Jump to content
Annons

Ritchie92

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, då verkar det som att jag kan klara mig på 7200 på alla diskar då, jag kör inga större sessioner med livetagnigar eller dyl. Men jag strömmar mycket samplingar mest i form av t.ex Superior Drummer, men som det är nu funkar det finfint. Det enda jag inte vill är att en hårddisk slöar ner systemets kapacitet, men av det ni säger verkar det lugnt, 7200 är ju inte så segt i sig heller. På Western Digital Caviar Black är det 300 MBps, tror ni det räcker för att spela in och driva samplingar från pluggar? Sen så räcker det antagligen fint med en 7200 rpm på systemet också antar jag.
  2. Hejsan! Jag ska bygga ny studiodator nu efter jul. Det kommer bli en rätt så schysst rig med i7 920, EVGA SLI LE, 6 Gig 16000 mhz DDR3 Ram osv... Det Jag vill fråga är om det behövs en Western Digital Velociraptor 10000 rpm eller om man klarar sig på en Western Digital Caviar Black 7200 rpm. Min andra fråga är vad ni tycker jag ska lägga krutet på i sånna fall. 1000 rpm på systemet eller på själva inspelningsdisken. Jag har bara råd med en Velociraptor för tillfället så ja vill veta var det räcker med 7200 rpm. Jag kommer beställa dagen efter julafton då jag väntar mig lite klappade pengar så jag är tacksam för snabba svar. 🙂 Tack på förhand/ Ritchie
  3. Wow! vem tände ljuset! tack, det här är ju sjukt bra, jag körde båda raderna så få jag valmöjligheten när jag bootar. Känns som en riktigt bra natt till fredag nu när man är ledig och äntligen få sitta och skruva lite och nu med den extra prestandan, tackar för det!
  4. Jag känner mig ganska säker på att det inte är det. 3.5 GB Ram + att datorn är utrustad för sudiobruk, detklarar alltså av allt jag gör anars. Sem så har jag inte samplingarna på sama hårddisk som inspelningen, jag har dom på en annan intern 7200 rpm. Det känns som att det är mjukvarurelaterat. Tack för svar.
  5. Jag kör på Pro Tools M-Powered på en Frost Acm service pack 3 och försöker få Superior drummer att fungera. Programet startar som det ska och vanliga settet laddar fint. Men jag kan inte ladda in presents alls, när den laddad ca 900mb av 1200mb så får jag C++ Runtime Error. Det är version 2.01 med pro tools 8. Tacksam för hjälp. /Ritchie
  6. Wow, villken rush! Tråden va helt död och jag la ner efter en vecka typ men så helt plötsligt låg det 15 poster! Tack för alla svar, tur att man inte är ensam om det då så digidesign och focusrite kan felsöka och förhoppningsvis kan digi släppa automatisk latencykompensering!!
  7. Jag sitter med en session med nya m-powered 8, efter att jag övergått från cubase studio 4 där liquid mix fungerat utmärkt. Jag märker på CPU (Rtas) mätaren att efter bara en liquidmix instans på en kanal så ligger den redan på 18 - 20% och pendlar. Sedan efter nästa instans på en ny kanal så blir det nästan dubbelt och ett felmeddelande säger åt mig att stänga ner "några" rtas-pluggar för att spara på CPU. Jag hade 9 kanaler varav 1 clicktrack och resten bas orgel och gitarr där jag nu inte vet hur jag ska göra riktigt. Det stör mig lite att jag inte ens kan använda den i sitt grundsyfte att spara CPU villket sen leder till alla olika buggar den har att bjuda på. Det är en Liquid Mix 16 Btw, om det gör någon skillnad. Jag har en 2.16 Dual Core med 3.24 Gig Ram-minne villket borde räcka? Projectmix I/O med 256 i buffer. Jag har alla gitarrer rena utan pluggar för att spara, så det finns inget annat Cpu-krävande på heller. Undrar mest om det är tänkt att vara såhär villket jag inte hoppas och sen om det finns någon eventuell lösning till problemet? Tack på förhand.
  8. Det har du rätt i, följt konceptet "skit in, skit ut" ett tag nu och det hjälper definitivt. jag har några negativa faktorer i mitt rum, datorfläktarna är utbytta men i kompressorn så låter det hemskt. Så jag ska börja i rummet utanför som är helt i trä med möbler. Akustiken är konstig, det känns som att sången ligger längre ifrån även fast jag sjunger nära, men jag hoppas på ändring med nya rummet och att leka lite med mickplacering. Dessvärre tog jag bort gamla sången i hopp om bättre ljud vid nästa försök, men jag kan återkomma med när jag testat nya tipsen. Tackar för det!
  9. Tackar för tipset! ska testa den tror att jag har den på en cd nånstans. ja du "bra-ljud pluggar" kan man ju aldrig ha för många av eftersom dom knappt existerar
  10. Ritchie92

    Sångljud

    Tjena! Har ett litet problem med sånginspelning och mixning. Jag vill tillägga att jag vet hur tjötigt det blir när man bara skriver "Hur ska jag göra?". Jag ville gå in på lite mer teoretiskt vad som borde vara självklart. Jag har en Röde NT-2 och ljudkort projectmix. Den hårdvarukompressor har jag bara en Focusrite compounder, men jag har testad diverse mjukvarukompressorer och effekter men får det inte att smälta som jag vill riktigt. Mitt nuvarande projekt är en låt inspirerad av Eels - Fresh Feeling, visserligen är den dubbad i sången men jag söker den värme som sångljudet har. Kan ni rekomendera en riktigt bra mjukvarekompressor till sång ellervillka linjer jag ska försöka följa med min compounder om den nu duger. Sen med EQ'n så har jag använt cubase egna men jag vet inte om det finns någon rekomenderad som antagligen kan förbättra ljudet. Sen tycker jag att det har varit alldeles för tunnt ljud, jag försöker boosta lägre register och skära aningen i över-mellan men jag hittar inte riktigt det goa soundet jag är ute efter. Så min fråga är om jag har helt fel i vad jag har för prylar eller i vad jag försöker gjöra och om ni har några tips på vad som generellt kan förbättra ljudet. Om det inte räcker kanske jag kan slänga upp ett bit ur mixen med sången på så gott som jag har fått det. Tack på förhand Ritchie!
  11. Ingen som känner för M-AUDIO's ProjectMix, funkar perfa för mig... vet ej hur den går med Nuendo bara.
  12. Tar 3 sek jorden runt för ljuset 😱 mycket små skillnader på längderna men kanske märkbart, vet ej ?
  13. fått det att fungera halvt genom att trigga vardagliga meingar till varsin pad. men det borde finnas så mycket me 😕
  14. fan va skojj! fast det knske är enklare att bara trycka på knapen som sitter på kokaren 😛 men det är hemskt coolt att kontrollera windows med en drumpad 😕
×
×
  • Skapa ny...