Jump to content
Annons

Flea

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Just nu är vi ett coverband och spelar all möjlig typ av rock, funk, metal m.m
  2. Har läst mycket gott om Orange tiny terror lite överallt. Jag är inte speciellt insatt häller men förstärkare på 15w låter ju verkligen lite enligt mig och en 1X12" plywoodlåda till det. Som jag nämnde tidigare så är replokalen på 40kvm, den andra gittaristen har en stor 4x12 låda och 100w rörtopp. Och vi spelar på riktigt hög volym. Vad tror ni?
  3. Flea

    Förstärkare, lite tips

    Hejsan, ska köpa förstärkare har 2st på gång, replokalen ligger på ca 40kvm. Dom två som jag står o väger emellan är Marshall MG100HDFX för 4000kr och Peavey Valve King med obestämd låda för ca 6000kr. Givetvis är jag mest sugen på Peavy historian men föredrar nog Marshall eftersom jag får den så billigt. Undrar om det är värt extra stålarna eller om dom är i ungefär samma klass, eller om Marshall stärkaren duger gott och väl. Har ni någon erfarenhet av dessa eller har något annat att tillägga... kanske tips om en helt annan stärkare. Satsar på att hamna under 6000kr begagnat och prutat förstås. Just nu är vi ett coverband och spelar all möjlig typ av rock, funk, metal m.m
  4. PodXT verkar ju väldigt interesant isåfall. Men kom igen, dra av några vanliga ackord i cleant läge och släng upp här på forumet. Skulle vara otroligt roligt att höra.
  5. Har skruvat en hel del i Guitar Rig, men får ändå inte till ett shysst ljud, har ingen latency där häller. Har även provat att spela in på flera spår och sedan försökt ställa in var för sig gott som möjligt för att få någon slags kraft i ljudet men det resulterar nästan bara i mer krassel. Det där med mickarna verkar interesant fast när jag kör gitarren i min förstärkare så låter alla strängar i jämnlik ljudnivå.
  6. Jag har hört mycket bra om Pod XT men som jag har förståt så är väl det mer som en ljudeffektsomvandlare eller vad man ska kalla det. Så för att få effekterna att låta hyggligt bra krävs det väl att man kör den genom ett hyggligt ljudkort också?
  7. Hejsan, har sökt runt lite här på forumet efter en bra inspelnings metod genom ljudkort i datorn för en lägre peng. Tycker Line6 har endel interesanta produkter framför allt TonePort ljudkortet. Saken är den att just nu kör jag min elgura i linein på mitt nuvarande integrerade ljudkort och har testat en hel drös av gitarrprogram som te x Guitar Rig 2, har fått ner responstiden/latencyn till 1ms osv känner mig relativt nöjd med det och tycker dom flesta dist-ljuden låter helt ok. Det jag saknar är ett fylligare cleant ljud. Just nu när jag kör utan effekter i Guitar Rig låter det enligt mig helvetes veligt inte alls den effekten som man får med en förstärkare och E strängen generar nästan dubbelt så mycket input volume och bas än alla andra strängarna och skapar därmed krassligt basljud, väldigt irreterande. Är detta ett vanligt problem eller kan det lösas med nytt ljudkort tex TonePort, eller finns/krävs det andra lösningar? Har kollat massa videos med folk som spelar med TonePort ljudkort men olyckligtvis så kör alla hårddistat rock sound vilket även jag kan generera skapligt med mitt skräpkort. Om någon känner sig nöjd med sitt ljud så skulle vara grymt kul om någon kunde lägga upp en demo på eget inspelat fylligt och cleant ljud dvs utan special/dist effekter med gitarrinspelning via dator. Vet att många här tycker att man ska micka sin förstärkare men tyvär så har jag varken mic eller en hygglig förstärkare, vill även ha möjlighet att spela in med bara lurar mitt i natten 😕
×
×
  • Skapa ny...