Jump to content
Annons

Zimith

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för det Lundin! Vi håller på att katalogisera materialet fn, så vi hör av oss.
  2. Zimith

    Halloj

    Tack som fanken för alla trevliga svar. Latte laget runt!
  3. I korthet: Musiken i övrigt är i stort sett klar, men det låter riktigt illa så nu behöver vi ett mix/masterpro som kan köra sista biten! 🙂 Vi har nystartat sen ett uppehåll på några år och har kört in några nya låtar. Vi använder Reason till musikproduktionen och Cubase till mixning (vi är väldigt öppna för en förändring gällande det senare). Vi kan inte alls erbjuda betalning men full kred, kaffe, full access till materialet och skäggiga pussar till eventuella uppställande. Gärna i Södertörn/Sthlmsområdet men eftersom internet finns är det ju inget måste. För mer info, besök MySpace.
  4. Hejsan hoppsan. Jag är nyreggad här och missde visst att man kunde skrolla ned 🙂 Hoppas ni moderater inte uppfattar detta som en dubbelpost från medlemspressen. Hursonhelst är jag lyckligt delaktig i ett industri/goth-projekt som vaknat igen efter några års vila och vi håller nu på att färdigställa sex nya spår. Allt har väl gått väl så här långt men vi har för närvarande stora problem med mix/mastering (inte så unikt kanske 🙂 ) och vi behöver hjälp. För det mesta av musiken (inkl. trummor) har vi använt Reason 3.0. Sången är distad med en Scream dist i Reason och gitarrerna är distade genom en vanlig pedal. Komponenterna lägger vi sedan in i Cubase, där den mesta av mix/editing sker. Vi grovmastrar även där men kör även den färdiga waven genom ett budgetmastering program som heter T-Rack. Resultatet blir tyvärr skit:) För ett exempel, lyssna---> Vår MySpace site Framförallt har vi problem att få voice- och gitarrdisten att låta bra, men också att få alla ljud att komma fram och 'hoppa ut', just nu är det bara en gröt. I stort låter det okej tills sång och/eller gitarr sätter igång, då låter det skit som ni säkert hör, ändå har vi limiter och kompressor på allt distat. Vi är jävligt oerfarna just när det kommer till mix/master/editing och har inte riktigt koll på exakt vad det är som behövs göras så allmänna tips vore också bra. Om det finns någon arbetslös ljudtekniker/programerare/bara jävligt kunnig som vill skita ned sig i lite obetalt masteringslit så tages detta tacksamt emot 😉 Kontakta oss via vår MySpace-site eller PMa. Om någon har lite tips får ni också jättegärna dela med er härs i forumet!
  5. Zimith

    Halloj

    Ny på forumet här och jag fattar inte hur jag missat denna eminenta samling! Jag är delaktig i ett industri/goth-projekt som vaknat igen efter några års vila och vi håller nu på att färdigställa sex nya spår. Allt har väl gått väl så här långt men vi har för närvarande stora problem med mix/mastering (inte så unikt kanske 😄 ) och vi behöver hjälp. För det mesta av musiken (inkl. trummor) har vi använt Reason 3.0. Sången är distad med en Scream dist i Reason och gitarrerna är distade genom en vanlig pedal. Komponenterna lägger vi sedan in i Cubase, där den mesta av mix/editing sker. Vi grovmastrar även där men kör även den färdiga waven genom ett budgetmastering program som heter T-Rack. Resultatet blir tyvärr skit:) För ett exempel, lyssna---> Vår MySpace site Framförallt har vi problem att få voicedisten att låta bra, men också att få alla ljud att komma fram och 'hoppa ut', just nu är det bara en gröt. Om det finns någon arbetslös ljudtekniker/programerare därute så hands on-hjälp tages tacksamt emot 😉 Kontakta oss via vår MySpace-site eller PMa. Om någon har lite tips får ni jättegärna dela med er!
×
×
  • Skapa ny...