Jump to content
Annons

"Det handlar om känsla"


Dacke

Recommended Posts

Citaten från den ovan nämnda artikeln, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1...ousRenderType=6

- Det är väldigt sällan en platta låter riktigt bra i dag. Särskilt när det gäller traditionell rockmusik. Det blir plattare och sterilare i dataprogrammen, säger Johan Johansson som i tio års tid har arbetat med att reparera och sälja vidare utrustning till olika studior.

Detta kan väl inte vara THE Johan Johansson...... som skämmer ut sig på detta vis.... vad har den här killen lyssnat på för inspelningar..... 😄 ....vet han överhuvudtaget vad som är inspelat hur? Tror inte det, va.

De många inspelningar jag gjort i "professionella" studios genom åren (ok, inga miljardbyggen, men 24/32 kanals analoga, akustiskt specialdesignade rum, feta mickar osv) har inte låtit hälften så bra som det jag gör hemma. Platt och sterilt my ass. Många studios har varit i händerna på klåpare som gladeligen rycker kosingen från önskedrömmande artister, behandlar dem nedlåtande och låter förstå med all önskvärd tydlighet att det låter skit och att det är enbart artistens fel, för studion är ju proffskvalitet och själv har ju ägaren en gång turnerat som ljudtekniker åt Pernilla Wahlgren på hennes Sverigeturne -85 så han vet ju vad han gör....

Allra värst har det drabbat bolagsjätten Universal vars lokala produktion bara har kvar en sjättedel av sin ordinarie inspelningsbudget. Det blir allt vanligare att artisterna betalar egna studioinspelningar innan de ens blir kontrakterade.

"Bolagsjätte" måste vara the understatement of the year. Men självklart klipper de ner på inspelningsbudgeten, alla uppstickare som spelar in i vardagsrummet har visat hur bra det kan låta och hur billig den nya tekniken är.

Det Universal et al drar av från inspelningsbudgeten är inte pengar de saknar pga av utebliven försäljning. Det är pengar som omfördelas till utökade arvoden åt Snöboll och Napoleon. (Grisarna som tog över djurfarmen, för de som inte läst Orwell's klassiker än...)

"Allra värst har det drabbat".... I WISH!!!!! "DIY good, Universal baaaaad".....

Det är något visst som sitter i väggarna på sådana här ställen, tillägger han. Det låter kanske flummigt, men musik är ju egentligen väldigt flummigt. Det handlar om känsla.

Musik..... handlar om känsla, ja TACK FöR UPPLYSNINGEN.... vemmmmm hade kunnat tro DET?

"För övrigt anser jag att skivindustrin bör förstöras." - Cato d ä

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Ehh ... och allt kokar ned till en åsikt som är ... ja, vad?

Förövrigt påminner det hela om Torsten Brafs recensioner på 80-talet i Eskilstuna Kuriren; allt som inte var rock'n'roll lät "samplad plåtlåda" (ordagrant).

Är det liksom inte typiskt gamla rockrävar att gnälla om hur sterilt och programmerat allt låter nuförtiden? Hade de fått bestämma hade alla lirat bluesrock i gamla öl- och cigarettstinkande Marshallförstärkare från 1957. Brr!

Hurra för ny teknik!

Redigerat av AndyPandy
Link to comment
Dela på andra sajter

Dom är väl bara sura för att teknikens framfart har gjort en massa folk överflödiga, och slänger ur sig omotiverade uttryck som "känsla", "studiohantverk" och att "kvaliteten kan urholkas".

- Som att det spelar nån egentlig roll när allting kompressas sönder och spelas ur en klockradio-cdspelar-combo på jobbet eller i en bilradio med massa motorbröl i bakgrunden. Nog är det väl så att det bara är söndertrasad musik för masskonsumtion som får spelas in i stora studios ändå? Då kan man undra vad det är för mening med det hela...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...