Jump to content
Annons

AndyPandy

Medlem
  • Antal inlägg

    1 095
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av AndyPandy

  1. Av någon anledning tänker jag på Sovjetunionens krig mot Afghanistan och USA:s krig i Vietnam och Irak. Alla dessa krig verkade lätta att vinna på pappret. I verkligheten var invånarna i respektive land inte lika övertygade om att frälsningen var kommen så de gjorde - hör och häpna! - motstånd, väldigt jobbigt och lågintensivt motstånd. Ett stort problem var ju att invånarna råkade känna terrängen bättre än inkräktarna och därmed kunde gömma sig. Där finns en liknelse att göra. Ett anant problem var ju att inkräktarna inte var så snälla som det hade utlovats. De våldtog och misshandlade. Där finns ännu en liknelse. Och vi vet hur det gick. Väldigt många år senare och väldigt många stålmynt senare var både USA och Sovjetunionen tvungna att ge upp. Blir Henrik Pontén nästa Richard Nixon?
  2. Inte så lätt att ignorera annonserna när i princip alla har idiotiskt höga priser.
  3. Nänä, det där är fel. När man börjar dra paralleller med nazism, det är då man har förlorat diskussionen.
  4. Jag är en snål jävel, det erkänner jag villigt. Men ibland sätter puckon riktiga käppar i hjulen för min snålhet. Vad pratar jag om? Självklart hemelektronikannonser på Blocket. Jag har försökt med stor envishet att köpa en begagnad lcd-tv på blocket.se, där varenda pajas skriver typ så här "Bla bla bla jättefin tv bla bla bla. Inköpt december 2007 för 10 000 kr, nu säljer jag den för 7000 kr." Aldrig (aldrig!) att dessa jönsar kollar vad en ny likadan tv kostar på Prisjakt, Pricerunner eller Kelkoo. Hur svårt ska det vara att fatta att en lcd-tv sjunker rejält i pris och att en tv som kostade 10 000 för ett år sedan nu kostar 5 000? Ibland skickar jag ett mejl med en länk som visar prisutvecklingen och en vänlig påminnelse om att det kanske inte är så smart att försöka sälja en begagnad tv för mer än en ny likadan tv kostar. För det mesta får jag ett "Du behöver inte köpa den. Dra åt helvete!"-svar trots att jag har sett att annonsen har legat ute i 2 månader. Nej, jag behöver inte köpa den, och tv:n lär aldrig bli såld heller, för den delen. Hade jag inte behövt en ny tv och dessutom inte varit snål hade jag skrattat åt dem. Dock kan jag nästan dra på munnen när vissa rikspuckon tillägger "Först till kvarn." eller "Billigare vid snabb affär." Men i slutändan får jag trots allt inte en tv, vilket känns lite tråkigt. Så på många sätt blir jag lidande för att inte vissa puckon förstår vettig prissättning. Detsamma gäller förövrigt mobiltelefoner. Och datorer. Och möbler. Och allt möjligt. Därför är min uppmaning till alla: Lär er att nya saker faller i värde så fort ni har tagit ut dem ur butiken, era riksmongon.
  5. Jösses. Snacka om befängt inlägg. Med din logik kan man avskaffa allt vad kvalitet är. Tycker du att maten i lunchrestaurangen är skit? Fel. Det bara du som inte klarar av att uppskatta den (till din egen förtret). Tycker du att det är skit att tv:n du just har köpt har brusig bild? Fel. Det bara du som inte klarar av att uppskatta den. Och så vidare. Av någon anledning tycks alla uppskatta att saker blir bättre, det vill säga får bättre kvalitet. De flesta skulle hellre köra omkring i en ny Golf än en gammal rostig Volvo, precis som de flesta hellre käkar god mat än äcklig mat. Visst, det finns smaknyanser, men hur man än vrider och vänder på det så finns det faktiskt en väldigt gemensam uppfattning av vad "bra" är, oavsett vad ämnet gäller. Och de flesta som spelar in skivor tycker att det är bra att det har blivit mindre brusigt. På något sätt tycker jag att ditt inlägg liknar uttalanden från alla dessa töntar som kallar sig "konstnärer". De är för inkompetenta för att göra något som kräver riktiga skills, t ex en välmålad tavla. Istället gör de saker som ska "väcka reaktioner" och få alla att "tänka efter", t ex lägga ut 10 ton hundbajs på Sergels torg. (Som en anekdot kan jag berätta att jag föreslog det för en konstnär bara för att reta henne. Hon tyckte på allvar att det var en bra idé med många olika bottnar och infallsvinklar.) Att göra bra musik som är tajt, välarrangerad och brusfri är svårt. Att göra bra musik som är otajt och brusig är lite enklare. Att göra skräpmusik som är otajt, ostämd och brusig är väldigt enkelt, därför gör många sådan musik. Nej, människorna strävar efter att göra saker bättre. Förutom en liten klick "konstnärer" (och möjligen arkitekter) som i sin vilja att vara annorlunda enbart beter sig korkat. Din poäng är som 10 ton hundbajs på Sergels torg. Korkad för alla, utom för den skara som som tror att den tänker i nya banor.
  6. Skäll gärna ut varandra, men ta bort alla gamla citeringar utom den sista. Vem vill läsa samma inlägg om och om igen? Förövrigt är vi rätt inskränkta allihopa. Jag med. Förresten är jag snål, missunnsam och egoistisk precis som alla andra. Och nej, jag respekterar inte andra åsikter sådär väldans mycket. Är du inte inskränkt? Respekterar du andras åsikt? Då säger jag som Rocky: "Du ljuger och är tråkig."
  7. Helt ärligt, jag lyssnar mycket hellre på Brittan än det mög som finns här på forumet. Och nej, jag påstår att det inte alls finns mer konstnärlig talang här än på topplistan. Min gissning är att du skulle tycka att samma låt skulle vara "konstnärlig" om den fanns här på forumet och "icke konstnärlig" om den låg på topplistan. Ditt inlägg andas gammal sunkig punkanda. Låter det burkigt, illa mixat och falskt så är det bra, men låter det slick, välstämt och tight är det dåligt. Nu ska jag lyssna på Brittan.
  8. då har du hört fler än jag kan jag sägainte allt - men det absolut mesta låter under all kritik det saknar inte bara konstnärlig talang - det saknar också oftast gott hantverk nog för vem? Det fanns en tråd här på forumet för något år sedan som diskuterade just kvaliteten på låtarna i demoforumet. En person startade en tråd med ungefärliga titeln "Varför i helvete gör ni så jävla dåliga låtar?!" Och det är ju sant, kvaliteten är så usel att jag utan tvekan kan säga att 90% är rent skräp. Men det får man inte säga i det lallande landet Sverige, för här ska alla ha rätt att lägga ut vad skräp som helst. Jag lägger aldrig ut några låtar längre. Varför? Christian Walz sa en gång att hans största misstag har varit att spela upp sina demos för för många. Därför: Sluta lägg ut skräplåtar.
  9. Var det inte Maciej Zaremba som pratade om att alla är så lättkränkta nuförtiden? Och det är ju sant, alla tar illa upp för minsta lilla tillsägning och hotar med advokat och polis och en massa annat. Helt ärligt, att polisanmäla något ska ses som en sista åtgärd, inte som något man bara gör för att det är kul. Förövrigt blev jag själv utskälld idag när jag hojade fram mot rött och höll på att köra på en snubbe. Eller rättare sagt, jag höll inte alls på att köra på honom, men han skrek "Hur i helvete kör du?!" som höll jag på att köra på honom. Jag svarade "Rakt fram." med ett stort leende och cyklade vidare. En sedelärande historia tycker jag själv.
