Jump to content
Annons

Susanna1987

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. För tillfället sitter jag med ett par 300-kronors Philips-hörlurar och chipset-soundcard. jag har en känsla av att båda dessa och även Sennheiser-alternativ + Komplete Audio 6 kommer ge mig en ljudupplevelse som får min nuvarande musiklyssning att blekna avsevärt 🙂. Tackar för att ni tog er tid att förklara!
  2. Snabbt gått igenom en förklaring av en sådan graf. Nu förstår jag väl förhoppningsvis fundamenten i alla fall. Om jag satsar på prisnivån 1000-2000 SEK bör man alltså välja AKG K701 över 2400 p.g.a de fluktueringar som sker mellan </> 3khz-intervallen i de högre regionerna på 2400-modellen. Dock har 2400-modellen bättre/annan bas. Sedan stod det i och för sig att man skulle ta sådana grafer med en massiv nypa salt. Tack i alla fall! Fått lite mer klarhet i det hela.
  3. Nu får jag skämmas för min brist på kunskap igen här, men skulle du kunna (om du har tid) förklara vad det betyder? 🙂
  4. http://www.thomann.de/se/ultrasone_hfi_2400.htm Dessa 🙂
  5. Du råkar inte veta sådär rakt av vilka de konkreta, hörbara skillnaderna mellan 2400 och 2900 är? jag förstår att de är två olika prisklasser, men skulle gärna veta vilka skillnader som finns mellan dessa två 🙂. Tack för ditt svar!
  6. Menar du att du uppfattar Ultrasone som så pass mycket bättre, eller....vad syftar du på! Kritiserar absolut inte, bara nyfiken - Är själv ute efter kvalitativa hörlurar för ungefär samma användningsområde och i samma prisgrupp. Tänker också i samma tankar - 701/702 eller 2900 (eller 2400).
  7. Nej, det verkar ju vara väldigt individuellt. jag har läst lite recensioner av bland annat AKG 701/702-lurarna som skrämmer mig lite, så det lutar mot att jag väljer mellan 2400 och 2900. Tänkte ringa Thomann också, se vad de rekommenderar (pratar flytande tyska också 😉) och se om de kan backa sina rekommendationer med någonting konkret. Sambo har jag inte, så det stör mig verkligen inte. Fokus är ljudkvalitet och bekvämlighet 🙂. Tack för tipset!
  8. Får jag fråga vilken modell det är du använder? Har den velocity? Tack på förhand!
  9. Hihi, det är lugnt. Bara jag som är inom lyssningshåll. Kanske väldig galenskap här nu, men jag sitter och dreglar lite över http://www.thomann.d...ne_pro_2900.htm . Rent pengamässigt är det inga problem. Frågan är om en liten amatör som jag ens kommer kunna uppskatta det jag köper. Är inte så intresserad av att slänga pengar i sjön, men om dessa ultrasone presterar i det jag gör (musik, lite produktion och lite spel/film) och håller i en 3-5 år så är det definitivt en investering jag skulle göra. Musik är viktigt för mig när jag skapar saker, och jag skriver också utöver själva ljuddesignen. Kort sagt, när jag sitter vid datorn har jag hörlurar på mig, alltid 🙂. Åsikter? Verkar ju även som att Ultrasone's kommer kunna drivas av det ljudkort jag ämnar att köpa. http://www.thomann.de/se/ultrasone_hfi_2400.htm hittade även dessa som var hälften av priset men verkade vara väldigt bra också 🙂.
  10. Har nu läst runt lite och kommit in lite på debatten om slutna/öppna lurar - tänker att jag kanske funderat lite fel. Det jag är ute efter är det bästa möjliga ljudet för en viss prisklass, och då verkar det ju som slutna är mer fokuserade på ljudisolering. Eftersom jag arbetar endast med mjukvarusynth/datorbaserade ljud och aldrig med mikrofon så spelar inte ljudläckage så stor roll för mig. Bör jag välja en öppen modell istället, och vilken vore lämplig? (med tanke på ljudkortet - tittade på DT-990 pro, men de var också 250 ohm)
  11. Ajdå. Det var ju lite irriterande 🙁. Jag har inte sådär mycket erfarenhet av lurar i denna prisklass, så jag kanske funderar på det för mycket. 80-ohmsmodellen har även den fått mycket bra recensioner. Hängde bara upp mig ganska mycket på den oft-nämnda skillnaden i basen samt det faktum att sladden är skruvad (vilket enligt mig kan vara en fördel). Tack för informationen i alla fall! Får väl se vad jag gör nu, helt enkelt.
  12. Ah, det kanske jag skulle berättat! Tänkte få någon smidig formel annars! : O ) http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=872908 Detta är det. För tillfället använder jag ett väldigt, väldigt billigt jag fått av en kompis, men jag tänkte köpa detta till (Tror mitt nuvarande håller på att lägga av...). Duger detta för att driva det hela?
  13. Hejsan! Jag vill gärna ha dessa lurar till när jag skapar musik. Jag har läst runt lite och hört att basbilden/återgivningen ska vara lite mjukare än på 80-ohms-modellen och bra för folk som inte lyssnar enbart på musik med väldigt mycket bas/tycker om väldigt djup bas. Kruxet verkar ju vara att de behöver seperata förstärkare för att drivas till full effekt. Nu till frågan: Jag är varken elektriker eller utbildad tekniker - hur i hela friden ska jag veta om mitt externa ljudkort klarar av att driva dessa lurar till full effekt? Vad är det man räknar på? Tack på förhand! : O )
  14. Men nej vad sött 😄! Nästan så man köper den bara för utseende & färg, haha 😆 Lite för dyr bara, för en nybörjarprodukt. Är det något skillnad på ljudkort jag ska leta efter om jag ska ha ett USB-keyboard respektive ett MIDI-keyboard? Jag antar att jag likaväl kan strunta i MIDI-portar om jag kör på USB. Så om jag vill börja min "karriär" som Susanna Ericsson, Entertainment Music Composer så behöver jag köpa följande: http://www.dustinhome.se/pd_5010579669.aspx? - M-AUDIO KEYSTATION 88ES http://www.musikaffaren.se/k-271-mkii-p-241.aspx? - AKG K 271 MK II (eventuellt) http://www.dustinhome.se/pd_5010105736.aspx M-AUDIO AUDIOPHILE 2496 + en passande programvara. Stämmer det? Ska youtube-surfa lite och läsa runt lite mer, finns många alternativ som verkar fungera ypperligt. Just nu lutar det åt Reason 🙂. Korrigera mitt nybörjarpaket om någonting inte stämmer eller om ni tycker det finns bättre alternativ 🙂.
  15. Tack igen! K 271 MK II verkar vara utmärkta men inte alltför dyra, läste lite tester. Om ni skulle rekommendera ett nybörjarljukort till datorn, vilket skulle det vara? Jag är rätt säker på att jag är intresserad av att skapa, och pengar är inte direkt ett problem i det här fallet (i alla fall inte i de mängder som det verkar röra sig om här). Skulle gärna vilja ha ett bra "startpaket" 🙂. För ett par år sedan hade mitt ex ett creative audigy-kort, men något säger mig att spelkort och produktionskort kan vara lite skillnad..😄
×
×
  • Skapa ny...