Jump to content
Annons

Njerv

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. OMF är en jävla massa strul. Jag tror att det har uppdaterats sen sist, men sist jag försökte stödde det inte äns 24bitars ljudformat. Naej, du får nog göra långa WAV filer. Fixa något att läsa i medan du bouncar ner allt.
  2. Får verkligen sjukt olika svar beroende på vem jag frågar, i frågan huruvida Logic Express kan "do the trick". Har snackat med ett par stycken som införskaffat Pro men kommit fram till att express hade räckt fink, finns det någon här som gått motsatta vägen, införskaffat Express, men kommit fram till att det inte alls var nog för hans/hennes behov?
  3. Tack för tipsen. Javisst ska jag utforska Logic Express utan och innan när jag har köpt det, men ett av mina syften med tråden var ocskå att få reda på om jag klarar mig med det (+ en och annan extraplugg) eller borde ge mig på Pro direkt. Det vet jag fortfarande inte faktiskt, men jag kan väl mellanlanda på Express 😎
  4. "DSP-kort som sagt ang eq" Har hört om Liquidmix tidigare, EQ och kompressor är vad det handlar om, right? "ez-drummer finns väl för iMac!?" Vet inte om de anpassat för mac med intel processor än. "upptäckte att du skrivit logic express.. jag tycker de grejjer som följer med logic låter bra som fan!!" Har bara testat Logic Pro tidigare, och där fanns det ju en hel del godis, men vet inte hur det är i express.
  5. Jag har tänkte flytta över från PC (Cubase) till Mac. Efter hårdvaruinköpen finns inte nog med pengar till Logic Pro, så det får landa på Logic Express. Nu skulle jag vara väldigt tacksam om ni hade lite tips på pluggar till programet, här en lista på lite saker jag brukar köra, så det är pluggar i den stilen jag söker. Har inte köpt Express ännu, så vet inte vilka pluggar som ingår, någon som har koll på det? - Något avsamplat/uppmätt (minns inte termen) reverb, i stil med wizoverb eller spacedesigner. - Någon kompressor med lite analog touch, som Magneto i Cubase - EZdrummer / DKFH superior, på intel mac (finns det än?) - Någon mjukvaru amp, typ Guitar Rig, finns bättre alternativ? - Någon bra EQ med inbyggd grafisk analyzer - Limiter / mastringsverktyg - Delay (vilket som typ, borde väl ingå ngt?) - Övriga mod-effekter, kanske finns ngt paket, typ cameltone eller vad det hette. Tacksam för hjälp
  6. jomen det fixade ju sig det här. tack för hjälpen!
  7. Arbetade mig lite igenom den tråden, men den verkade mer relaterad till klassisk latency, ASIO-drivaren fnkar ju smutt.. men jag ska ta mig igenom hela den en gång till.
  8. Jag är ledsen om frågan har ställts förr, men jag har verkligen letat överallt nu, och frustrationen lyckades driva mig till att skapa en ny tråd. Jag har inga problem met latency varken in eller ur när jag spelar med midikeyboard (Oxygen8 v2) i Cubase, men däremot hittar Steinberg på något djävulskap när jag spelar in, dvs skriver något midispår. Ljudet monitoreras utan latency, men själva "dutten" jag spelar skrivs in ett gäng takter senare än den spelats. Jag kan trycka igång en inspelning som start 00:10 och slutar 00:11 och där i spela en ton. Direkt efter att inspelning stoppats kommer tonen ändå att ha rest i tiden och ligga vid 00:17. Kan tillägga att samma problem inte är närvarande när jag kör Reason, då skrivs tonen in samtidigt som jag spelar, och hör, den. All hjälp uppskattas!
×
×
  • Skapa ny...