Jump to content
Annons

superwave

Medlem
  • Antal inlägg

    89
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Inte när det gäller ditt fall. Gigabyte-kortet som du har valt har chipset från Texas Instruments. 😄 I övrigt ser det ut att bli en riktigt kompetent maskin. Jag skulle ha valt Seagate-hårddisk men det är bara mina fem öre. Det låter ju strålande! Det har jag missat helt! Då kanske det kommer fungera fint med de FW-portar som kommer med moderkortet då, jag får hålla tummarna 🙂 Tackar!
  2. superwave

    Ny musikdator

    Halloj, Har äntligen fått hem lite delar till min nya dator som jag kommer ha nere i studion dedikerad för musikskapande. Jag kan börja med specifikationer av datorn: Moderkort Gigabyte GA-X48-DS5 iX48 4DDR2-DIMM 2PCI 5PCIe SATA Raid Audio DUAL GB-LAN Firewire Socket775 ATX Chassi Lian Li PC6070B Scandinavian Edition Aluminium Miditower Black ljuddämpat ATX without PSU/utan nätagg. Hårddiskar Western Digital Caviar XL WD6400AAKS 640GB 7200rpm 16MB SATA2 Extern LaCiE 1 TB via USB Minnen OCZ nVidia SLI XTC 2x2048MB (tot. 4096MB) DDR2 PC2-6400 800MHz Nätaggregat Corsair HX Series PSU 520W 120mm Fan ATX2.2 20/24-pin 4/8-pins 12V Modular Processor Intel Core 2 QUAD Q9450 2.66GHz 12MB FSB1333 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775 Medialäsare Pioneer DVR-215DBK DVD±RW Dual-Layer 20X BLACK Bulk SATA Grafikkort BFG GeForce 9600GT OC 512MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI RETAIL PCI Express De Firewire-portar som är inbyggda i moderkortet antar jag är skräp som alltid när det kommer till musikproduktion, så min tanke är att hitta ett sjysst Firewire-kort med Texas Instruments chipset. Men vilket skall jag ha? Har ni några tips? Jag har hört att man skall hålla sig borta från 800-kort och hålla sig till 400-kort? Det jag främst kommer köra via Firewire är mitt ljudkort vilket är ett TC Konnekt 8. Tacksam för svar!
  3. Kanontråd! Tack för all info 😛 Fortsätt mata på bara! 😛 Hoppas de har några A7:or på Musikbörsen idag som jag kan provlyssna på. Det finns ingen i Örebro-området annars som har ett par i sin studio som man skulle kunna provlyssna på?
  4. Denna förstod jag inte? Kan du förklara lite närmre? Något som är användbart? Nja, beror på hur du använder FL 😄 Det gör så att du t.ex. kan spela upp ljud från ett vst-intrument från övre halvan av ditt midi-klaviatur, och ett annat instrument från undre halvan. Eller ännu fler om så önskas. För mig är detta användbart då jag tycker om att sitta och spela på mitt klaviatur i FL för inspiration. Då kanske jag kör någon pad från lägre delen av mitt klaviatur, och en lead från övre. Blev det något klarare? 😎 Absolut! Tackar för den infon! Ska jag definitivt prova på så fort jag får hem nya musikdatorn 😄 Låter perfekt för, när man, som sagt skall sitta och leka med klaviaturen =)
  5. Okej, jag ska se om de kan plocka hem ett par hit till Örebro eller om de kanske redan har några A7:or hemma. Det är rena djungeln detta... :S Tack för all hjälp! Jag återkommer när jag kikat ännu närmre... Mvh
  6. Som vilka? Nämn gärna några i samma prisklass som enligt dig presterar bättre än 8030 och säg gärna varför du tycker det. Behöver ha lite kött på benen när jag åker dit imorgon eller på torsdag igen och handlar på mig.
  7. ..På BPM gissar jag att du menar? Hur gör man? 🙂 Högerklicka på Tempo och "Create automatioon clip" 😄 Haha.. såklart. Löjligt att jag inte förstod det! 😄 Tack! Jag tycker det suger att göra så efterssom BPM spannet är mellan 10-999 om jag inte minns fel och således är det svårt att gå från exempelvis 80 bpm till 160.. krävs en massa pillande, sänka känsligheten på musen till max, zomma tills din monitor kan användas som stjärnkikare och därefter blåsa upp det lite till i photoshop 😉 När du ändrar värden i ett aotomation clip visas det i vänstra hörnet vilket värde du ställer det på Men tyvärr så tycker jag att automations suger i FL. De borde göra om det helt så att man kan finjustera kurvorna med hjälp av ex piltangenterna, eller att man ev skulle kunna öppna upp automationkurvan i något eget fönster för att sedan kunna zooma och pilla hur man vill... Typ något interface liknande Edison vore ju kanon! Fast speciellt framtaget för automations då...
