Jump to content
Annons

Garberg

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Garberg

  • Födelsedag 1976-09-24

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örebro!
  1. Nej, har pratat med Dan Swanö som turnerat en del i USA. Han påstod att den skadade väskan måste anses att klara ett fall på 2-2.5m och landa på ett hörn för att kunna få någon ersättning.
  2. Ska åka till Chicago och köpa en LTD EC-1000 VB. Problemet är att på hemvägen kommer gitarren att "hanteras" på både O'Hare och Heathrow, som av många anses som de mest vårdslösa flygplatserna vad det gäller bagagehantering. Jag vill inte heller skeppa hem gitarren eftersom jag då inte har någon som helst möjlighet att slippa tulla för eländet. Det verkar inte gå att ta gitarren som handbagage då L + B + H inte får överstiga 158cm. Någon som har några bra idéer? Alternativen som jag kan komma på är att köpa en flight case eller att checka in gitarren som skört gods. Jag vet inte vilket av de alternativen som är billigast. Kom gärna med tips!
  3. Ok, bra tips. Men oavsett om det blir tull för min del eller inte så funderar jag på en ESP ECLIPSE I PL. Problemet är bara att jag inte hittar någon affär på nätet som har den i Chicago. Verkar vara rätt ovanligt med ESP överhuvutaget i USA. Någon som vet vart jag ska leta eller som kan rekommendera något annat för någon som vill emigrera från en usel japanstata till en stenhård och jävligt elak gitarr?
  4. Garberg

    Köpa gitarr i USA?

    Kommer att åka till USA till våren o funderar på att köpa med mej en gura hem. Det verkar finnas lite pengar att tjäna på det. Någon som har erfarenhet av detta som kan tipsa om tull osv?
  5. Jävlar i min låda vad det ramlade in tips på detta. Har inte varit online på några dagar. Tack ska ni ha allihop.
  6. det ska finnas något på google. Testa söka på sound.....den här har jag tankat hem från ibland...bla till jullåt...du vet bjällror och sånt. http://www.stonewashed.net/sfx.html Jag testar. Tack för tipset.
  7. Jag vill ha tag på "baklängesljud", skrammel och annat oljud som bla Marilyn Manson brukar ha i inledningen på sina låtar. Någon som känner till något bra ljudbibliotek eller liknande som innehåller sånt (om det ens finns)?
  8. Du måste öppna två EZ Drummer och köra DFH i det ena och Twisted Kit i det andra. Lägg sedan upp 2 midikanaler och styr den ena till DFH-setet och den andra till Twisted Kit-setet. Tackar för det!
  9. Ska testa detta, men det kluriga är ju att antingen är Drumkit from hell laddat ELLER TwistedKit. Kan man ha båda samtidigt som VST connections till samma program (EZ drummer). Och ja, jag kör kjubäjs.
  10. Garberg

    Dubbla trummor?

    Kör med EZ drummer och Addictive drums. Är det möjligt att köra ett komp med exempelvis DrumKitFromHell eller nåt från Addictive samtidigt som man använder TwistedKit i någon annan kanal o i så fall hur?
  11. Ok, ska försöka skicka det ikväll.
  12. Vet inte om detta är rätt forum (kanske skulle ligga under mixning) men vi har precis härjat ihop vår första lilla låt och har mixat den. Vi har följt mixologin och jag tycker att det blev ett stort gap mellan gitarr och bas. Båda låter bra, men jag skulle föredra om gitarrerna flöt ihop mer med basen så att det blev ett fetare ljud? Någon som har några tips? Ska man skära gitarrerna lägre än vad som rekommenderas i mixologin? Inser att jag måste prova mej fram, men det skulle vara bra med ett riktmärke så man vet var man ska börja.
  13. Desecrated är nog inne på rätt spår tror jag. Jag vill helst ha ett "Ramsteinljud" om det är möjligt från min skräpgura. Tack för hjälpen.
  14. I Mixologin fanns det kompressorinställningar för det mesta utom distad gitarr. Inställningarna gav ett bra (nödvändigt 🙂 ) utgångsläge för en rookie. Någon som kan dela med sej av någon schysst "grundinställning" för detta?
  15. Låter för bra för att vara sant. Men illa kul!
×
×
  • Skapa ny...