Jump to content
Annons

Idéer till album


Warpfuz

Recommended Posts

Tjoho 😄

Håller för närvarande på med mitt fjärde album. Tänkte ha ett slags tema över albumet, "en dag". Jag skall alltså med 11 låtar skildra förloppet av en dag hos en människa. när man vaknar på morgonen till stilla fågelsång och morgonsol, sen när man väl ger sig av till jobbet, och dagen sakta flyter på mot kvällen då man ger sig ut på fest för att sedan avsluta dagen i stillsamhet under stjärnorna, reflekterande över dagen. Titlarna är redan klara i princip, och första låten är mer eller mindre färdig.

1. 06 AM

2. Tranquil

3. Warm Up

4. On Your Way

5. For Life

6. Home (Original Mix)

7. Chill Out

8. Nyomikai

9. Cloud

10. Home (Dreamvibe’s Late Shore Mix)

11. Astronomy

Genren på musiken är uplifting trance/chill out. Första låten, "06 AM", är en ganska lugn låt rakt igenom. Lugna pads med fågelsång i bakgrunden och lite ljusa pianotoner på avstånd. Har även gjort sista låten (hur nu det kom sig...) som är en renodlad uplifting trance-låt, lite nedstämd. Just nu försöker jag komma någon vart med låt nummer 2, skall väl illustrera tiden när man har gått upp på morgonen, kanske tar en stilla frukost eller bara njuter av ett morgonlandskap badande i dagg och morgonsol. Någon som har idéer om hur jag skulle kunna göra rent produktionsmässigt? Tänker då på uppbyggnad, specifika instrument, etc.

Tacksam för svar! 😉

Redigerat av Warpfuz
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Kan tyvärr inte komma med några ordentliga tips men vill bara säga att det var en riktigt bra album idé. Själv hade jag gjort låt nummer 2 som du beskrev den första, och låt nummer ett skulle självklart börja med en väckarklocka som ringer.

Link to comment
Dela på andra sajter

. Första låten, "06 AM", är en ganska lugn låt rakt igenom. Lugna pads med fågelsång i bakgrunden och lite ljusa pianotoner på avstånd. . Just nu försöker jag komma någon vart med låt nummer 2, skall väl illustrera tiden när man har gått upp på morgonen, kanske tar en stilla frukost eller bara njuter av ett morgonlandskap badande i dagg och morgonsol.

Tacksam för svar! 🙂

känner inte alls igen mig i din morgon:

klockan ringer, göra mackor och matlåda till jobbet, väcka barnen, ta fram kläder åt dem, ta fram nya kläder för de vägrar ta på de första om de inte är så trötta att jag får klä på dem, få dem att börja ta på ytter kläder och det går inte fort, tjata att de ska skynda sig så jag inte kommer försent till jobbet, det är fortfarande mörkt ute och kallt, ingen fågelsång, de bråkar och krånglar, vägrar sitta på sina platser i bilen, tar inte med de saker de saker deska ha till skola och dagis, hittar inte sina skor mm. lämnar på först dagis sen skola, springer till bilen, kör som en galning, springer in och stämplar men kommer för sent ändå. sen väntar en heldag på industrin!

här är det inget njuta av fågelsång och frukost och landskap.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det finns väl en anledning till varför du främst sysslar med punk och inte "uplifting trance/chillout"...

Men spännande idé Warpfuz. Som nästa projekt tar du det ännu längre. Albumet ska då täcka in 24 timmar. Sista låten är fem timmars tystnad. 🙂

Redigerat av bettygoesagogo
Link to comment
Dela på andra sajter

raso (oregistrerad)

jag tror det kan bli riktigt svårt, men framförallt riktigt bra. 😆

Nu är det inte min musikstil direkt men, ja.

Vad tror du om att låta låtarna "glida in" i varandra? kanske inte ha refränger och verser i någon låt utan skapa ett eget mönster....

Hade varit fint med "myrornas krig" brus i låten efter jobbet... kanske inte igenom hela låten 😆

Stort lycka till 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Tack för svaren alla. 🙂 sixties: Hehe, ja, det kan jag tro, men man får ju tänka lite poetiskt... 😉 raso: Ja, hade tänkt mig något åt det hållet i alla fall. Skall försöka skippa det vanliga med vers/refräng, men ändå ha någon form av återkommande melodi, så att man kan känna igen sig i låtarna.

Har satt upp som ett mål att få klart albumet till slutet av sommaren 08. Får se hur det går, just nu håller jag på och bygger om studion (är lite liten för närvarande, byter bord, interiör, hårdvara, m.m.), men hoppas på att hinna. 😆

Redigerat av Warpfuz
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 8 månader senare...

Well, sommaren är sedan länge förbi, och albumet är inte klart ännu. 🤪 Har jobbat alltför mycket med singelprojekt, och det jag har gjort på albumet har jag inte blivit nöjd med. Får se om det blir klart tills nästa sommar, vore kul i alla fall.

Link to comment
Dela på andra sajter

Skulle du inte kunna posta första låten så man får höra 😐. Det vore nice, lättare att spåna ideer med lite inspiration från dig själv och vad det är för musik.

Men det med väckarklockan i början är ju ett måste, iden är super måste jag säga 😛.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...
Skulle du inte kunna posta första låten så man får höra 😐. Det vore nice, lättare att spåna ideer med lite inspiration från dig själv och vad det är för musik.

Men det med väckarklockan i början är ju ett måste, iden är super måste jag säga 😎.

Har helt missat ditt meddelande. 😛 Jodå, vill du så kan du få höra. Jag skickar ett pm till dig med min msn ifall du är intresserad.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...