Jump to content
Annons

spass

Medlem
  • Antal inlägg

    1 311
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av spass

  1. i första hand skulle jag säga att inte ta upp det alls i din deklaration. om det är små summor så kommer ingen kolla detta. men du kan ta upp det som övrig inkomst och betala vanlig inkomstskatt på det. du behöver inget företag och du betalar ingen moms då.

    när du börjar tjäna pengar på musik så behövs någon typ av företag, men enklast är då att skaffa en revisor som sköter allt.

    jo det är mycket skatt i sverige men du kan också dra av mycket så i slutet betalar man oftast inte så mycket i skatt...

    reglerna för moms är komplicerade. om du får inkomst av royaltiess i sverige tex stim så är det 6%moms. men får du royaltys från utlandet blir det ingen moms utan du betalar endast egenavgifter.

    fast jag är inte helt säker...

  2. Tack så mkt för svaret!

    Så en http://www.thomann.d...ake_ypk2030.htm kopplas stereo mini-jack (3,5mm) in i datorns Line In och de två andra kopplas in i pianots respektive utgångar? (den har 2st) Betyder rött vänster eller betyder vitt det?

    nej troligtvis inte. om du ska koppla in till ett inbyggt ljudkort ska du ha en stereotelemini-steretelemini. den kabeln du länkar till är om du har 2 tele monoingångar på ditt ljudkort. du ska endast använda en av hörlursutgångarna på klaviaturet för inspelning. de är båda i stereo om det inte står något annat i manualen...

  3. du kan koppla direkt från din 3,5mm utgång till linjeingång. du behöver bara en adapter eller kabel som passar beroende på vad du har för utrustning. oftast en telestereomini-2xtelekabel. eftersom det är en hörlursutgång så kan det ge lite mer brus än en riktig linjeutgång men brukar inte vara något riktigt problem.

    alternativt spelar du in midi istället och använder ett samplat piano i ditt daw, vilket jag skulle rekommendera...

  4. Nja, musikens längd är samma längd som wav-originalet. Men ljudfilens längd skiljer sig alltid när det gäller komprimerade format.

    Till att börja med uppstår 512 (eller 1160) samples fördröjning i mp3-kodningen, så redan där är längden påverkad.

    Som om inte det var nog består mp3-filer av X antal frames, och en frame består av 1152 samples. Är ljudfilens längd inte jämnt delbar med 1152 samples, fyller kodaren ut filen med nollor (tystnad) tills den är delbar med 1152.

    Kodar du mp3 med LAME kan du klicka för "gaplesss encoding" varpå metadata läggs till i filen. När LAME-baserade avkodare läser filen kompenseras tidsförskjutningen med hjälp av denna metadata.

  5. nej jag trodde att det skulle vara vanlig audio latenency men verkar ju inte så.

    tyvärr kan jag inte midi sync då jag aldrig använt det, och oftast behövs det ju inte då man använder externa syntar.

    om du stänger av sync helt vad händer då?

    annars finns det ju en delayregel där som du kan ställa in manuellt.

    du skickar alltså mididata från MPC 4000 som ska spela upp software instrument i logic?

  6. är du redan medlem i stim?

    du förhandlar själv med filmbolaget vilken ersättning som ska betalas vid varje framförande till stim. sen ska du meddela stim detta. du kan välja ingen ersättning vilket ditt filmbolag verkar vilja i detta fall.

    detta är ett annat avtal än det för själva rättigheterna för filmbolaget att använda din musik överhuvudtaget.

    där förhandlar du oftast om en engångssumma typ din lön om du specialkomponerar musik.

    du ska ju egentligen inte avsäga dig några rättigheter utan filmbolaget ska endast få rättigheten att använda din musik för en viss produktion.

  7. ditt ljudkort har 8 analoga line in, och de går normal sett inte genom preampsen. men man måste kolla kopplingsschemat för att vara säker då vissa ljudkorts line går via preampen.

    normalt brukar man inte kunna ändra gain på lineingångar utan den är till för preampsen.

  8. om du inte får någon ersättning för själva inspelningen så kan du förhandla på andra villkor och det beror även lite på hur många musiker som medverkar.

    men 25% är inte fel i detta fall.

    normal är kanske 10% för utbetalning från skivbolag till artist, men jag gissar att du inte är artiskt utans snarare musiker, och då ska du egentligen ha vanlig lön

    skivbolaget ska också anmäla alla medverkande på ett skivsläpp till sami.

    och du som medverkar ska då ansluta dig till sami.

    men detta är först viktigt om låten kommer spelas typ på radio.

    och denna ersättning är ju oberoende vad du förhandlar med skivbolaget.

    sami betalar ut till musiker och artister till skillnad från stim som betalar till upphovsmän.

×
×
  • Skapa ny...