Jump to content
Annons

FarligaDavid

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av FarligaDavid

  1. Ett enkelt trick för att få nya harmonier när du jammar eller solar är att utgå från andra toner än grundtonen, t.ex. om du kan mollskalan och utgår från 3:e tonen spelar du en durskala. likadant med alla de andra tonerna, dom har dessutom flashiga namn som du kan namedroppa för att imponera på din omgivning. Det innebär tyvärr lite övning eftersom det handlar om att bygga nya rörelsemönster i händerna, men i slutändan kommer du att bli en mer mångsidig gitarrist.
  2. normalt sett när man spelar till sequencer är det bara trummisen som har klick, om man inte har in-ear monitorer (som deras trummis säkerligen har) eftersom det läcker i mickar och skit. Dessutom brukar de flesta musiker svänga bättre till riktiga trummor än till programmerat/metronom. vet inte hur dom gör med autotune, det borde ju inte vara omöjligt att göra i realtid men på en sånt klipp kan det ju mycket väl vara redigerat i efterhand.
  3. Om det är någon tröst får jag samma problem ibland: Det har bara gällt vissa projekt, om man byter till en annan låt så funkar det bra, byter tillbaka och CPU-tomgången går upp igen. Detta är oberoende vilka plugins som är aktiva för tillfället och hur många spår det finns i projektet. En teori jag hade var att det var några plugs som låg kvar i bakgrunden även efter att jag tagit bort dom (t.ex. Guitarrig 2 eller Steinbergs The Grand som båda slukar datorkraft). Det jag har fått göra i dessa fall är att helt enkelt öppna ett nytt projekt och kopiera över filerna från det hackiga projektet till det nya. Det kanske finns smidigare sätt, men det har iaf funkat för mig. /D
×
×
  • Skapa ny...