Jump to content
Annons

Exterior

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Exterior

  1. It works! 😄 Tack för hjälpen! man behöver alltså inte ha tape in/tape out inkopplat?
  2. Jag tror att jag måste bege mig iväg och köpa en ny kabel... 😉 Jag återkommer 😄
  3. Hej ännu en gång! Det vill sig inte för mig... Jag har testat göra precis som Slaptap beskriver. (jag får det inte att funka när jag kryssar för "monitor") Enda gången jag kan höra nånting är när jag har kryssat för "WavOut 1/2" på ljudkortsinställningarna och har "tape to mix" nedtryckt... men då när jag ska spela in så är det samma problem som förut - allt hamnar på spåret jag spelar in. Här finns bilder på min mixer om det hjälper. http://www.behringer.com/UB802/index.cfm?lang=ENG 😉
  4. Hej igen! Jag har testat samtliga kopplingar som ni föreslagit. Det fungerar ändå inte i slutändan. Om jag tex ska lägga sång på en låt så kommer allllt annat in på det spåret också... Är det nån mjukvaruinställning jag måste fippla med?
  5. Halloj! Jag har inte lyckats koppla ljudkortet till mixern. Jag håller på att bli tokig. Som ni kanske förstår är jag nybörjare på detta område. Jag har ett Audiophile 2496 kort och en Behringer UB 802 mixer. Kan någon hjälpa mig? 😉
  6. Om jag kör VAMPen direkt till datorn. Hur ska jag bära mig åt för att höra ev. bakgrundsmusik medan jag spelar in gitarren?
  7. Läget är ju som så också att jag har datorn enbart till musik, dvs ingen internet anslutning på den. Så fort man kopplar upp datorfan mot internet så har man en massa virus...
  8. Exterior

    VAMP-2 --> Cubase

    Jag försöker spela in elgitarr via min VAMP-2. Men jag får inte in nån signal till Cubase. Har läst lite i handboken och det står att man ska koppla "LINE OUT L" (för inspelning utan effekter) till mitt ljudkort. Samt ställa in VAMP:en på "S2" Men det vill sig inte. Någon som har tips?
  9. Jag hittar inte igen drum editorn, hur får man fram den?
  10. Hej alla glada! Det är en sak jag undrar över. Jag har bara en elgitarr, ingen akustisk. Men jag vill även göra akustiska inspelningar. Kan man på något sätt spela in med en elgitarr och få det låta som en akustisk, finns det nån simulator eller ngt?
  11. Exterior

    Musikdator

    Precis! Jag tycker också att det verkar lite dyrt med en micpreamp för 3000:- Men samtidigt sägs det vara det bästa alternativet (de inbyggda micpreampsen på billigare ljudkort sägs ju vara totalt värdelösa). Är det någon som känner till en billigare som man kanske borde satsa på istället?
  12. Exterior

    Musikdator

    Jag har läst att det ska vara bra med ljudkort som har en breakoutbox. Tror du jag kan klara mig bra ändå?
  13. Exterior

    Musikdator

    Halloj! Jag ska investera i en dator för musikinspelning. Jag har kollat runt rätt mkt och det lutar att jag ska beställa en "Frost ACM-1" från Frost Network(www.frostnetwork.net). Jag tänkte bara höra om det är någon som har erfarenhet av företaget. Kan ju vara bra att veta innan man skickar iväg en massa tusenlappar i cyberrymden. 🙂 (Upptäckte företaget genom tidningen studio) Ljudkortet kommer att bli ett M-Audio Delta Audiophile 2496, 1695:- Till det har jag blivit rekomenderad en presonus digitube mikpreamp med digital utgång, 3195:- http://www.presonus.com/html/products/digitube.html Finns det någon vänlig själ som har några visa åsikter om detta? Jag ska spela in själv hemma, främst gitarr (både el och akustisk) samt sång. Sen blir det även BEYER DT770PRO hörlurar, 1495:- samt en Behringer V-AMP2, 1695:- (Mick har jag sedan tidigare, en ATM31 Audio-technica, kondensatormick. Det är allt jag kunnat lista ut... någon som vet vad det är för mick, är det bra grejer?)
×
×
  • Skapa ny...