Jump to content
Annons

HenryHustler

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om HenryHustler

  • Födelsedag 1987-01-02

Om mig

  • Stad/plats
    Sollentuna, Stockholm
  1. Fråga med tanke på det här med gainen på MAX för att kunna spela in, mitt ljudkort ESP1010e krävde extern powersupply för att köra 48v fantommatning, fick köpa den på Kjell & CO för ingen följde med. Köpte exakt som det skulle vara, DC 12V 1A, men kan det ändå vara den som sackar? Spelar det någon roll om man sätter max på gainen och kan spela in ändå? Eller får det något negativt? Dålig ljudkvalité, känsligare?
  2. Tack för alla svar. En annan fråga bara om volymen, kör ni igenom sång genom effekter? Jag lägger på det senare. Men kanske inte gör någon skillnad?
  3. Tjena, Jag sitter på en Studio Projects B1-mikrofon, och håller på med rap. Har även ett ESP1010e-ljudkort, och sätter allt på max, max volym och "knoben" på max dvs. +24db. Vet inte riktigt hur jag ska sätta upp allt för att få bra inspelning, ska jag röra inställningarna på mikrofonen något? Sätta på högpassfiltret? Har mikrofonen 15-20 cm från munnen, har den vanligt uppsatt (inte upp och ner). Själva membranet är i samma höjd som min mun. Ska jag ha den upp och ner, "tiltad"? Vara längre ifrån mikrofonen? Eller är det sånt här man kan "mixa bort" med rätt teknik? Tack!
  4. Hej, Vadå vanligt? Det finns ju en anledning för att man ligger under STIM och måste ju ha någon relation till det som man står under? Eller hur? Hur ser ni detta förresten?
  5. Tack för ditt svar! Med risk för att låta dum men men.. Om tex min latency är 10ms.. Kommer min sång då i 0.10s otakt? Eller hur funkar det?
  6. Jag köpte följande nyligen: Behringer Xenyx 2222FX Swissonic Easy Firewire Superlux-lurar + diverse kablar. Och snart mikrofon!
  7. Hej, Skulle verkligen behöva svar på min fråga då jag blir smått orolig.. Jag har beställt ett extern ljudkort, Swissonic Easy Firewire. På mitt moderkort sitter FW400.. Kommer jag uppleva att min sång kommer i otakt till musiken, även när jag lägger lager på lager av sång, adlips osv. Vad tror ni?
  8. Vad ska du göra med kortet? Inspelning, musikprod osv? För mig gäller bara inspelning för sång samt skapa musik i Cubase och FL Studio. Sitter just nu på ett Creative X-fi Titanium, som är gjort för datorspel men "funkar" att spela in och göra musik med - men ett Swissonic Easy borde väl vara bättre för mina behov?
  9. Hej, Jag är sugen på Swissonic Easy, då via firewire. Som jag förstått det som så duger det helt okej för inspelning, gäller samma för musikproducering? Hur är latencyn? Tack!
  10. Hej, Jag har en låg budget just nu och inte råd att köpa mig ett ljudkort för inspelning och får ta vad jag haver. Sitter på ett Creative X-fi Titanium Fatal1ty (PCI-E) men har lite problem att spela in. Spelar ingen roll hur jag gör så får jag inte det att funka, har valt alla möjliga inputs i Cubase men det vill inte funka. Har satt kortet i "Audio creation mode", men funkar ändå inte.. Har även testat med Asio4all men samma där. Har ett inbyggt Realtek-ljudkort på moderkortet, skulle det funka lika bra/eller bättre om jag använde det istället med Asio4All?
  11. Tack så mycket! Jo jag trodde det också men funkar inte, inte för mig iallafall.
  12. Som topicen lyder, hur tar jag bort så alla nya instrument jag laddar in är tomma och inte har massa samplingar eller trummor inmatade redan? Som tex. ReDrum? Och hur loopar jag låten? Blir tokig på 4:an!
  13. Going lowbudget just nu. Sitter på en JJlabs BMC-USB, USB-varianten av BMC2:an. Hur ställer jag in mikrofonen som input i Cubase? Sitter med SX 3:an.
  14. Jag behöver tips på att få till en djup basgång som lyfter framm låten lixom, i samma stil som Embee lägger på sina beats. Har verkligen svårt med att få till bra bas i mina låtar, de blir så synthaktiga.
×
×
  • Skapa ny...