Jump to content
Annons

practise

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag menade förståss mbox2. Är det stor skillnad mellan mbox2 och mackie onyx 400f eller är det bara så att mackie´s har bla 4st preamps. nån som vet någon bra kompressor? och någon bra mikrofon?
  2. Har tänkt köpa nya studio prylar inom en framtid. Vad jag har: Ljudkort: audiophile mobile pre Mic: tsm mt170 vi säger att vi har 10000 att lägga på ljudkort/mic och kompressor Vad jag tänkt Ljudkort: mbox3 eller mackie onyx 400f Mic: Röde ntk eller röde K2 Kompressor: FMR Audio RNC 1773 Vet ni något om dessa? är det bra saker? Ge förslag annars på andra kring samma pris!
  3. Tjenare! ska ta och köpa nya studio studio grejjor snart! bla mic, monitorer, kompressor och ett ljudkort. Jag hade täntk lägga ut mellan 3000-5000kr på ett ljudkort. Jag har för tillfället ett audiophile mobile pre externt ljudkrot. Jag har kollat på Mbox2 och mackie onyx 400f. Jag vill ha ett bra ljudkort med bra preamp/preamps i. Jag ska bara spela in sång och behöver igentligen högst bara en preamp. någon som vet något om dessa kort och säg gärna mer förslag. Tack på förhand!
  4. Tjenare! dags att uppgradera sig lite bland studio hårdvaran. det jag har nu Mic: tsm mt47 ljudkort: M-audio mobilePRE Preamp: Vtb1 har tänkt på: Ljudkort: Mbox2 mini mic: röde ntk eller röde k2 preamp: focusrite trackmaster pro någon som har dessa lr hört nått om dom, kommer det blir mkt bättre ljud? släng gärna in andra tips på saker vid samma pris!
  5. okej, tack för era svar. har även tittat in Röde K2 micken och var lite sugen på den. kollat även på en preamp och har hittat Focusrite trackmaster pro, nån som vet något om den ?
  6. okej, mjo det lutar sig mer mot en röde ntk. saken är ju att jag vill ha bättre ljud än min tsm 170 och det tar jag förgivet att jag får 😉
  7. Nu är det så att jag har sån beslutsångest mellan dessa 2 mickar! Det ska bara vara för röst dvs sång/rap. jag har lyssnat på claes inspelningar och fastnade lite mer för Sp t3:an. Men röde har jag hört mer om, och att dom är lågbrusiga med mera. så tänkte höra vad ni tycker och om ni har nån av dessa micar?
  8. ursäkte mig, jag skrev fel, jag har int ealls ett soundblaster live.. kör med ett maudio mobilepre, externt med 2 mic preamps. ja alltså, micen är jag inte nöjd över och har bara beslutsångest om jag sak köpa röde nt2a och kanske uppgradera till NTk senare, lr köpa en Ntk som kanske håller några år iaf.
  9. Tjenare! nu börjar det bli dags att uppgradera min hemmastudio med en ny mic, preamp och ljudkort! Kan ju börja med att skriva att jag jusst nu har: Mc: tsm mt170 preamp: vtb1 ljudkort: soundblaster live ... och jag har tänkt köpa: mic: röde ntk (tänkte först röde nt2a, men hört att ntk ska vara mkt bra på röst) preamp: Focusrite TrakMaster Pro ljudkort: esi juli@ Kan ju berätta att det enbart är för sång/rap! Kan detta bli ett bra inköp? hoppas ju på att få bättre kvalitet än vad jag redan har !
  10. Claes: jag menade nt2a, skrev fel 😆 jo jag vet, jag ska göra det lite större än jag hade tänkt.
  11. hehe, okej. sak börja byga mig ett micbås imorgon, så komemr få bort datorsurret i inspelningen. men Sp tb1 micken verkar vara helt okej enligt dig? för vill ju få ut ändå hyffsad kvalitet, iaf bättre än min tsm mt170 som gick på 1300kr 😕
  12. Vad mer är det som behövs för att få bra kvalitet på inspelningen (röst alltså) Bra mic, bra preamp, bra ljudkort och mixa bra?
  13. okej tack, ska kolla på begagnade monitorer! har tänkt på micarna, jag vill ju ha rent ljud ifrån den, men även närhet och värme, så har tänkt om jag ska satsa på en Nt2a och köra värmen ifrån preampen och mixningen. för kan ju bli kaka på kaka om jag kör en rörmic i min vtb1 preamp!
  14. Ja alltså, jag har fortfarande inte bestämt mig om det ska bli Röde nt2a eller studio projects Tb1! har en vecka kvar att tänka ;D
  15. Claes: ja, kanske är lyssningen, hörde genom vanliga datorhögtalare, ska lyssna i mina monitorhörlurar senare idag och se! men än så länge är det Tb1an som jag fastnat för mest! tycker du den är bättre än både b1an och c1an ?
×
×
  • Skapa ny...