Jump to content
Annons

Bas på gitarr?


Garberg

Recommended Posts

Annons

Det är bara att pitcha ner den inspelade gitarren en oktav i inspelningsprogrammet. Fast det kommer inte låta som bas. Det kommer låta som en gitarr som är nerpitchad en oktav...... 😮

Finns såklart pitchshifter som plugg också. Tänk på att alla små vibraton etc. förstärks så du får vara extra noggrann om du ska köra bas på gitarren. Alla frekvenser kommer ju inte att finnas med heller tack vare gitarrens tunna strängar..........

Jaja, värt ett test kanske.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Annars kan du alltid spela basen på orgelns baspedaler, om du får en sån pedalsats.

Alternativt spela basen på bastrumma. Men tänk på att du får stämma om den flera gånger för att få hela registret. Du samplar in alla tonerna och sedan lägger du dem efter varann enligt dina önskemål i datorprogrammet.

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Ja, men då har man ju återuppfinnit hjulet 13 ggr typ. Lättare o snabbare att lära sej spela bas så pass hjälpligt att det täcker mina små behov. Kan sedan dra ner basen som fan så att det inte hörs så väl att jag inte kan spela. Men tack ändå.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kan man "spela bas på gitarr" så kan man spela på en riktig bas. alla gitarrister kan mer eller mindre spela hjälplig bas. basen behöver ju inte vara speciellt avancerad för att låta bra i pop och rockmusik. det handlar mer om att den ska vara med och kötta till ljudet något.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...