Jump to content
Annons

Apetass

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Önskar lite råd inför köp av studiogrejer. 1. Ljudkort eller mixer. Vilket bör jag välja utifrån listorna nedan? 2. Inspelningsprogram? Som ni ser nedan är jag mest intresserad av att spela in hårdvara. Har Mac. 3. Tips på monitorer och lurar? Budget: Jag vill absolut inte köpa något plastigt skräp som måste bytas ut efter ett år, men inte heller betala för överflödiga finesser. Så kallade prisvärda alternativ önskas. Ändamål: Spela in ok demos till rockbandet och göra färdiga produktioner till syntbandet. Instrument att spela in: Röst, elgitarr, elbas, analoga syntar och theremin. Det kan även bli fråga om akustiska instrument och trummaskin. Det kan vara så att jag använder något midinstrument, om nöden kräver. Ej trumset. Tack på förhand, Dan
  2. En 2 kanals och en 8-kanals var det, visste jag ju, men glömde skriva 😎 Hehe, jävla tur att jag frågade! Killen som säljer vill ha 10 papp för bandarna och mixern, men om mixern är skit och jag egentligen bara har användning för ena bandaren så vore det ju ganska dumt att lägga ner dom pengarna.
  3. Någon som känner till/har erfarenhet från bandaren/mixern nedan? Bra eller anus? Vet bara att båda är av märket Tascam.
  4. Jag vill helst inte använda dator, men eftersom jag inte har något mixerbord än, så skulle det ändå bli tvunget. Menade väl mest hur man transporterade ljudet från bandaren och vidare så att säga. Ska hur som helst tjacka lite utrustning och leka och läsa mig fram. Tack.
  5. Tack för svaret! Ska kolla upp Teac 80-8 och Tascam 38, bra att ha någonting att gå efter i antikdjungeln ;-) 3000 spänn är ju ingenting i sammanhanget. Tänkte mig väl en budget på runt 6000:- för bandare + tillbehör. Har några praktiska frågor också. Jag inser att nivån på frågorna är en 2-årings, men tänkte att det är lika bra att fråga ordentligt så att jag slipper undra sedan;-) 1. Hur fungerar själva inspelningen? Kör man in en mic per kanal och bara trycker rec/play? Några speciella micar som i sådana fall rekommenderas? 2. Kan man spola tillbaka bandet och spela in igen utan att försämra kvaliteten allt för mycket? Finns det återförsäljare som tillhandahåller nya rullband i dagsläget? 3. Hur redigerar man och för över ljud från rullbandaren till datorn? Du pratade om att mixa efteråt med reverb/delay, hur menar du då, att man använder analoga grejer och lägger på efteråt då på separata kanaler? Vi vill nog ha 8 kanaler att lira in på. Vi tänkte köra nästa inspelning live i replokalen, men vi kommer säkert vilja göra några pålägg med gitarrsolo och körsång. Tvärtemot senaste inspelningen där vi spelade in en åt gången och gjorde tusen pålägg och använde digitala effekter och annat. Kändes som att det blev lite platt och oäkta på nått vis.
  6. Är ett stort fan av bra dåligt ljud á la 60-tals garage, 77-punk och annat lo-fi skrän. Har fått för mig att det är en rullbandare man ska ha för att få fram det rätta grötiga knastret. Men hur f*n fungerar en rullbandare och vilka märken/modeller är bra? Det låter alltid "för nytt" när vi lirar in med bandet, med digitalporta och dator. Andra tips på "antik" utrustning skulle också sitta fint. Om det finns en liknande tråd så kan ni väl säga till, så kikar jag där istället, reggade mig här idag och har ingen koll än. Tack på förhund.
×
×
  • Skapa ny...