Jump to content
Annons

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm


Susanna1987

Recommended Posts

Hejsan!

Jag vill gärna ha dessa lurar till när jag skapar musik. Jag har läst runt lite och hört att basbilden/återgivningen ska vara lite mjukare än på 80-ohms-modellen och bra för folk som inte lyssnar enbart på musik med väldigt mycket bas/tycker om väldigt djup bas. Kruxet verkar ju vara att de behöver seperata förstärkare för att drivas till full effekt.

Nu till frågan:

Jag är varken elektriker eller utbildad tekniker - hur i hela friden ska jag veta om mitt externa ljudkort klarar av att driva dessa lurar till full effekt? Vad är det man räknar på?

Tack på förhand! : O )

Redigerat av Susanna1987
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej! Börja med att tala om vad det är för externt ljudkort du tänkt använda till lurarna så vi kan se specarna på det. 🙂

Annars kan jag rekommendera en hörlursförstärkare som jag som jag gillar. http://www.hifiklubben.se/produkter/tillbehor/horlurar/argon_ha1_forforstarkare_svart.htm

Link to comment
Dela på andra sajter

Ah, det kanske jag skulle berättat! Tänkte få någon smidig formel annars! : O )

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=872908

Detta är det. För tillfället använder jag ett väldigt, väldigt billigt jag fått av en kompis, men jag tänkte köpa detta till (Tror mitt nuvarande håller på att lägga av...). Duger detta för att driva det hela?

Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm.. Blir lite tveksam om det ljudkortet är så pass lämpat att driva 250 Ohms lurar. Så här ser specen ut:

20111111-jwam1h15bmb7ycit4bgkkrgtq9.jpg

Av någon anledning väljer dom 100 Ohms som mest.. Kanske du ska titta på 80 Ohms versionen av samma lurar ändå? Prenumererar du på tidningen studio nu så får du 11 nr och ett par 80 Ohm DT 250 för enbart 1329:- kolla in http://studio.idg.se/1.411029 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Ajdå. Det var ju lite irriterande 🙁. Jag har inte sådär mycket erfarenhet av lurar i denna prisklass, så jag kanske funderar på det för mycket. 80-ohmsmodellen har även den fått mycket bra recensioner. Hängde bara upp mig ganska mycket på den oft-nämnda skillnaden i basen samt det faktum att sladden är skruvad (vilket enligt mig kan vara en fördel).

Tack för informationen i alla fall! Får väl se vad jag gör nu, helt enkelt.

Redigerat av Susanna1987
Link to comment
Dela på andra sajter

Mig veterligen ska det gå att byta sladd.. Den sitter i en kontakt lurarna och det borde ju vara samma kontakt för den skruvade som den raka sladden tycker jag. Mina lurar (Ultrasone pro2500 på 40 Ohm) kom med både en rak och skruvad sladd så jag kunde välja. Gillar också den skruvade sladden då den tjorvar mindre! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Har nu läst runt lite och kommit in lite på debatten om slutna/öppna lurar - tänker att jag kanske funderat lite fel. Det jag är ute efter är det bästa möjliga ljudet för en viss prisklass, och då verkar det ju som slutna är mer fokuserade på ljudisolering. Eftersom jag arbetar endast med mjukvarusynth/datorbaserade ljud och aldrig med mikrofon så spelar inte ljudläckage så stor roll för mig.

Bör jag välja en öppen modell istället, och vilken vore lämplig? (med tanke på ljudkortet - tittade på DT-990 pro, men de var också 250 ohm)

Link to comment
Dela på andra sajter

Spelar inte ljudläkage någon roll så är öppna lurar mycket bekvämare att sitta med långa stunder. En sluten lur blir just sluten och öronen får ingen luft och det känns svettigt efter ett tag och dessutom pressar dom hårdare mot huvudet för att just bli slutna.

Fast tänk också på att en öppen lur stör omgivningen. Den läcker mycket utåt...

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Hihi, det är lugnt. Bara jag som är inom lyssningshåll.

Kanske väldig galenskap här nu, men jag sitter och dreglar lite över http://www.thomann.d...ne_pro_2900.htm . Rent pengamässigt är det inga problem. Frågan är om en liten amatör som jag ens kommer kunna uppskatta det jag köper. Är inte så intresserad av att slänga pengar i sjön, men om dessa ultrasone presterar i det jag gör (musik, lite produktion och lite spel/film) och håller i en 3-5 år så är det definitivt en investering jag skulle göra. Musik är viktigt för mig när jag skapar saker, och jag skriver också utöver själva ljuddesignen. Kort sagt, när jag sitter vid datorn har jag hörlurar på mig, alltid 🙂.

Åsikter? Verkar ju även som att Ultrasone's kommer kunna drivas av det ljudkort jag ämnar att köpa.

http://www.thomann.de/se/ultrasone_hfi_2400.htm hittade även dessa som var hälften av priset men verkade vara väldigt bra också 🙂.

Redigerat av Susanna1987
Link to comment
Dela på andra sajter

Nu är ju jag jävig iom att jag har ett par Ultrasone pro2500. Jag gillar dom men det är inte säkert du gör det för det. Det första du kommer att uppleva då du lyssnar på Pro2900 är att "oj vad mycket bas". Det är väldigt bra lurar att ha för att referenslyssna låg bas i en mix där normala högtalare inte riktigt räcker till. Det är också fantastiska lurar att njuta musik i. Själv är det mina allroundlurar dessutom är mina Pro2500 det lurar jag referenslyssnar i då jag justerar mixar och mastrar ljud.

En nackdel är att öppna lurar av olika märken läcker rätt mycket ljud utåt så det är inte det perfekta att lyssna med om du har en sambo som du inte vill störa. Fördelen med öppna lurar är förstås att dom är bekväma att ha på sig längre stunder än vad slutna lurar är.

Pro2400 kan jag inte uttala mig alls om men mig veterligen ersätter i alla fall Pro2900 Pro2500 och har aningen mer basåtergivning än Pro2500.

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, det verkar ju vara väldigt individuellt. jag har läst lite recensioner av bland annat AKG 701/702-lurarna som skrämmer mig lite, så det lutar mot att jag väljer mellan 2400 och 2900. Tänkte ringa Thomann också, se vad de rekommenderar (pratar flytande tyska också 😉) och se om de kan backa sina rekommendationer med någonting konkret.

Sambo har jag inte, så det stör mig verkligen inte. Fokus är ljudkvalitet och bekvämlighet 🙂.

Tack för tipset!

Link to comment
Dela på andra sajter

HFI-serien är också bra, men har inte lika bra upplösning som Pro-serien, så om det handlar om användning i studion, så skulle jag definitivt välja Pro2900 (eller Pro2500 , som det kanske fortfarande kan finnas enstaka ex av... 😉).

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...