Jump to content
Annons

ludvigw

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om ludvigw

  • Födelsedag 1983-07-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm/Tierp
  1. Nej, det kan jag inte, men jag sänkte utvolymen i kontrollpanelen och knastret försvann! Så jag känner mig rätt säker på att vi har felet. Tack för hjälpen Gilbert, Hastalavista och Claes! Man lär sig nåt nytt varje dag 😛
  2. Det har jag testat nu och då var det inget knaster. På skivan lade jag även in några andra mp3:or av "andra" artister som knastrade vid uppspelning direkt från datorn till stereoanläggningen. Även dessa knastrade inte efter bränning på CD. Så det kändes ju fint Aa, det låter ju som felet skulle kunna bero på det... Innebär det att stereon vill ha -10dB i sin Line in, men att jag skickar +4dB? Borde jag inte skicka +0dB från det externa ljudkortet ljudkortet?
  3. Okej. Men varför knastrar det inte i lurarna? De är kopplade till ljudkortets hörlursutgång.
  4. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det blir. Jag har dragit kablar från "Main out" i mitt externa ljudkort till "Line in" i stereoanläggningen.
  5. Det låter som en bra gissning (men jag har stereon kopplad till datorn, så jag behöver inte bränna en CD utan kan höra direkt). Antar att D/A-konverterare på lite äldre stereoanläggningar inte är lika bra som gamla kanske. Men man vill ju att ens musik ska kunna spelas på alla anläggningar. Min är ändå ganska bra (tror jag iaf...). Som jag skrev har jag satt gränsen vid -0,3 dBFS (kanske var lite otydlig). Att sänka lite räcker inte för att få bort knastret, utan jag måste ner till ca -4,5 dBFS.
  6. Hej vänner! Jag har hållit på ganska mycket i hemstudio under åren, men är lite halvny på mastering. Jag håller just nu på att mastra en hel skiva, främst med hjälp av Ozone. De första låtarna kunde jag pusha upp i upplevd volym rätt mycket, med en treshold på -6,5 dB i Loudness Maximizern i Ozone, och det lät fortfarande bra. Men på de senaste två låtarna (med rätt mycket instrument och tjock ljudbild på) börjar det knastra/spraka vid de volymhöga partierna. Detta trots att output-volymen är -0,3 dB. Jag misstänker att det beror på att jag pushar låten för mycket, -6,5 dB i Loudness Maximizern i Ozone är ju rätt mycket. Om jag sänker till -2,0 dB försvinner knastret nästan helt, likaså om jag sänker ouputregeln till -4,5 dB. Då blir låten förstås för låg i upplevd volym för att tävla med kommersiell musik (JA, jag är med i loudness race!). DET MYSTERISKA i det här är att endast jag hör knastret i min hemanläggning (ett vanligt 3000-kronorspaket). Inte i studiolurarna (AKG 240). Inte heller hör min bror det i sin hemanläggning (den är lite finare än min, kanske 6000 kr). Inte heller min pappa (musiker och producent med absolut gehör!) hör det i sin hemanläggning (inte så fin, 3000 kr), i bilstereon eller i sina studiomonitorer. Jag misstänker därmed att min stereo inte klarar av mycket volymer strax under nollan, medan andra anläggningar gör det. Tror ni jag har rätt? Är det någon annan som stött på detta problem?? OBS. Det har inte med för låg latency att göra eller brist på CPU-minne. Det blir samma knaster med Elephant, T-Racks, L3 eller en vanlig kompressor.
  7. Ja, det är kanske så det får bli. Denna volymgräns som finns, som verkar vara densamma för alla datorer och mixningsprogram, är mystisk. Det som gäller verkar vara att skapa illusionen att låten peakar högt, genom att pricka rätt frekvenser och andra lägre peakar, och höja dessa. Men det ska inte höras att dynamiken ändras....inte lätt, inte lätt...
  8. Tack! Men varför låter professionella mp3'or mycket högre än mina?
  9. Hmm...är inte nöjd än. Finns det limiter som inte förändrar dynamiken? Jag läste ett långt inlägg om en som tyckte man skulle använda VST Dynamics i WaveLab, men jag menar, herregud, det ändrar ju dynamiken. Jag vill BARA höja volymen, jag hör direkt om dynamiken ändras. Är fallet helt enkelt att man behöver någon form av dyr analog mastringsutrustning för att göra det jag vill? SÄKRA svar från de som vet, tack! Vilket program eller plugg? Är det verkligen möjligt utan ändra dynamiken?
  10. Tack så mycket för snabba svar! Nu ska jag kolla upp det där och lära mig, men det borde inte vara alltför svårt 🙂
  11. Hej! Jag har länge sysslat med inspelningar i Logic, Cubase och även Wavelab. Nu ska jag göra ett seriöst projekt och tänkte ta tag i en fråga jag alltid undrat över. Alltid när jag gjort klart låtar tidigare blir volymen på mp3'an eller wav-filen lägre än andra, som man t ex laddar hem. Detta trots att jag gjort mastern med så liten marginal till "clip" det bara går. Vad har jag missat? Finns det ett specialprogram för att knuffa upp volymen till den där "proffsiga" volymen? MVH Ludvig
×
×
  • Skapa ny...