  10. 1) Alla egenskaper som inte har någon nytta har en tendens till att försvinna under evolutionen. Så någon nytta har väl musikaliteten haft. Fast vad är ju svårt att fatta. 2) Det finns ju teorier om att vi har fått vårt färgseende för att kunna känna igen mogna frukter och för att kunna få i oss varierande kost. Hur det förklarar varför vi gillar färggranna tavlor är ju också ganska svårt att förklara. 3) Vi gör inte saker bara för att kunna föröka oss, vi gör även saker för att överleva. Att "överleva" är ett diffust begrepp som kanske känns meningslöst för oss just nu, men det har varit ett mycket centralt begrepp för säg 3000 år sedan. Någonstans har det kanske visat sig att samarbete och icke-egoism är väldigt bra ur rent egoistisk synpunkt. Således tror jag nog ändå på att man gör det som är bäst för en själv i längden, även om det handlar om att göra saker för andra. Men i vissa lägen kanske det har varit bra att slå folk på käften, vad vet jag.
  11. Någonstans minns jag den där frågan för länge sedan där någon undrade vad man kunde ta för ackord efter ackorden X Y Z. Frågeställaren fick då det lika opedagogiska som idiotförklarande svaret "Det hör man ju." Samma sak här. Någon vill lära sig mer om vad som gör ett bra fill men har hittills fått två svar (från Lee och Overkill) som verkligen förklarar någonting.
  12. Och du fortsatte på samma spår. Grattis!
  13. Se där. Nu har det kommit fyra svar. Tre av dem har inte tillfört ett enda dugg, det fjärde behandlade i alla fall ämnet men är ur hur göra-synpunkt helt värdelöst. Här ställer en person en konkret fråga om hur man ska göra ett trumfill för att det ska låta som en riktig trummis. Varför inte svara på den frågan istället för att komma med helt värdelösa svar, t ex att man ökar antalet slag, dåliga trummisars avigsidor och så vidare.
  14. Problemet med lägenheten och tischan är inte knutet till någon speciell lägenhet eller speciell tischa utan det händer gång på gång på gång ... och jag vet att många andra också drabbas av detta.
  15. Helt ärligt förstår jag inte hur i helvete man kan skriva en så urbota korkad fråga. Det rimliga innan man postar en fråga är väl att tänka efter om man ger tillräckligt information för att någon ska kunna svara. Kan någon kanske svara på hur jag ska inreda min lägenhet eller om jag passar i den tischa jag har på mig just nu?
  16. Ibland förstår jag varför jag i tonåren verkligen hatade allt som inte var syntetiskt. 😉 Men på äldre dagar kan jag uppskatta sådant här. Väldigt snygg refräng, mindre rolig vers. Tack för tipset!
  17. Med risk för att framstå som en idiot: Jag har aldrig plankat en basgång i hela mitt liv, och jag tror aldrig att jag skulle kunna göra det heller. Jag lär mig teorin och sedan gör jag musik med musen. Jag har inte ens ett klaviatur. Kanske inte så ortodoxt, men det funkar för mig! (I och för sig har jag aldrig haft något intresse av att planka någon basgång heller.)
  18. Tack för alla svar. Jag menar verkligen Cadd9 och C/D. Enligt min hjärna innehåller de samma toner, så jag fattar inte riktigt skillnaden trots alla svar.
  19. Ja ... rubriken säger väl allt, men min svenskalärare hävdade att den information som finns i rubriken måste finnas i texten också. Därför: Vad är skillnaden melllan ackorden Cadd9 och C/D?
  20. En sak som definitivt var bättre förr är min hjärna. Resten är nog bättre nu. Kanske inte jordgubbarna, men jag är lite osäker där.
  21. Men det står ju att tonen man spelar inte ska ingå i ackorden. Eller har jag missuppfattat?
  22. Sitter och spanar lite sköna wikipedialänkar. T ex den här: Pedal point Kan någon musikalisk snubbe eller snubba förklara med några ackord och en baston hur man egentligen gör en "pedal point"?
  23. Pluggar är helt ute. 2009 lirar vi såg och skinnbanjo. 🤪 Dessutom skulle jag vilja göra en rättning. Riktiga män programmerar inte C, däremot så programmerar män med riktigt stora skägg C.
  24. AndyPandy

    Tips och Tricks

    Posta låten så är det nog lättare att komma med förslag. Groovekvantisering brukar ju annars kunna lyfta stela låtar.
×
×
  • Skapa ny...