Jump to content
Annons

bettygoesagogo

Medlem
  • Antal inlägg

    351
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av bettygoesagogo

  1. Oj då. Personligen håller jag den ganska lågt. Känns inte alls lika lekfull eller energisk som tidigare plattor. Snarare slätstruket och fegt. Och då har jag gett den upprepade chanser. Rent produktionsmässigt låter det såklart hantverksmässigt och habilt. Men det gör Eric Gadd och hissmusik också. Några undantag finns såklart, t.ex Moroder, Motherboard och Contact (ja, det är väl egentligen de enda också). Nä, vill jag lyssna på fransk soul-disco lyssnar jag hellre på Air.
  2. Tidigare har skivbolaget skickat våra skivor till allmusic.com (nu allrovi) och allt har varit frid och fröjd. Men efter att vi blivit dumpade skickade jag nu personligen iväg våra senaste plattor. Jag bifogade till och med ett brev med info för att underlätta för de stackare som sitter och överför all data. Jomentjena... * De har stavat flera titlar fel. * De har lagt fel kompositörer under flera låtar. * De har ignorerat att en skiva heter Lotus, utan betecknar den som Betty Goes A Go-Go (vilket är bandnamnet). * De ignorerar sin egenskapade tidslinje, vilket gör att vi uppenbarligen släppt sex plattor under ett år. Och min favorit: * De stavar mitt namn olika. Jag heter Erik Dåverud. Jag kan acceptera Daverud, men när det står - Composer: Dave Rud, så tycker jag nog att de är lite väl ute och cyklar. Och japp, alla tre alternativen finns på sidan. Men som de fina människor de är, så har de såklart en "contribution-länk". En möjlighet för allmänheten att på bästa wiki-manér tillföra info som gått under Rovis radar. Och jag skriver och skickar, jag skriver och jag skickar... Så mina frågor: Är det någon som på riktigt har lyckats påverka denna sida? Är det någon som har insyn i hur Rovi faktiskt fungerar? Är det apor som jobbar på Rovi? Och för den som glädjer sig åt andras misär, så finns fanskapet att beskåda här: http://www.allrovi.com/name/betty-goes-a-go-go-mn0001454306
  3. Hemmasnickrat vad gäller både ljud och bild. Och jo, det är en riktig sitar jag spelar.
  4. Låt mig gissa att du ska på Way Out West 😄Personligen håller jag nog Jason "Spaceman" Pierce (Spiritualized) högst på listan. Vad gäller arrangering och 'gehör', så är han oslagbar. Han balanserar mellan det sublima och pompösa, det minimalistiska och det avancerade - allt utifrån vad en specifik låt kräver.
  5. Kan tipsa om en tidning som säljs i välsorterade kiosker här i Sverige - Shindig. Långa och djuplodande reportage, men också skivrecensioner av både kända, okända och löjeväckande obsyra artister. Och ett musiktips från förra numret: http://www.youtube.com/watch?v=LJWkbSq_qTs
  6. Läste i ett nummer av Studio att Soundcrafts mixer 200B använts flitigt inom dub/reggae-världen. Nu har jag chansen att komma över b100-modellen, vilket skapar en del frågetecken. Är det att jämföra en lamborghini med en Volga eller är det mer som en lillebror (liknande komponenter, jämförbart hantverk osv)? Bara för att något är vintage blir det ju inte per automatik bra. Det går att ladda ned gamla manualer från Soundcrafts hemsida, men jag hoppades att någon av er har personlig erfarenhet (eller ivf kunskap) i ämnet.
  7. Är det någon som vet huruvida Record Union drivs av svenskar eller ej? EDIT: Jag tror att latheten tog överhanden där. Det var ju bara att googla, så kom ett wiki-svar upp. Ja, de är svenska.
  8. Vad är det som förväntas ta flera månader då man drar in en produkt på Record Union? I mitt fall handlar det om att min platta laddades upp med fel omslagsbild. Man är då tvungen att återkalla skivan och göra om proceduren. Det är väl okej, men uppenbarligen kan man inte ladda upp på nytt förrän efter X månader. Jag har inte själv varit delaktig i kontakten med Record Union (har t.ex därför inga inloggningsuppgifter eller dyl), men tycker att det verkar röra sig om omotiverat lång tid. Btw, är Record Union ett svenskt företag?
  9. Jag vill att DCC-formatet ska bli nästa hype. Det vore indie! Eller är det bara jag som tycker det är lite skitnödigt med retro-tänket här? http://www.youtube.com/watch?v=m7BsvdgEdwg
  10. Nu ni kära vänner har jag äntligen fått tummen ur. Jag fick klippa ned filmen rätt hårt och jag spelar just ingenting i den, utan mer visar hur harmoniumet ser ut. Vill ni lyssna finns det bättre klipp med folk som kan spela. EDIT: Jag kan inte rekommendera att själva videofilma när ni spelar harmonium. Jag insåg rätt snabbt att det behövdes tre händer samtidigt.
