Jump to content
Annons

X-lon

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. HJÄLP!!! 😳 Jag köpte nyligen en Motif ES Rack. Allt funkar fint förutom arpeggion.. Så fort jag slår på den så försvinner allt ljud! Jag har kopplat ett midicontrollkeyboard på midi in på Fireface 800 och sedan ut genom thru på ett Triton Rack och sedan in på midi in på Motif ES Rack. Som sagt, det funkar fint förutom närarpeggion är påslagen... Jag har testat att koppla om så midisignalen går direkt in till motifen från ljudkortet (alltså inte genom tritonen) utan reslutat 🙂 Jag har också försökt med att koppla keyboardet direkt till motifen och sen in i firefacet utan resultat.. Till sist så försökte jag med att koppla ur allt och köra midi ut från ljudkortet till midi in motifen, sedan ut från motifen tillbaks in till ljudkortet.. funka inte heller. 🙁🙁 Alla försök jag har gjort har jag testat med både midiclock på och midiclock av i Logic... Får det inte att fungera!! Är ingen midiexpert så jag vore grymt tacksam om någon kunde hjälpa mig!
  2. Antingen ett ljudkort med extern mixer som stödjer t.ex logic (exempelvis Yamaha 01x) eller ett ljudkort med många utgångar som du kan koppla till mixerns ingångar.
  3. De flesta producenter gör sina egna trummor genom att lägga flera på varandra. Testa att sampla en kick från en gammal jazz skiva, pitcha den så den stämmer överens med låten du jobbar med, komprimera och eq:a efter smak och försök få in attacken i den. Ta sen en 808-kick lr 909-kick (kick me mkt bas i) och lägg den på jazzkicken. skär bort onödiga frekvenser, exempelvis högpassfilter på jazzkicken och lågpass på baskicken brukar funka för det mesta. låter det "ihåligt" lägg en till som täcker mellanregistret. komprimera och eq:a efter smak. mixa ihop de så de låter som en kick och skicka alla till en buss och komprimera och eq sen busen efter smak. ha koll oxå så att alla kickarnas attack börjar EXAKT samtidigt för att undvika phaseljud som förstör transienterna i kicken.
  4. X-lon

    RNB/Hiphop-trummor

    Någon som vet nån skön samplings skiva me riktigt feta clubtrummor för hiphop-rnb-stuket? Ja har kollat genom eLabs trummor, Xtreme Hiphop och XX Large och ändå inte hittat det ja söker.. Ja letar främst efter såna trummor som man ofta hör nu, exempelvis dom i Xzibit - Hey Now och Destiny's Child - Lose My Breath.. Någon som vet? Vore grymt tacksam för svar!
  5. X-lon

    Stråkar

    nope inte såna stråkar, ja menar mer som en orchestralhit fast det bara e stråkar.. typ någon blandning mellan pizzicato och vanliga.
  6. X-lon

    Stråkar

    Tja! Jag letar efter ett några bra, ganska så kraftfulla, stråkar. Såna som är i exempelvis 50 Cent - In Da Club eller Obie Trice & Eminem - Hands On You osv.. Har kollat igenom ljuden i Reason och dom i mitt Triton Rack, men hittar inte det jag letar efter. Dom låter liksom plastiga på nåt sätt. Så jag undrar om någon här har något bra förslag på nån nice samplingscd? Skulle vara grymt tacksam för svar =)
×
×
  • Skapa ny...