Jump to content
Annons

Hur dämpar jag ett runt rum?


favino

Recommended Posts

Annons

Folk bygger väl basfällor till höger o vänster tycker jag, men jag har (ännu) inget problem med basen i rummet. Har spelat in kontrabas för några dagar sedan o det funkade lika illa som för resten av instrumenten, eller lite bättre kanske, vad som behövs är mer dämpning och jag bygger på så fort jag hinner. Med närfältarna funkar det hyggligt att lyssna och göra pålägg själv i rummet nu,men det kommer bli bättre med mer dämpning. Men att spela in flera samtidigt låter värre. Dock är väl en stor del av problemet att rummet är för litet för en kvartett och kondensatormickar, allt läcker in i allt typ. Ska bygga lite skärmar när jag fått klart diffusatorn. Men just nu verkar inte en basfälla behövas tack o lov.

Adrumdrum, Tack! Har missat ditt bygge.. Dina stavar ser ut att vara rektangulära istället för kvadratiska, nån tanke med det?

Sen är jag nog dum i huvet, Claes tips om pluggar gällde nog för väggen o inte diffusatorn, men det fattade jag inte då min hönshjärna.

Jag uppdaterar när det hänt nåt väsentligt..

Link to comment
Dela på andra sajter

Sjodahl, jag byggde det själv. Tog ut ritning ur cad programmet, alltså bordet som är i mina första cadbilder, o åkte till brädgården

där de ändå lyckades såga det mesta fel trots rätt noggranna måttangivelser. så jag fick tråckla hemma i verkstan på min lilla borddsåg. Byggt i 22 mm mdf, skulle ha varit vanlig spånskiva, men även där gjorde brädgården fel, vilket var ok när jag fick MDF skivorna för spånskivepris.

Tyvärr orkar jag inte alltid tänka igenom allt så noga så rackenheterna är typ fyra o en halv höga, vilket är lite klantigt milt sagt, orkar du korrigera måtten själv kan du skicka mig ett PM så kan jag maila ritningen om du vill (om den finns kvar på datorn)

Link to comment
Dela på andra sajter

Adrumdrum, Tack! Har missat ditt bygge.. Dina stavar ser ut att vara rektangulära istället för kvadratiska, nån tanke med det?

nej, dom var gratis 😎 men jag tror inte att det är sämre/bättre än vanliga 2"x"2 äfter som jag gjorde 20 rader med 12 istället för 12x12 rader.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...