Jump to content
Annons

Allt blir dubbelt i Sx2...


krabbankalle

Recommended Posts

Ok, så här ligger det till!

Jag spelar på ett Midi-keyboard (via USB) in i Cubase Sx2, men när jag spelar eller spelar in så blir varje anslag uppspelat dubbelt. Det hörs när man spelar genom nån VSTi att det liksom blir "Flam" på allt och när jag spelar in och går in i pianorullen och flyttar på en ton, så ligger det alltså en till under...

Är det nån inställning som skall fixas i Cubase, eller är det på mitt ljudkort (M-Audio Delta 1010lt)?

Tack på förhand! Säkert lätt när man kan, men jag håller precis på att försöka komma igång... 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tror med största sannolikhet att det är Cubase som spökar. 😄

Hur ser det ut på din transportpanel?

Till vänster hittar du "Linear Record Mode" och "Cycle Record Mode". Sätt den första på normal och den andra på (Mix)midi.

Jag tycker det låter som att du loopar en takt när du spelar in och därför uppstår fenomenet att tonerna lägger sig ovanpå varandra.

Bara en chansning men det kanske är lösningen. 😱

Lycka till

Mvh / djonas

Link to comment
Dela på andra sajter

Nä, verkar tyvärr inte vara så enkelt. Dessa inställningar är nligt ovan, och jag har inte använt cykle recording. :rolleyes:

Om jag bara spelar, så kan jag höra att det blir nån' slags dubbeltriggning (ljudet "flam"-ar). Om jag trycker record och spelar in två bastrumslag, och sedan går in i pianorullen och flyttar en bar så ligger det en till under. Verkar vara nåt echo-strul. Problemet verkar ligga i nån cubase el ljudkortsinställning, för det spelar ingen roll vilkrn ljudplugg jag adresserar till...

Nån som vet?

Link to comment
Dela på andra sajter

Inget fel på midi-klaviaturen?

Vet inte! :rolleyes: Ett sprillans nytt CME UF5, med kassa drivisar som tog en hel kväll att få att funka... Kör via USB, kanske där det strular? Vill gärna göra det, det var ju poängen... Vill slippa strömsladden!

Du som hade samma problem i Logic, kunde vart till hjälp att få veta hur du löser det...

Redigerat av krabbankalle
Link to comment
Dela på andra sajter

Inget fel på midi-klaviaturen?

Vet inte! 🙁 Ett sprillans nytt CME UF5, med kassa drivisar som tog en hel kväll att få att funka... Kör via USB, kanske där det strular? Vill gärna göra det, det var ju poängen... Vill slippa strömsladden!

Du som hade samma problem i Logic, kunde vart till hjälp att få veta hur du löser det...

Låna ett annat midiklaviatur och testa.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tror jag vet vad det är. Välj en specifik MIDI-input (ditt M-Audio) istället för "All MIDI inputs" för MIDI-spåret. Det är ditt andra (inbyggda) ljudkort som ger upphov till flamen.

Hade jag rätt?  😄

Det känns som du har en poäng, och att det borde vara ngt sånt Har dock redan provat det utan att det hjälpte... Har även stängt av det inbyggda ljudkortet i BIOS.

En annan mystisk sak är att jag tappar lyssningen om jag klickar bort MIDI thru i Cubase-preferences! Annars spelas allt in som vanligt (och även här dubbelt 🙂 ). Fattar inte varför lyssningen försvinner?

Link to comment
Dela på andra sajter

Hade samma problem med sx2 ibland. Kommer tyvärr inte ihåg hur/om jag löste det. Så vitt jag minns uppstod felet oftare efter längre arbetspass.

Men att felet inte ligger på midi-klaviaturen är jag rätt övertygad om.....så vida inte någon form av rundgång sker typ klaviatur-cubaseinspelning-signal tillbaka-till klaviatur med viss latens-cubaseinspelning.........fast i så fall boder väl detta ske i oändlighet och inte bara en gång......

Tyvärr var detta inte till nån hjälp :rolleyes: men lycka till i alla fall)

Link to comment
Dela på andra sajter

HURRA!!!

Hittade felet! 😆😄

Det var mitt MIDI-keyboard (CME UF5) som hade fastnat i ett Dual-läge utan att jag hade valt det (visste inte ens att det fanns...!). Genom att välja bort detta så löste det sig. Buggigt keyboard. Väldigt snyggt och gött att spela på, men rätt så oproffsigt i drivisar och så verkar det som... Nåja, jag har ju inte kunnat testa det ordentligt innan, men nu ska det skapas!!!! Tack för hjälpen alla som försökt! 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...