  8. Denna förstod jag inte? Kan du förklara lite närmre? Något som är användbart?
  9. Halloj, Håller på och bygger studio i en dedikerad del av en källarlokal. Rummet är ca 25 m2 i storlek. Hur som haver... Vilka studiomonitorer rekommenderar ni? Jag har en budget på ca 12,000 SEK för inköpet så det borde väl finnas en del man kan välja mellan? Jag producerar främst techno, psytrance, hardstyle, hands up, trance etc... Det betyder att jag behöver ha rent ljud på djup bas och även rent ljud när det börjar gå uppåt i registret. Jag var inne på Musikbörsen tidigare i dag och fick provlyssna med min egna musik på ett par GENELEC 8030 AP. Dessa skulle jag få för 11,700 SEK hos dem. Innan jag slår till, har ni tips på några andra studiomonitorer i samma prisklass? Jag vill kunna kräma på en hel del utan att det slår igenom. Men jag vill även att det ska låta kraftfullt även vid lägre volymer. Tacksam för snabba svar, vill slå till nu i veckan!
  10. Jag har ett par såna Sennheiser-lurar i min studio. Tycker de funkar OK men de är alldeles för skrikiga för min smak. Efter en 15 timmar i studion så har jag så ont i huvudet så det slår... Men dom är sköna att ha på sig runt öronen dock. Var in till Musikbörsen och inhandlade ett par Beyerdynamic DT 250 som dom rekommenderade. MYCKET MYCKET bättre ljudåtergivning på alla register, och jag har suttit 17 timmar i streck utan att ens bli trött i huvudet av dem! Så jag skulle nog välja några andra än dessa Sennheiser-lurar. Funkar inte bra när man DJ:ar heller. De är som sagt alldeles för skrikiga enligt mitt tycke.
  11. Ja den är inkopplad och kortet har ju ström, så det fungerar så långt. Jag har beställt ett nytt firewire-kort med TI-chipset på, får hoppas att det kommer lösa problemen. Fick det tipset av Musikbörsen, bara att vänta och se...
  12. Halloj, Har precis installerat mitt TC Konnekt 8 till musiklaptopen men får inte ett ljud ur det! Jag har installerat drivisarna och datorn hittar ljudkortet, dock så verkar datorn tappa kontakten med ljudkortet från och till, jag ska prova installera andra drivisar till firewire- kortet, eller alternativt köpa ett annat firewire-kort. Men men... Hursomhelst, när det väl har kontakt så borde jag väl få ljud ur det? Just nu så får jag inte ett enda ljud! Det enda ljudet som kommer är ljudet ur de inbyggda högtalarna i bärbara datorn! Vad har jag gjort för fel? Detta är hur jag kopplat: * Firewirekabel mellan datorn och Konnekt 8:an. * Kabel med 2x Teleansl i ena änden från Line Out L/R på Konnekt 8:an till 2x RCA på Line In på stereon Det borde ju ge ljud tycker jag? Jag får inte ens ljud i hörlurarna när jag ansluter dem till någon av de två hörlursutgångarna på Konnekt 8:an. Tacksam för svar!
  13. Han är väl inget musikaliskt geni, men han har gjort många sköna melodier så den biten kan han nog faktiskt bättre än de flesta om jag får säga vad jag tycker. Sedan att alla hans låtar känns ofärdiga (tomma!?!) på något vis förstör ju det mesta. Det känns som om att han kommer på en melodi, sen haspar han bara ihop lite kicks och en basgång som går likadant med en topp ovanpå som ändrar tonläge lite då och då, sen in med lite samplingar från Vipzone etc och voila! Sången vill jag inte kommentera... *host host* Men melodin till Welcome to rainbow gör faktiskt så jag nästan får rysningar 😊 Iallafall om man använder andra ljud än han använder! (y)
×
×
  • Skapa ny...