Jump to content

Eva Hillered

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Reputation

7 Neutralt

About me

My music online

Recent Profile Visitors

1,993 profile views
 1. Har du kört fast i musikskapandet? Låtskrivaren Eva Hillered bjuder på sina bästa tips för att komma loss.
 2. Inspiration och känsla är viktiga faktorer när du ska skriva en melodi som fastnar, men du kan faktiskt öva upp din förmåga att lyckas med detta. Låtskrivaren Eva Hillered bjuder på sina bästa tips för att hitta musikaliska hookar.
 3. Från köksbordet till världen. Med en musikbransch i ständig förändring är samarbeten en viktig nyckel. Eva Hillered samlar sina viktigaste tips om vad du ska tänka på. Det här är ett utdrag ur boken Lathund för låtskrivare.
 4. Låtskrivaren Eva Hillered beskriver två olika metoder för att skriva låtar, och pratar med Melissa Horn och Rhys om osäkerheten i om ens egna låtar har ett värde. Det här är ett utdrag ur boken Lathund för låtskrivare.
 5. Eva Hillered tipsar om en sångmetod som kan lyfta din förmåga, vilket är mycket värdefullt även när du skriver låtar. Det här är ett utdrag ur den helt nyligen uppdaterade boken Lathund för låtskrivare.
 6. Om du vill utvecklas som låtskrivare kan jag rekommendera flera bra kurser i sommar. Till exempel på Kreta, Singer Songwriter eller International Songwriting Retreat, i en liten fiskeby som heter Lendas. Två lärare, en svensk och en engelskspråkig, man får lära sig en massa verktyg som kan förbättra låtskrivandet och man skriver en ny låt varje dag i låtskrivarpar eller själv. Likaså finns det en bra sångkurs på Ljusterö i Stockholm skärgård. Man får sjunga solo och i grupp och det avslutas med en konsert där alla som vill får sjunga den låt dom blivit coachade i för publik. Vi jobbar med Komplett Sångteknik - en superbra metod som hjälper dig sjunga utan skarvnojor, dynamiskt och fritt! ( Det är jag som håller i det här) 🙂 Hoppas du hittar nåt som passar dig! Eva
 7. Det finns en jättebra svensk bok: - där du lär dig MASSOR! Det är ju lite pinsamt, men det är alltså JAG som har skrivit den, men jag vet att det inte finns så mycket i ämnet på marknaden och jag förvånas över att min bok hittills bara sålt i 5.000 ex, många har ingen aning om att den finns.Jag kan allt om låtskriveri både utifrån artist perspektiv (grammisnominerad, 8 utgivna CD, lärt ut låtskriveri i över 15 år), men det här med marknadsföring har jag hittills aldrig lärt mig. Roligare vore ju om någon annan än jag själv skrev det här. men i vilket fall. Jag har också skrivit massor av artiklar i Studio om låtskriveri också och troligen kan du få tillgång till dom digitalt. Min nya hemsida Singing Songwriting Studio kan du få massor av gratis tips genom mina bloggar som uteslutande handlar om låtskriveri och sång. Du kan också få en gratis minikurs i låtskriveri genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev. Okej, hoppas att något av detta kan bli till hjälp för dig! Lycka till! :-) Eva Hillered
 8. Michel Zitron har varit med och skrivit hitlåtar som Save the world och Don't You Worry Child med Swedish House Mafia och Fade Into Darkness med Avicii. Här berättar han om sin väg till de stora framgångarna.
 9. Vilken låtskrivartyp är du egentligen? Att ta reda på det är första steget om du vill utvecklas, bli bättre som låtskrivare och få fart på karriären. Vi vägleder dig.
 10. Genom att samarbeta med andra låtskrivare kan du bli mer kreativ. Fem låtskrivarproffs berättar om hur de brukar jobba med andra.
 11. När du kör fast i låtskrivandet kan du ta hjälp av det slumpmässiga i ditt musikskapande. Eva Hillered visar hur du hjälper slumpen på traven för att lyfta dina låtar.
 12. Ett vanligt problem vid textförfattande är att skriva rätt antal ord till musiken. För många eller för få ord kan låta krystat. Här visar vi hur du får text och musik att tala samma språk.
 13. Det finns oändligt mycket att skriva om, det gäller bara att komma på rätt idé när du sitter där och undrar vad sjutton den där snygga melodin du har ska handla om. Eva Hillered visar hur du kan jobba metodiskt med att fånga idéerna.
 14. Det finns några grundläggande principer som hjälper dig att skriva bättre låttexter. Här går vi igenom åtta konkreta tips på hur du kan ge din låt en text som den förtjänar.
 15. När du ska skriva en låttext finns det inga regler som du blint måste följa, men det finns vissa grundläggande principer som ökar dina chanser att det blir bra. I två delar går vi igenom dessa grundpelare. Häng med!
×
×
 • Create New...