Jump to content
Annons

GodOfGuitars

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av GodOfGuitars

  1. Ska du i huvudsak använda stärkaren för (hemma)inspelningar skulle jag nog valt AC-15. Eftersom den "bara" är på 15 watt kan du dra på den högt nog för att den ska kunna flåsa lite utan att grannarna tar till kniv.

    15 rörwatt räcker också till för klubbspelningar.

    Det stod ju även i ett senare inlägg att han även ska den i studion.

  2. Som natt och dag skulle jag vilja säga. Men eftrsom smaken är som baken skulle jag rekomendera att du går in på musikaffärer och testar själv. Jag tycker att en Gibson med skruvad hals eller tunn kropp får en känsla av en Fender gitarr. Och vill jag ha den så köper jag hellre än Fender. Men det är min smak... Du kommer säkert få massor med andra kommentarer av gitarrister som tycker anorlunda.

    Kolin

    Gibson gör inga gitarrer med skruvad hals.

    Stegrarn, +1.

  3. Nice, Hellpig! 🙂
    Vad lirar du för musik med den?

    Hendrix-Paige-Frehley 😛

    Coolt, jag har nästan samma förebilder. Lyssnar mycket på Hendrix och Frehley.

    Min drömgitarr är som din fast Gibson. Synd att färgen på mekaniken är sliten.

    Men vad är det för schema på den gitarren? 3 vol och 1 ton? 2 ton och volym?

    Jag har även testat Page's senaste customlp. Bra var den.

  4. Kommer ej ihåg vilket nummer av Fuzz. Har alla nummer sen #1-96 så det blir en del att leta igenom 😲

    Antar att du råkat läsa om Tubescreamer i många av mina inlägg? Ärligt talat har jag faktiskt aldrig ägt någon Ibanez Tubescreamer själv. Däremot har jag en Vox Valvetone som ser nästan exakt likadan ut inuti. En väldigt bra OD-pedal, som har en förmåga att smälta samman med förstärkarens eget ljud, det låter liksom inte som om man slår på en effekt, om du förstår hur jag menar? Nu är ett tag sen jag använde analoga prylar. Köpte en Vox Valvetronix AD120VT för ca 5.5 år sen, och har använt de inbyggda effekterna i den sen dess.

    Konstruktionen i Tubescreamer finns annars mer eller mindre i en hel massa olika pedaler i varierande prisklass. Anledningen till att jag brukar nämna just Ibanez Tubescreamer är att det är den vanligaste. Men det finns hundratals andra. Någon här på planket, kommer inte ihåg vem, tipsade om att Digitechs Bad Monkey har liknande kretslösning som Tubescreamer. I sådana fall är det en oerhört prisvärd pedal! (376 kronor hos tysken).

    Vad gäller Windsorn så har jag som sagt för mig att den fick lite halvljummen kritik. Plus att den var i princip en-kanalig. Men jag kan ha fel. Gissar att Peavey Valveking är lite mer flexibel i sådana fall.

    Vill man ha en ordentligt flexibel förstärkare så är ju t ex Line6 Flextone III en klockrent och mycket prisvärt val. Billigaste modellen ligger ju på under 5000 kronor hos tysken (En 1*12 combo på 75W, tillräckligt för det mesta). Som det brukar påpekas, ställer man upp en sådan brevid en Mesa Boogie rörstack så hör man såklart skillnad på Mesa Boogien och Line6:ens Mesa Boogie-simulering. MEN. Line6:en låter fortfarande grymt bra, och dessutom kan man ta ner ljudet på sovrumsvolym och ändå ha kvar känslan av tyngd och ös. Det funkar inte så bra med en rörstack. Plus att den senare är betydligt tyngre att släpa på. Line6:en har dessutom lite bonus i form av väldigt bra inbyggda effekter och högtalarsimulering (praktiskt med på gigs och inspelning).

    Jag vill helst ha windsorn för att de att är en rörstärkare och ingen Line6 förstärkare för jag har redan annan. Jag har också en Boss GT-8 så jag behöver inga andra effekter som är inbyggda. Jag vill ju koppla in den i effektloopen. Valvekingen gillar jag inte för de amerikanska rören. Tiny terrorn har ju ingen effektloop därför vill jag inte ha den.

    Eftersom windsorn släpptes för ett tag sen så kan du väl kolla igenom dina Fuzz tidningar?

×
×
  • Skapa ny...