Jump to content
Annons

Vassago

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Några av de på classic tracks funkar utmärkt för mina ändamål 🥰 tar en titt på det andra med, tack för tipsen!
  2. Vassago

    Produktionsloggar osv

    Tjena, sitter fullt upp i ett segt skolarbete, och tar hjälp av de stora killarna. Finns det något bra sökord som man ska leta efter för att få tag på närmare info om hur en låt skapades (inspelning och mixning), typ som spår för spår, fast gärna mer ingående. Eller finns det möjligen någon hemsida? Det känns lite döfött att söka låt efter låt och hoppas på det bästa. Finns ens information som det här tillgängligt? Tack på förhand
  3. Det låter trevligt, får testa när jag är i studion nästa gång. Hur är ljudkvaliteten på soundfonts?
  4. Tyvvär så är jag en fattig student, och sponsring är inget val för dem, men tack så mycket för rekommendationen! Hade varit en utmärkt lösning antar jag.
  5. Tjo alla glada. Jag tänkte hjälpa ett par kompisar med att göra lite bakgrundmusik till ett datorspel de håller på att göra, baserat på en populär japansk tecknat serie vid namn Naruto. Jag har lyssnat in mig på kompositören, och överlag skulle jag säga att man nog skulle kunna kopiera väldigt mycket av hans stil hyfsat bra, förutom ett par ljud som jag inte har någon aning om hur man skulle få fram. Detta rör sig om en shakuhachiflöjt som inte låter så mjäkig som de brukar göra (möjligtvis så har de spelat in live, men tror att det rör sig om en mjukvaruflöjt), samt ett stränginstrument av typen 'shamisen'. Så min fråga till alla som kan och vill hjälpa är hur ni skulle kunna tänka er att man skulle gå tillväga om man skulle försöka få till dessa ljud? Ljudexempel: Toshiro Masuda - The raising fighting spirit 0:21 - 0:49 Shakuhachi 0:49 - 1:02 Shamisen 1:03 - 1:15 Mer shakuhachi Utrustning: Pro tools LE 7.3, grundutförande Reason 4, grundutförande + något trumpaket Digi 003 iMac Tack på förhand.
  6. Jahapp, men då syns vi i Falun i höst då, skall antagligen söka in typ snart. Tack för informationen Ida!
  7. Vad för folk är det mest där, kanske svår fråga,men är det liksom mest musiker och sånt, eller glada "dra i spakarna"-snubbar/snubbelinor? Har programmet bra kontakt med företag och sånt så att det blir smidigt med praktik och så? Hur är det att bo i Falun? Ligger allting på en nybörjarnivå eller ska man kunna något innan? Tack på förhand 😛
  8. Det som ska loopas är hela låtar, typ runt 3-5 minuter stycket. Glömde kanske att klarlägga att jag är ganska ny på det här med Pro Tools. Jag vet hur man ska göra med crossfades och sånt när knäppen kommer mitt i en låt, men när det gäller början och slutet på låten är jag betydligt mer konfunderad, då jag itne har något att crossfade:a mot. När jag kör med fades annars blir effekten alldeles för märkbar, iallafall när man sitter i studion och knappar. Sedan så är det ju det här med timing och sånt, som också är ett problem då man (enligt vad jag med min begränsade kunskap vet) måste bounca ner låten och testlyssna i något annat program, vilket tar väldigt lång tid, och sen så upptäcker man bara att man måste klippa bort lite till - bounce - klippa - bounce - klippa, vilket är sjukt tidsödande. Att köra två stycken loopade efter varandra är dock en skön idé, frågan är om spelfolket godkänner det i och med att det än några megabyte extra i lsutprodukten sen, nåja, det skadar ju aldrig att försöka, på så sätt har man bara en dålig fade var 6-10 minut istället för var 3-5, klart mysigare. Tack för det!
  9. Vassago

    Att loopa låtar

    Jag har ett litet problem, det är så att jag tänkte anmäla mig till att medverka i ett datorspelsprojekt som musikansvarig. Jag har skrivit lite låtar och så som kan passa bra in. Instrumenten som används är i stort sett standard för rockband + pampiga pukor och traditionella japanska instrument (sidospår: är det någon som vet var man kan få tag på vettiga soundfonts eller samplingar till en shakuhachiflöjt?). Det är under testinspelning och sånt som jag upptäcker ett gravt fel. Musiken är helt fantastiskt olämpad till att loopa, det knäpper till, kommer in aningen försent och låter inte speciellt bra. Har ni några generella tips för hur man kan göra? (har inte tillgång till låten i fråga just nu) Musiken är snabb heavy metal med pukor och gitarrer som huvudintrument. Prylar är Pro Tools LE 7.3 och en ny mac av något slag. Tack på förhand!
  10. Det blev ett inköp i Växjö också, efter test av samtliga basar i lokalen kom man hem med en Epiphone Thunderbird, åh så nöjd jag är med denna, återstår bara att testa den på scen när det är dags för musik direkt nästa vecka 🙂
  11. En sån här tråd utan Eddie Meduza? Herre min skapare. Från epa-traktor, ta i nu gott folk: "Alla vill ju åka i min epa-traktor, för då blir de håll i gång. Jag får knulla töser i min epa-traktor, för min kuk den e så lång." *Facepalm* Annars har den grymt underskattade, rent musikaliskt då alltså, gruppen electric boys en hel del skönt: "Do you wanna dance, do you wanna dance Do you do you wanna dance do you wanna take a chance tonight Do you wanna dance, do you wanna dance Do you do you wanna dance do you wanna make romance tonight" (från lips & hips)
  12. Tack så hjärtligt för den länken! Funderar på att gå i Växjö efter dagens öppet hus, verkar som en trevlig skola faktiskt! Bor i närheten så det hade ju varit smidigt på så sätt. Chans att ha kursen i tre år istället känns väldigt intressant absolut, men det lär ju knappast ske till hösten antar jag. Hur är "inträdesproven" så att säga? Växjö? Kortfattat: Desto mer virtuos på instrument du är desto högre chans att komma in. Jag har sökt två gånger och inte kommit in då jag inte är någon vass livemusiker. Tror utbildningen är bra, men antagninssystemet har inte direkt känts fördelaktigt för mig. Nä det blir nog Övik till hösten som det känns nu, där tar dom in folk med olika slags musikalisk styrka. Fler som det gått bra för där efteråt då det är KY. Har nog inte hört talas om en enda som fått jobb efter t ex Växjös. Tack för den informationen Neonguy, får börja öva på att klämma strängar på riktigt om det ska bli något då!
  13. Tack så hjärtligt för den länken! Funderar på att gå i Växjö efter dagens öppet hus, verkar som en trevlig skola faktiskt! Bor i närheten så det hade ju varit smidigt på så sätt. Chans att ha kursen i tre år istället känns väldigt intressant absolut, men det lär ju knappast ske till hösten antar jag. Hur är "inträdesproven" så att säga?
  14. Är det någon som har erfarenhet av Musikproduktionslinjen i Dalarna? Eller iallafall något rykte? Har inte hört det minsta om dem och kan intet finna 😉
  15. Vassago

    Tarras

    Då pushar man hellre på Bullet, Rövbajs och Lemonbird 🙂
×
×
  • Skapa ny...