Jump to content
Annons

lindor

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. lindor

    Neumann KM140

    Hejsan igen! Det är klart att jag är intresserad av största möjliga kvalité till lägsta möjliga kostnad. Jag är dock intresserad av utrustning som är av mkt god kvalité. I första hand kommer mickarna att användas av inspelning tllsammans med en ZOOM H4, men även vid inspelning via dator i Logic. // Martin! Okay....nu när du berättar lite mer så tror jag ännu mer på att mitt förslag är ett alldeles lysande förslag. Är helt övertygad om att du kommer blir otroligt överaskad över hur pass bra en Octava MK-012 är jämfört med den Neumann som du funderar över. Jag tror knappast att du kommer att tycka att mellanskillnaden är värd pengarna om du skulle göra ett sk. A/B-test mellan dessa mickar i din Zoom H4. Frågan är om du ens kommer att märka någon ljudskillnad alls. Om du nu skulle göra det så är det inte en bättre/sämre ljud utan snarare lite annorlunda. En Octava MK 012 går att köpa för ca. 2.500 kr från Thomann (http://www.thomann.de/se/search_dir.html?s...amp;x=6&y=2) men i sverige finns den för några hundralappar till. Micken har utbytbara kapslar för den som har det behovet och den går att köpa styckevis eller som matchat stereo-par för ett litet extra tillägg. Jag skulle nog personligen ha satsat på 2 stycken "lösa" exemplar i ditt sammanhang. Du får då ca. 3 stycken Octava för samma pris som en Neumann och det är ju inte helt fel då du trots detta slipper göra avkall på kvaliteten! Hälsningar: Ludgo-Pelle Hejsan, det här verkar ju jättebra. Ska definitivt kolla in Octava. Tackar!
  2. lindor

    Neumann KM140

    Hejsan igen! Det är klart att jag är intresserad av största möjliga kvalité till lägsta möjliga kostnad. Jag är dock intresserad av utrustning som är av mkt god kvalité. I första hand kommer mickarna att användas av inspelning tllsammans med en ZOOM H4, men även vid inspelning via dator i Logic. // Martin!
  3. lindor

    Neumann KM140

    Visst finns den, men den är så pass dyr att dom flesta musikaffärer förmodligen inte tycker att det är värt att hålla den i lager, men vilken musikaffär som helst kan beställa den från SennheiserNordic som är distributör i Sverige, tyvärr har deras servicegrad blivit sämmre sedan dom sammlade hela företaget i ett nordisk pott.. Räkna 12-13 tusen per styck i sverige... Alternativ...? Det hänger på vad du skall spela in... DPA 4011 /ptr Mitt tips ligger fortfarande kvar på Thomann där KM140 kostar ca 8500:- styck med frakt på 15€. Själv har jag bara bra erfarenheter av denna butik. Snabba leveranser också. Ett alternativ till KM140 är också KM184 som är lite billigare. Jag ska köpa till musikskolan, så det måste bli från någon som kan fakturera (innan årskiftet). Det den ska användas för att ackustiska inspelningar av ensembler och orkesterar på musikskolan. Så har någon nåt tips på andra mickar med ungefär samma kvalitet så tar jag tacksamt emot tips.
  4. lindor

    Neumann KM140

    Hejsan! Har blivit rekommenderad att köpa två Neumann KM140, men hittar den inte på nätet. Har kollat musikbörsens hemsida och Jam.se, men inga av dom har den. Kan den ha utgått, och i sånna fall vad är motsvarade mick idag? // Martin!
  5. Hej igen! ja det verkar ju bra. Nej har inga preferenser när det gäller mjukvaran. Så Logic kanske ligger närmast till hands.
  6. Sannolikt inte mer än två men kanske max 4. Det handlar i de flesta fall om att spela in en kör eller orkester som spelar/sjunger live.
  7. Hej! Jag ska köpa en "mobil" inspelningsutrustning till skolan. Den ska i huvudsak användas för akustiska inspelningar/dokumentationer av konserter vi gör på skolan. Basen har jag tänkt mig ska vara en bärbar mac (macbook eller macbook pro). Sedan är då frågan vad man ska ha för ljudkort/mickar/mjukvara. Budgeten är runt 20000-25000 förutom datorn. Är det någon som har några förslag? // Martin!
×
×
  • Skapa ny...