Jump to content
Annons

Så sjukt irriterande! Vad är fel?


Blejk

Recommended Posts

Jag har ett problem med att det laggar något fruktansvärt i FL studio, även om jag bara har FL studio uppe och använder Asio4all på högsta buffer length.

Vad som händer är att mätaren (se bild) går upp och vanligtvis hackar det bara till lite men ibland kan det hända att det helt fastnar i några sekunder och börjar knastra.

---> http://imgur.com/Gnxy8 <---

Sjukligt tacksam för all hjälp!

Det är fruktansvärt irriterande - funderar allvarligt på att köpa en ny dator om det är datorn det är fel på.

Tack som fan!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det kan finnas många skäl.

Ett kan vara att du använder ASIO4All som är en nödlösning. Det går inte att sänka bufferten på samma sätt som det går med ett "seriösare" ljudkort och äkta ASIO-stöd.

Ett annat skäl kan vara att upplägget i FL Studio kanske är ooptimalt. Sitter det en Linear Phase EQ på varje kanal eller bara på den du har markerat på skärmdumpen? Används det många CPU-krävande inserteffekter/pluggar/onödigt krävande instrument som du hade kunnat vara utan? Går några effekter att ersätta med sendeffekter?

Ett tredje skäl kan vara att datorn inte orkar med Windows 7, Panda Antivirus, Chrome, Skype och FL Studio samtidigt. Är datorn tillräckligt kraftfull vad gäller RAM-minne och CPU?

Link to comment
Dela på andra sajter

alla nödvändiga frågor ställdes ju i inlägget ovanför ditt. Har du tex bara 1 gig ram så går hälften åt att bara driva ditt os, då blir det snabbt fullt även med få grejor snurrande i fl oavsett ljudkort. Om du vill ha hjälp är den sortens information avgörande.

Link to comment
Dela på andra sajter

Verkar vara en laptop och där är t.ex trådlöst nätverk ett känt problem med att CPUn "burstar" i bland. Men som sagt det är knappast optimalt att ha både Skype och en annan IM programvara samt Panda i gång samtidigt!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...