur jag ska göra med denna låda... Några tips?
  9. Jepp, det är det jag är rädd för. Jag har bestämt mig för att köra på en Mac istället. Mer än en Macbook tillåter inte ekonomin men det ska väl duga! Det enda som känns lite trist med den är den lilla skärmen 😊 Hur som helst är jag less på att krångla med PC när det gäller musik.
  10. Nej jag tycker det låter underligt också. Frågan är vad man kan ta sig för att prova innan man överger maskinen.
  11. Nej det är det som är konstigt. Det går segt så fort jag kör programmet. Inga effekter...och när jag spelade in ett vanligt audiospår så fick jag plötsligt veta att disken jag spelar in på kan vara för långsam eller fragmenterad. Som sagt, det flyter på mycket bättre i Cubase men det vill jag ju komma ifrån. Jag vet inte vilket av de två som är mest krävande i grunden, om något. Spelar du in på en audiodisk? Att spela in på systemdisken kan orska seghet och krascher. Men det du beskriver låter mer som det kan vara just det som ovannämnda sa om att din hårddisk inte är rätt formaterad. På digidesigns hemsida finns specifika detaljer för hur olika diskar skall formateras. Edit...Min audiodisk är fomaterad som MAC OS EXTENDED (Jpurnalförd) Jag spelar inte in på systemdisken. Detta är en PC, men disken jag spelar in på är formaterade enligt rekommendationerna i häftet som medföljer till Mboxen. Spelar in på samma disk som jag använt till Cubase. Grejen är att det är segt redan innan jag ens spelar in något (allt jämfört med Cubase då som är min enda egentliga referens). Vet inte om man vågar springa och slänga ett par tusen på mer minne bara för att upptäcka att det inte hjälper just detta problem.
  12. Nej det är det som är konstigt. Det går segt så fort jag kör programmet. Inga effekter...och när jag spelade in ett vanligt audiospår så fick jag plötsligt veta att disken jag spelar in på kan vara för långsam eller fragmenterad. Som sagt, det flyter på mycket bättre i Cubase men det vill jag ju komma ifrån. Jag vet inte vilket av de två som är mest krävande i grunden, om något.
  13. Får man flika in med en fråga här? Jag provar! Jag har precis införskaffat en Mbox 2 med Protools till min bärbara PC. Det är en 2.6 Ghz processor. Har precis installerat allt och testar men tycker att PT går jävligt segt. Ska tilläggas att jag bara har lite drygt 700 mb ram-minne. Jag undrar helt enkelt om det är förklaringen? Jag tyckte det verkade konstigt att den är så seg utan att jag ens har gjort något (innan jag ens har lagt till ett audio track alltså). Cubase har flutit på helt ok med denna dator, så jag är lite orolig. Vill inte springa och skaffa 2 GB ram minne om det sedan visar sig att det ändå inte vill flyta på. Frågan är alltså: Tror ni som kan lite mer om PT att det här är en fråga om RAM-minne, trots att Cubase fungerar betydligt bättre? Jag står inför två alternativ, 1) köpa mer ramminne till denna dator och hoppas det fungerar, eller 2) skippa skiten och gå över till Mac vilket jag helst inte vill. Tack på förhand!
  14. Lomas

    Protools till PC

    Tack, hittade sidan. Ska bli intressant att se om man kan få igång det på min PC eller om man måste införskaffa en Mac.
  15. Lomas

    Protools till PC

    Kolla noga att din pc funkar med PT. PT är enligt egen erfarenhet väldigt stingslig när det gäller hårdvaran - processor, RAM, H-diskar, chipset mm /Stefan Aha...det var ju lugnande 😄 Frågan är hur man ska kolla det då. Det går ju inte direkt att provköra PT. Men tack för varningen!
×
×
  • Skapa ny...