  11. Själv brukar jag lägga dom i vattenbad. Totalt dammfritt! Men skämt åsido. Hur stor roll spelar det egentligen? Folk kan gå över lik för att få tag i en gammal Neumann av rätta modellen, men om man kollar på gamla studiofilmer står sångaren i 9 fall av 10 och röker och spottar Jack Daniels in i micken under sessionerna. Eller har vi blivit kinkigare angående ljudet idag?
  12. Ah, men sorry. Jag har inte varit inne här på evigheter. Det löste sig i varje fall. Det fanns två 'kilar' som man var tvungen att spänna, så att ramarna pressas mot varandra. Tidigare så läckte luften ut. Nu låter den helt fantastiskt. Tyvärr har jag ingen bra videosekvens när jag spelar på den, men jag kan försöka ordna det under julen. Har dock använt den i live-sammanhang, efter att jag monterat dit en dragspelsmikrofon (svanhals). Här är ett klipp, men tyvärr hörs den knappt eftersom tempuran överröstar harmoniumet.När trummorna kommer in lägger jag på ett tremolo vilket kan höras. Det blev riktigt coolt. http://www.youtube.com/user/bettygoesagogo#p/a/u/1/OWRAGQRGuL4 Jag har en kompis från Nepal vars bror äger en musikaffär. Han tar även in indiska instrument, så jag bad honom skeppa över den.
  13. Enligt Spectrasonics tutorial-video ska jag kunna recensera mina Omnisphereljud genom ett femgradigt system. Jag ska även kunna skapa egna projekt, som jag kan 'länka' ljuden till. Problemet är bara att jag inte har en 'Sort'-knapp (på min står det endast A-Z). Inte heller finns det något Project-fönster där det borde sitta (till vänster om Edit Tags-knappen alltså). Jag har precis tankat hem senaste uppgraderingen, men jag kan inte minnas att jag någonsin sett dessa knappar. Ser inte heller att det finns någon 'edit windows' någonstans. Kanhända är det någon här som sitter på lite Omnisphere-skills?
  14. Att lägga en gate på vokalspåret (innan komprimering) är väl inte heller så tokigt.
  15. Verkar inte som harmoniumanvändarna är så många här på forumet. Hur som helst fick jag svar på min fråga (med hjälp av min lokala dragspelsvirtous). Det finns två "kilar" som trycker ihop ramen (över -mot underdel). Det läckte helt enkelt ut luft innan.
  16. Har precis fått hem ett harmonium. Ni vet en sån där "krishna-orgel" som man spelar med ena handen, samtidigt som man pumpar en bälg med andra handen (ungefär som ett dragspel). På youtube ser jag hur de pumpar en gång, spelar en trudelutt innan de pumpar igen. För min del måste jag pumpa som en idiot hela tiden. Det verkar inte vara hål i bälgen heller. Är det en sämre modell eller finns det en vettig förklaring/lösning?
  17. Win 7. Det är möjligt att det finns en liknande funktion där också. Men det får vänta för husfridens skull (eftersom det är valborg och min flickvän funderar varför jag hellre spenderar tid med Cubase än med henne). Tusen tack så länge!
  18. Tack Jarlo. Det gjorde susen. Jag högerklickade på cubase och valde att köra admin. Måste jag göra det varje gång i fortsättningen eller finns det någon "ruta att bocka i" någonstans?
  19. Bumpar den här tråden då jag lider av samma problem. Skillnaden är att jag har Cubase 5 (64bit). Jag kan skapa midispår och rita in enskilda slag, men inte drag n droppa. Har tagit hem de senaste uppdateringarna från Toontracks sida. Har varit inne preferences och ändrat, men till ingen nytta.
  20. Jag hade åkt på samma nit som många före mig. Av någon anledning stod det i Project Setup att min låt skulle vara 30 timmar. När jag drog ned den till 5 minuter funkade det finfint. Tack ändå för snabba svar.
  21. Bumpar den här tråden då jag tryckt ur snapknappen, men klipplinjen vägrar "flyta" fram. Den verkar hoppa över de platser där det är tyst o dyl. Cubase 5 btw...
  22. Efter lite googlande tror jag mig veta att det har något med Windows 7s inställningar att göra. Någonting med nätverksdelning eller dyl (dvs att Windows reagerar på att jag försöker ändra "originalfilen"). Verkar mycket skumt, eftersom det fungerar att spela in några gånger innan rutan kommer upp. Ingen annan som råkat ut för det här?
  23. En namnlös genre som jag funderat på är den som ofta hörs i skräckfilmer. Gitarr -eller pianoplock med en nynnande kvinnoröst som liksom väser fram tonerna (givetvis med en rejäl skvätt reverb). Ibland används tolvtonsskalan, men inte alltid. Usch, får the creeps bara av att tänka på det. Ett tips (för dom som fortfarande köper dvd) är att kolla in extramaterialet. Ibland finns korta dokumentärer om just filmmusiken, som gör att man vill se om filmen ifråga.
  24. Icke. Jag sitter med en sprillans ny superdator.
×
×
  • Skapa ny...