Jump to content
Annons

Avtals-hjälp


Grodanbob1994

Recommended Posts

Hejsan,

jag är ny på studioforum och vet därför inte riktigt vart jag ska posta denna tråd, flytta den gärna om den hamnat fel, tack!

Iallafall, jag skulle behöva veta vilka kontrakt som är aktuella för ett projekt jag håller på med. Skulle uppskatta lite klargörande och info om vad som gäller, då jag själv inte har någon större koll.

Fallet: Jag har producerat musik åt en artist som beställt detta jobb. Enligt avtalat ska köparen få fulla rättigheter till låten liksom royalties också ska tillhöra denne, gentemot ett generöst fast pris. Jag har fått i uppgift att ta fram alla nödvändiga kontrakt som är aktuella för denna sorts av affär.

Jag skriver alltså över rättigheterna till sången gentemot en fast summa, vad är aktuellt?

Artisten önskar även att hela affären ska hållas sluten mellan oss enbart, även efter papprerna är skrivna, vad gäller där? Finns det något kontrakt som gäller för att hålla affären enbart mellan oss två parter?

Värt att nämna är att artisten är bosatt utomlands och därför undrar jag även vilket lands regler och lagar man går efter? Köparen eller säljarens?

Troligen har väl något vart i samma sits tidigare och har lite erfarenhet, så skulle uppskatta lite input! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det är en snårig terräng det där med avtal och kontrakt, är du inte jurist själv rekommenderar jag dig att ta in professionell hjälp så att du inte missar något. Framför allt efter som det låter som att detta är lite mer udda, om du frågar mig, än vanliga fall.

Kolla med http://www.popjuristen.se jag känner honom lite löst via twitter. Han är jurist och har specialiserat sig på just musikbranchen. Det kan vara värt att lägga en liten slant på det, så att du inte missar något viktigt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...